… Numai de-ar fi motiv
РУС. MOLD.
» » … Numai de-ar fi motiv

… Numai de-ar fi motiv

20-02-2017, 13:47
Viziuni: 899
  
Versiunea de tipar   
… Numai de-ar fi motivDe Ziua femeilor din Islanda, Igor Dodon a felicitat veteranii forțelor armate din Moldova
Se pare că Igor Dodon, care se consideră președinte al Moldovei ales de tot poporul, nu s-a detașat încă de ziua sa de naștere și a decis să continue cu o ședință festivă dedicată, așa cum scrie pe site-ul oficial al șefului statului, ”Ziua apărătorului Patriei”.   

În mesajul său, Dodon se adresează ”tuturor militarilor Forțelor Armate ale Republicii Moldova și tuturor veteranilor Forțelor Armate, care trăiesc în țara noastră”, și vorbește despre faptul că, chipurile, ”trebuie de restabilit prestigiul profesiei de militar, autoritatea soldatului și de ofițer al Armatei Naționale a Moldovei”.  

Ei bine, noi nu știm ce a consumat el cu ocazia zilei sale de naștere, însă, se pare că aceste băuturi l-au lovit drept în cap, motiv pentru care Dodon a încurat și sărbătorile, și datele, și tot de pe fața pământului. Vrem să întrebăm, Dodon, în general, mai ține minte că el este, chipurile, șeful statului ? A Moldovei. Păi iată, îi vom sugera lui Igor Nicolaevici că Ziua Armatei Naționale a Republicii Moldova se marchează oficial pe 3 septembrie. Iar 23 februarie din perioada sovietică este Ziua Armatei Sovietice și Flotei Militar  Maritime, care a fost redenumită în Ziua apărătorului Patriei în Rusia, Belarus, Tadjikistan și Kîrgîzstan.  În Moldova nu există asemenea ”sărbătoare” oficială. Aceeași conaționali de-ai noștri, care marchează sărbătoarea respectivă, se felicită reciproc anume pe 23 februarie – nici mai devreme, nici mai tîrziu. Probabil, tinzînd să-i devanseze pe toți cei care au de-a face cu sărbătorirea ”zilei bărbatului”, Dodon, care nu a slujit în armată, s-a băgat cu felicitările sale pe 19 februarie – de Ziua oficială a femeilor din Islanda – în cadrul unei adunări festive organizate special de Dodon. Cu tot respectul pentru sărbătorile altor state, dar de ce comandantul suprem al Forțelor Armate din Moldova felicită cetățenii noștri cu ocazia sărbătorilor străine  ? Cu același succes el putea să felicite moldovenii cu ocazia independenței Brunei, să zicem. Putem numai să ne imaginăm bucuria celor din Brunei cu această ocazie!

Explicația acestui fenomen este doar una singură și nu este nouă: Dodon nu va fi Dodon dacă nu se va remarca, încă o dată, în public, nu va face publicitate  numelui său, chiar dacă absolut aiurea. Și, ce-i de spus – la funcția pe care o deține, poate că numai asta și poate – de a organiza sărbători pentru a se face remarcat.

P.S. Apropo, 23 februarie este oficial Ziua independenței n Brunei, iar acesta este motiv ! Așteptăm discursuri păpușărești, zîmbim și salutăm din mînă.

Ecaterina Mîndruскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: