Selfie pe fundalul Victoriei
РУС. MOLD.
» » Selfie pe fundalul Victoriei

Selfie pe fundalul Victoriei

15-05-2016, 10:08
Viziuni: 1 556
  
Versiunea de tipar   
Selfie pe fundalul VictorieiLiderul socialiștilor, Igor Dodon nu a ratat ocazia să-și facă publicitate pe seama sfintei sărbători


Cinismul lui Igor Nicolaevici, ca și Universul, nu are capăt. Setea de PR îl macină  din interior. S-ar părea că dacă o zi fizionomia sa lustruită nu apare pe micile ecrane — gata, ai putea să întinzi o masă copioasă.

 

O altă explozie a auto-PR-ului lui Igor Dodon a început cu puțin timp înainte de Ziua Victoriei. Atunci cînd pe străzile capitalei au apărut billboard-uri care felicitau chișinăuienii și oaspeții capitalei cu ocazia sărbătorii. Toate sunt bune, totul este corect, însă… în josul mesajului de felicitare se rățoia semnătura facsimilă a președintelui PSRM. Slava lui Dodon-învingătorul, așa ar trebi să înțelegem?

 

Ulterior, Dodon a anunțat că în preajma zilei de 9 mai, membrii și simpatizanții partidului său au muncit la reabilitarea mai multor monumente, care simbolizează victoria asupra fascismului. Mai mult, ei au vizitat, practic, fiecare veteran de război pentru a-i ajuta în ale gospodăriei.

 

Îi voi reaminti lui Igor Nicolaevici că Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, de mulți ani la rînd, întreprinde măsuri pentru reabilitarea acestor monumente și nu doar în «ajun de 9 mai». La fel, a executat lucrări de reabilitare, cum ar fi, de exemplu, memorialul «Podul de la Șerpeni» și reabilitarea Complexului Memorial «Eternitate». De asemenea, Partidul Comuniștilor, ajută veteranii nu doar o singură dată pe an. De aici apare întrebarea: ce a făcut fracțiunea PSRM — cea mai numeroasă în actualul Parlament — pentru ameliorarea vieții veteranilor? Ce proiecte de legi a elaborat și propus în Parlament? Răspunsul: nimic. Din nou: comparativ cu fracțiunea PCRM. Pentru activitatea legislativă nu va aduce nici un fel de slavă lui Dodon. Altceva sunt marșurile și flecăreala stradală.

 

Ziua de 9 mai a devenit o ocazie minunată pentru selfie dodonist personal. Iar ceea ce este cel mai important — nu l-a costat pe Dodon nici un bănuț. Cu «modestia» care-i este caracteristică, Igor Dodon a declarat că anume Partidul Socialiștilor organizează «Marșul Victoriei» și acțiunea «Regimentul nemuritor».

 

Din nou, vreau să-i reamintesc că și anul trecut, și anul precedent, și cu trei-patru ani în urmă, îndemnurile PSRM nu au fost auzite, cu toate acestea, zeci de mii de oameni s-au adunat în centrul orașului și au mers în marș pînă la Memorialul «Eternitate». Și nici pe departe nu este meritul lui Dodon faptul că în Moldova populația cinstește Ziua Victoriei, respectă armata sovietică eliberatoare, ignoră Ziua Europei și nu suportă trupele NATO…

 

Cu același succes putem atribui organizarea «Marșului Victoriei» din acest an președintelui Nicolae Timofti, care nu a depus mai puține eforturi decît Dodon în acest sens. Și anume — a adresat poporului Moldovei un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Victoriei.

 

De altfel, așa cum a spus un prieten de-al meu: «Nu trîmbița, ci aderă. Nu la Dodon mergi, ci la Ziua Victoriei». Așa și este, însă, eu (așa cum crede și majoritatea cetățenilor) sunt categoric împotrivă ca populiștii dubioși să capete capital politic pe seama SFINTEI MEMORII.

 

Eugeniu Marian

 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: