Dodon este interesat de amînarea alegerilor anticipate
РУС. MOLD.
» » Dodon este interesat de amînarea alegerilor anticipate

Dodon este interesat de amînarea alegerilor anticipate

9-02-2016, 14:00
Viziuni: 1 577
  
Versiunea de tipar   
Dodon este interesat de amînarea alegerilor anticipateÎn interviul său acordat portalului românesc adevarul.ro, Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor, a dat de înţeles că este interesat de faptul ca alegerile anticipate să fie desfăşurate cît se poate de tîrziu, deoarece asta le va asigura victorie formaţiunilor politice de stînga.

 


 

«Haideţi să vorbim despre certitudinea cîştigului nostru în anticipate, nu despre eventualitate. Mai mult, cu cît mai tîrziu vor fi organizate aceste alegeri parlamentare anticipate, cu atît mai mare va fi procentajul acumulat de forţele politice de stînga. Aşa că, prin amînarea alegerilor, puterea îşi strînge mai tare ştreangul politic la gît», a declarat Dodon.


În continuarea temei, căpetenia PSRM a menţionat că «oamenii vor alegeri anticipate: asta o spun sondajele, o spune strada, o spun protestele», de aceea formaţiunile din opoziţie şi-au unit forţele. «Şi de pe dreapta, şi din centru, şi de pe stînga – noi reprezentăm mult peste trei pătrimi din alegătorii ţării», a spus Dodon, fără însă a explica ce soartă îi aşteaptă pe actualii lui parteneri de proteste – cei «de pe dreapta» şi cei «din centru» – după «victoria certă» a forţelor de stînga la alegeri.


La întrebarea privind relaţiile sale cu Renato Usatîi, Igor Dodon a răspuns că, deşi la alegeri, cel mai probabil, ei vor fi concurenţi, imedeat după alegerile parlamentare vor conduce ţara împreună.


În luna decembrie a anului trecut, la Chişinău s-au activizat protestele organizate de aşa-numita «Platforma DA», o formaţiune obştească proromână de dreapta. În luna ianuarie a anului curent, liderii «Platformei DA» au început să organizeze acţiuni de protest împreună cu Partidul Socialiştilor al lui Igor Dodon şi cu părtaşii primarului de Bălţi, Renato Usatîi.

 

Unul din liderii «platformei» — Vasile Năstase — a anunţat recent că, în eventualitatea unor alegeri anticipate, Platforma «DA» intenţionează să se unească cu Usatîi şi Dodon.

 

«În pofida viziunilor noastre diferite, ne vom bate împreună la alegerile anticipate», citează  jurnal.md spusele lui Vasile Năstase, care a mai subliniat că «oligarhia criminală a unit forţele de dreapta şi de stînga».

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: