Buchet pentru tester
РУС. MOLD.
» » Buchet pentru tester

Buchet pentru tester

8-07-2016, 15:20
Viziuni: 1 311
  
Versiunea de tipar   
Buchet pentru testerPreședintele Parlamentului, Andrian Candu a exprimat mulțumiri publice liderului Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, pentru susținerea acordată în procesul alegerii lui Nicolae Timofti în funcția de șef al statului

Să punem punctele pe «i». Așa deci, reprezentantul Partidului Democrat, aflat la guvernare, laudă liderul unui partid declarat în opoziție. Care, în esența sa, ar trebui să fie profund antagonic PDM-ului. Avem motive să ne punem pe gînduri.

 

Nu mai țin minte cine a spus: «Dacă te laudă un dușman, gîndește-te, ce prostie ai făcut». Oh, nu! Igor Nicolaevici acceptă lauda oponentului său politic ca pe ceva firesc. «În calitate de reprezentant al Partidului Democrat voi remarca, stimate domnule Dodon, că și dumneavoastră personal, apărînd anumite interese naționale ale statului Republica Moldova, ați votat frumos pentru președintele Nicolae Timofti. În legătură cu acest fapt, vă suntem recunoscători pentru devotamentul de care ați dat, atunci dovadă împreună cu d-na Greceanîi, întrucît, de facto, ați apărat atunci interesele Republiii Moldova», a subliniat Candu.

 

O nu, pur și simplu nu-ți poți stăpîni lacrimile de emoție. Pentru o mai mare solemnitate a lipsit vădit procedura de înmînare a vreo unei medalii de genul «Pentru renașterea incestului tradițional». Nu este clar, însă, de ce nu a fost menționat și cel de-al treilea figurant, care a contribuit la desemnarea lui Timofti și păstrarea alianței la guvernare — Veronica Abramciuc? Se pare că nu a manifestat devotamentul cuvenit.

 

Și cui au fost devotați Igor Dodon cu Zinaida Greceanîi? Acel devotament la care s-a referit spicherul? Da, el a spus, că Republicii Moldova. Aici, însă, nici chiar însuși maestrul Stanislavski nu ar fi putut să spună: «nu cred». Și-ar fi pierdut darul vorbirii.

 

Reamintim că Timofti a fost ales pe 16 martie 2012 în cadrul unei ședințe organizate în taină la Parlament, iar rolul decisiv în desemnarea acestuia la jucat «grupul Dodon — Abramciuc». Moldova a trăit fără președinte, nici mai mult, nici mai puțin — 917 zile, depășind în acest sens — Belgia, Cambodgia, Irak, Olanda unde, la fel, președintele nu a putut fi ales cu lunile.

 

Pe cînd acest grup ar fi putut genera alegeri parlamentare anticipate, aplicînd, în acest fel, o lovitură serioasă alianței liberal-democrate, ar fi putut să ceară un alt candidat în locul lui Timofti, ar fi putut … Dar nu a putut. Dodon a fost și rămîne un laș, i-a fost frică de exprimarea voinței poporului și de aceea a decis să supună țara experimentului cu un președinte — unionist, declarînd, un an mai tîrziu, că asta «nu este problema lui» — că Timofti nu corespunde așteptărilor populației.

 

Atunci, însă, el împărtășea altă opinie și a considerat că «Timofti a susținut testul la statalitate». Din cîte se spune, «tester la statalitate» Dodon a primit din partea lui Filat, geantă în carouri.

 

În justificarea acțiunilor sale, Dodon a prezentat datele unui sondaj incognito potrivit cărora, chipurile, atunci, 80% din populația țării cerea alegerea imediată a unui președinte de țară. Asta, în pofida faptului că cel mai recent de data alegerii lui Timofti «Barometru al opiniei publice» indica asupra faptului că 80% din populația țării nu avea încredere în Parlament și pleda pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

 

În dimineața zilei de 16 martie, la îndemnul Partidului Comuniștilor de opoziție, la Chișinău s-au adunat circa 80 de mii de oameni, care au protestat împotriva desemnării lui Nicolae Timofti în calitate de șef al statului. Totuși, geanta în carouri a cîntărit mai mult.

 

Acum, Dodon însuși vrea să treacă «testul la statalitate» și să devină președinte. Însă, nimeni și nimic nu se uită. Anume din această cauză președintele Parlamentului și finul lui Vladimir Plahotniuc — Andrian Candu, și-a deschis larg brațele pentru Dodon. Chipurile, alege-te, dacă-ți va reuși, dar nu uita despre acel devotament (este clar cui) despre care ți s-a spus. În ceea ce privește «recunoștința» noastră, ea va fi orbitoare. Dacă, însă, ți va trece prin cap să dai din coadă și să te zburlești, nici un panou cu Putin nu te va mai ajuta. Noi îți vom meșteri un nou panou — alături de Vladimir Filat …
 
Dmitri Crîmov
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: