Șef de partid
РУС. MOLD.
» » Șef de partid

Șef de partid

26-06-2016, 11:38
Viziuni: 1 417
  
Versiunea de tipar   
Șef de partidFostul ministru al Apărării, Viorel Cibotaru a devenit noul președinte al Partidului Liberal Democrat

Vai-vai, ca să vezi, congresul PLDM nu a mai adunat atîțea adepți ca odinioară. Pe atunci cînd Vlad Filat nu stătea la pușcărie și nici barbă nu purta. A fost insuficient avînt. Cu «majoritatea absolută», așa cum au declarat liberal-democrații, Viorel Cibotaru a fost ales în calitate de noul președinte al formațiunii. Ciuccea știe, însă, cine este președintele partidului…

 

Liberal-democrații trec, acum, prin vremuri grele. Simplu spus, fără banii conducătorului, aflat în captivitate, acest partid a apus de pe bolta politică. Primarii orașelor și satelor din Moldova aleși din partea PLDM, prietenește și ca la comandă, fug din tabăra celui care nu este «șef de partid». Ultimul a devenit unul din rîndul deputaților din Parlament.

 

Nici vorbă, doritori de a ajunge la conducerea cioburilor formațiunii au fost de ajuns — aici se înscrie și Valeriu Streleț, și Liliana Palihovici, și Tudor Deliu, și Vadim Pistrinciuc. Însă, a fost ales un membru de rînd al PLDM (deși, în grad de colonel). Oare de ce așa?

 

Se pare, pentru că comitetul central de la Washington este foarte interesat de figura fostului gazetar al armatei. Or, atunci cînd a fost numit în funcția de ministru al Apărării, el a declarat Rusia drept «dușmanul Nr.1» și era gata personal, cu baioneta, împotriva «ocupanților» lui Putin. Plus la asta, Viorel Cibotaru este directorul Centrului consultativ NATO.

 

Intrîndu-și în funcție, Cibotaru a spus că unul dintre scopurile sale de bază este desemnarea unui candidat unic pentru alegerile prezidențiale din luna octombrie. «PLDM va fi parte a acestui proces — a dialogului, cu scopul de a identifica un candidat unic, și noi ne vom include totalmente în acest proces. PLDM rămîne în opoziție și, totodată, își va consolida poziția pe anumite chestiuni. Noi vom critica încercările de a deturna Republica Moldova din cursul său european», a recunoscut noul președinte al formațiunii. Da, noi am mai auzit asta… adevărat că din gura altcuiva — Moldova fără sărăcie, integrare europeană și unire! Pe cînd în anii tinereții mele, dacă proiecționistul gafa ceva în cabina lui, din sală i se aruncau «cibote!!!».
 
Eugeniu Marian 
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: