Ina Șupac: Democrații și-au «atașat» Curtea Constituțională
РУС. MOLD.
» » Ina Șupac: Democrații și-au «atașat» Curtea Constituțională

Ina Șupac: Democrații și-au «atașat» Curtea Constituțională

18-01-2016, 14:44
Viziuni: 1 419
  
Versiunea de tipar   
Ina Șupac: Democrații și-au «atașat» Curtea ConstituționalăÎn ultimele zile, liderii Partidului Democrat au desecretizat multe dintre «marionetele» sale, în rîndul cărora se înscriu și judecătorii Curții Constituționale.

 

Asupra acestui fapt a atras atenție, pe rețelele de socializare, președintele fracțiunii parlamentare a PCRM, Ina Șupac. Potrivit ei, «este interesant să urmărești felul în care democrații, în goana lor după PR, nu se mai sinchisesc să-și toarne deschis marionetele».

 

 

În special Șupac a remarcat că «ieri, Sergiu Sîrbu și-a permis să declare încrezut că dacă Păduraru nu se autorecuza, Curtea Constituțională, cu siguranță, ar fi anulat decretul președintelui Timofti». «El nu a spus ”ar fi trebuit să-l anuleze», «probabil l-ar fi anulat» ș.a.m.d. Domnul Tănase, probabil, nu s-a așteptat la o dezvăluire atît de explicită», a remarcat Ina Șupac.

 

 

Președintele fracțiunii PCRM s-a referit la declarațiile deputatului PDM, Sergiu Sîrbu, care a părăsit Partidul Comuniștilor în anul 2012. Ultimul a făcut această remarcă în cadrul unei emisiuni televizate difuzate la un post TV controlat de partidul Democrat.

 

«Intenția a fost de a merge pînă în pînzele albe. Noi suntem bucuroși că Păduraru a conștientizat acel mare pericol și nu a făcut jocul acelor grupuri de interese, care urmăresc distrugerea Republicii Moldova. Despre cine nu ar fi vorba, acel decret era anticonstituțional și dacă nu ar fi fost recuzat, decretul ar fi fost anulat de Curtea Constituțională», s-a scăpat cu vorba Sîrbu în cadrul emisiunii televizate cu pricina.

 

Pe 14 ianuarie curent, șeful statului Nicolae Timofti la desemnat, prin decret prezidențial, pe Ion Păduraru în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. Asta, în pofida faptului că cei din Partidul Democrat insistau ca pentru această postură să fie numită candidatura liderului lor – Vladimir Plahotniuc. În ziua următoare, Păduraru s-a autorecuzat și l-a îndemnat pe Timofti să-l înainteze n calitate de candidat la șefia Guvernului pe democratul Pavel Filip. Decretul de numire a lui Filip a fost semnat în seara zilei de 15 ianuarie.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: