Dacă bunica ar avea…
РУС. MOLD.
» » Dacă bunica ar avea…

Dacă bunica ar avea…

10-12-2016, 10:13
Viziuni: 883
  
Versiunea de tipar   
Dacă bunica ar avea…Igor Dodon este dispus să lupte pentru dreptate ca un adevărat Heracle, dar…

…Dar pentru asta el are tare mare nevoie să devină președinte confirmat și inaugurat. Fără asta, lupta pentru fericirea poporului nicidecum nu este posibilă. În caz contrar, le-ar fi arătat el ”lor”.


Ce-i drept, nu este clar la ce bun are nevoie Igor Dodon de inaugurare, doar nu dispune de nici o legitimitate și nici o instanță judecătorească normală (altfel spus, care să nu fie a lui Plahotniuc) nu va recunoaște drept legitim mandatul lui.


Vinovați de toate sunt «ei». Cine sunt acești «ei» vinovați de ceva, depinde, pînă la urmă, de situație. Pot fi imperialiștii, culăcimea ca o clasă, sîngeroasa huntă, sionismul mondial, islamiștii radicali, dar totdeauna și în toate – nu «eu».


De data aceasta, vinovații sunt oponenții politici ai lui Dodon — Andrei Năstase și Maia Sandu. Aceștia nici pe departe nu sunt fără păcate, dar îl împiedică pe «președintele tuturor» să-și manifeste calitățile ca «părinte al națiunii». Îl împiedică prin faptul că se tot adresează instanțelor cu fel de fel de pretenții și, astfel, tărăgănează intrarea lui în funcțiune.


Iar dacă ei n-ar face asta, Dodon ar mătura și ar arunca la gunoi toate deciziile antisociale luate de actuala guvernare. «Eu de acum am spus că voi bloca majorarea vîrstei de pensionare a cetățenilor Republicii Moldova. Dacă mandatul meu ar fi validat și dacă aș intra în funcțiune ca președinte, aș bloca această reformă», a declarat el. Nu vă pare că aceste «dacă» sunt prea multe? Imediat îți amintești despre lucrul de care are nevoie bunica pentru a deveni bunic…


Dodon a mai spus că autoritățile se grăbesc să traducă în viață încă o decizie antipopulară – deschiderea la Chișinău a oficiului NATO, și asta în pofida faptului că majoritatea cetățenilor Moldovei se pronunță împotriva colaborării cu Alianța Nord-Atlantică. În plus, autoritățile intenționează să-i ofere lui Nicolae Timofti, care încă nu și-a depus mandatul, dreptul de a numi la funcția de procuror general o persoană comodă pentru conducerea țării. Dar DACĂ el, Igor Dodon, de acum ar fi președinte, în nici un caz nu ar admite un asemenea lucru.


Situația fiind asta, deocamdată, el nu poate ajuta cu nimic poporul, așa că pentru toate reformele adoptate în luna decembrie responsabilitatea o vor purta alții, adică «ei». La ziua de astăzi, e prima «îndreptățire» a neputinței sale. După aceea va trebui să așteptăm primele 100 de zile de președinție, în care Igor Dodon «nu va dovedi să facă nimic». Și va urma a doua «îndreptățire» a neputinței sale. Iar după aceea – rar cine-și va aminti ce și cui a promis concret Igor Dodon.


Apropo, dacă Igor Dodon este neputincios, de ce Partidul Socialiștilor nu pornește la luptă împotriva deciziilor antipopulare ale guvernării? De ce nu vedem mitinguri de masă, marșuri, orășele de corturi, de ce nu auzim apeluri ca să se revolte întreg poporul?


Probabil, pentru că Igor Dodon a înhățat cu plăcere osul nelegitimelor alegeri ale președintelui țării de către întregul popor, os pe care i l-a aruncat Plahotniuc și ceilalți de teapa lui, după aceea a început să-l roadă cu înverșunare, simțind că doar așa va putea ajunge în fotoliul de președinte. Un primitiv instinct de rege mărunt.


În acest caz, ar trebui să declare deschis că Vladimir Plahotniuc i-a poruncit foarte aspru: tu, Igoraș, pînă una-alta, stai pe loc și mai scîncește din cînd în cînd, iar noi în timpul acesta le vom face pe toate după placul nostru. Pe urmă, cînd vei obține drepturile de președinte, vei spune lumii că nu ești de vină, că vinovați sunt «ei».


Dar dacă Dodon este sincer, în acest caz, de ce nu amenință cu o abolire, altfel spus, cu o anulare a actelor antijuridice, care vin în contradicție cu Legea Fundamentală a țării, și cu readucerea anterioarei stări de lucruri?


Se vede că nu prea are poftă să se ocupe de asta. Acum, pentru narcisiacul Dodon, principalul e să izbutească «a se președinți» pînă la sosirea anului nou, pentru a dovedi ca, în seara de revelion, la hotar de ani, să adreseze poporului «mesajul prezidențial». Celelalte sunt secundare.
 
Eugeniu Marian
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: