Usatîi s-a «curcanizat»
РУС. MOLD.
» » Usatîi s-a «curcanizat»

Usatîi s-a «curcanizat»

29-07-2016, 15:17
Viziuni: 1 439
  
Versiunea de tipar   
Usatîi s-a «curcanizat»Liderul formațiunii politice «Partidul Nostru», Renato Usatîi se contrazice pe el însuși. Anterior, el a declarat că nu vrea să aibă nimic în comun cu socialiștii, acum, afirmă că va susține candidatura lui Igor Dodon în cadrul alegerilor prezidențiale. Clar ca bună ziua, pentru că, ulterior, va mai putea pune ceva la cale.

Pacea îngustă — mai bună decît cearta lată. A stat cît a stat Usatîi în poziția lotus în biroul său de primar al capitalei nordului și a avut o revelație, un fel de satori. Că Dodon nu este nici un fel de curcan, ci chiar — o căprioară grațioasă, iar socialiștii — nu sunt curcănași, ci vaselină. Tfiu, căprioare.

 

Și că nu a existat nicio geantă în carouri și că toate acestea i s-au năzărit lui Renato. Așa că, pace, prietenie să fie. Adevărat, nu pentru totdeauna. Inițial, edilul de Bălți va rumega singur osul proaspăt, iar, ulterior, Dodon va roade ca va mai rămîne. În eterul unui post de televiziune, Renato Usati a declarat că partidul condus de el va înainta propriul candidat la prezidențiale, însă, a refuzat să ofere un nume.

 

Ei bine, dacă acest candidat va zbura din primul tur, atunci, da partidul lui Usatîi se va «curcaniza» (sau căpritiza?) și-l va susține pe Igor Dodon dacă, să admitem, că în turul doi vor rămîne să concureze Maia Sandu și Igor Dodon.

 

Dar cine a spus că va fi anume așa? Totodată, se știe foarte bine că Dodon este proiectul lui Plahotniuc, așa că reiese că Usatîi va trebui să se desfacă ca și maimuța din acel banc. (Iar Dodon, care s-a vîndut în repetate rînduri, este scos, din nou, la vînzare. Doar că deja mai ieftin).

 

De altfel, nu este pentru prima dată cînd primarul de Bălți face promisiuni pe care nu le îndeplinește. Unde sunt protestele care vor răsturna regimul de la guvernare, crizantemele și pneurile? Unde este karaoke de la Ambasada SUA și materialele compromițătoare devastatoare?

 

Dar nu-i nimic, nu contează. Pentru că el vorbește ca un huligan, cu citate din «Brat» și «Brat-2». Pentru admiratorii lui este suficient.

 

Acum, Usatîi a declarat că are un plan cum să-l convingă pe Vladimir Plahotniuc să renunțe la Moldova. Chipurile, are un plan super-mega-șiret. Un «plan» foarte țeapăn… Or, problema este totuși în cocs?
 
Eugeniu Marian
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: