Salvare, oameni buni!
РУС. MOLD.
» » Salvare, oameni buni!

Salvare, oameni buni!

28-10-2016, 13:20
Viziuni: 1 328
  
Versiunea de tipar   
Salvare, oameni buni!Igor Dodon s-a speriat rău de tot după ce a aflat că Marian Lupu a abandonat cursa electorală

Președintele PSRM și candidatul la prezidențiale, care și așa nu se remarcă prin curaj și voință de victorie, na, s-a izbit de un asemenea afront. Respectiv, s-a văzut nevoit să implore ajutor de la cei, pe care încă mai ieri, Dodon îi califica «partid mort», «plîngăcioși» și «obsedați».

 

În cadrul unei conferințe de presă, convocate în grabă, Dodon a îndemnat adepții săi și membrii Partidului Comuniștilor din Republica Moldova să voteze pentru el, mult prea iubitul. Îndemnul s-a referit, de asemenea, la partidul DA a lui Andrei Năstase și chiar … la simpatizanții Partidului Democrat. Iată pînă unde poate ajunge un panicat cuprins de groază. De regulă, pe timp de război, asemenea exemplare sunt împușcate, iar pe timp de pace, nicidecum, nu sunt desemnate în funcții înalte de stat.

 

Și unde mai pui că foarte recent, Dodon foarte mîndru asemenea unui curcan, care a găsit o rîmă în sol, își înălța în fața noastră programul său electoral. Mesajul principal al acestui program a fost — am venit să vă dau … în loc de multipuncte puteți plasa tot ce vă place mai mult. În discursul său, Dodon a declarat că, în cel mai apropiat timp, va deveni președinte și, respectiv, se considera obligat să desfacă aripile grijii asupra întregului popor moldovenesc.

Din barei motive, el nu raporta la poporul Moldovei și reprezentanții presei, cărora le-a interzis să-i adreseze întrebări legate de discursul său de program.

 

Cu alte cuvinte, în persoana sa irezistibilă, Dodon a văzut nu mai puțin decît interesul național al Moldovei. «În scurt timp, eu voi fi ales în calitate de președinte al Republicii Moldova, iar această funcție mă obligă să-mi asum o cu totul altă misiune», a declamat el pompos.

 

Dar aici, na, Lupu și-a retras candidatura și salvatorul, modest spus, a făcut în pantaloni. S-au dus toate pe apa sîmbetei, șefia, marea misiune se amînă, iar odată cu ea cade și ratingul politic menținut de populismul ieftin. Te pomenești că poporul va uita de Igor Nicolaevici, iar partidul său, așa cum s-a adunat în jurul său ca să prindă un loc la treucă, așa și se va împrăștia prin alte formațiuni hrănitoare.

 

Și totuși, este foarte interesant, cum de s-a decis liderul PSRM să ceară ajutorul comuniștilor. Se pare că lucrurile stau rău de tot. Și, apropo, de ce el nu a îndemnat comuniștii să-l urmeze în 2012, atunci cînd a votat pentru Nicolae Timofti și a menținut, în acest fel, regimul oligarh la guvernare. Și chiar îl proteja. Mi aduc aminte cum la una dintre reuniunile socialiștilor, Dodon a strigat isteric în adresa lui Vladimir Voronin. Care nicidecum nu se afla acolo: «Lăsați-l la dracu pe Plahotniuc!».

 

Explic personal pentru Igor Nicolaevici: comuniștii nu vă vor susține, or nu vor merge la urnele de vot (precum și mulți alți alegători din cauza ultimelor cascadorii preelectorale). Și nu pentru că acești oameni nu sunt patrioți și stataliști. Exact invers. Poziția comuniștilor este patriotică și statalistă — aceste alegeri sunt anticonstituționale și, de aceea, nu este cazul de participat la ele. Pe cînd dumneavoastră, domnule Dodon, ați decis să vă încălziți mîinile la o acțiune anticonstituțională, acceptînd pomana clicii de la guvernare. De altfel, nu este pentru prima dată.
 
Ivan Lecarev
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: