Ținem minte, ne mîndrim!
РУС. MOLD.
» » Ținem minte, ne mîndrim!

Ținem minte, ne mîndrim!

23-08-2019, 15:09
Viziuni: 899
  
Versiunea de tipar   
Ținem minte, ne mîndrim!Ziua de 24 august este una dintre cele mai importante în istoria țării noastre. Anume în această zi, acum 75 de ani, în rezultatul Operațiunii Iași-Chișinău, patria noastră Moldova a fost eliberată definitiv de ocupanții româno-fasciști.  Această bătălie militară a intrat în istorie drept una dintre cele mai cunoscute operațiuni sovietice din timpul Marelui Război Mondial.
 
Soldații Armatei Roșii, toți ca unul, de diferite naționalități, au luptat eroic și cu jertfire de sine pentru viitorul nostru comun, pentru cerul păcii sub care trăim astăzi.  

Astăzi, noi, tinerii comsomoliști, nu putem să nu ne amintim și despre rolul Komsomolului în rîndurile Armatei Roșii  în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În acei ani teribili, Komsomolul, tot tineretul sovietic, la îndemnul Partidului Comunist, s-au inclus în lupta împotriva acaparatorilor germano-fasciști. Comsomoliștii, tinerii și tinerele, care s-au ridicat în apărarea țării de dușman au manifestat bărbăție, curaj și eroism nemaivăzut.  Tinerii partizani din Moldova lucrau neînfricat în spatele frontului inamicului. Detașamentele de partizani erau formate în proporție de 30 -40 la sută din comsomoliști. Din 7 mii de  Eroi ai Uniunii Sovietice  în vîrstă de pînă la 30 de ani, 3,5 mii sînt comsomoliști  (dintre ei – 60 dublu Erou al Uniunii Sovietice), 3,5 milioane de comsomoliști au fost decorați cu ordine și medalii.  Pentru merite remarcabile în fața Patriei în timpul  marelui Război pentru Apărarea Patriei și pentru contribuția enormă în vederea educației tinerei generații n spiritul devotamentului   dezinteresat față de Patria Sovietică, pe 14 iunie 1945, printr-un decret al Prezidiului Sovietului Suprem al URSS, Uniunea Tineretului Comunist Leninist din întreaga Uniune a fost decorat  cu Ordinul Lenin. 

Acel patriotism, dăruire de sine și credință Patriei, manifestată permanent de soldații Armatei Roșii, inclusiv comsomoliști, este un exemplu de bărbăție incredibilă, eroism și onoare pentru noi.  În această zi de mare sărbătoare, noi, comsomoliștii de astăzi, ne închinăm în fața eroismului predecesorilor noștri.   Noi considerăm că este de datoria noastră să onorăm, să ținem minte și să transmitem memoria mărețului eroism al taților, buneilor și străbunilor  generațiilor actuale și viitoare. În condițiile existente astăzi, acest lucru devine mai actual ca niciodată.  Pentru că la guvernare au ajuns oameni care egalează în drepturi acaparatorii și eliberatorii și eroizează criminalii naziști. Un exemplu elocvent în acest sens servesc citatele Maiei Sandu despre Ion Antonescu. Noi considerăm că un asemenea comportament al autorităților este rușinos și lipsit de orice demnitate umană, ceea ce înseamnă că noi ne rezervăm dreptul de a utiliza toate metodele și mijloacele posibile în lupta împotriva tuturor încercărilor nedemne ale funcționarilor de stat de a falsifica și rescrie istoria.    

Uniunea Tineretului Comunist din Moldova aduce sincere felicitări și din toată inima pentru toți veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, toată comunitatea moldovenească cu ocazia jubileului de 75 de ani din ziua eliberării Moldovei de ocupanții româno-fasciști.    Le dorim din tot sufletul veteranilor noștri eroi  sănătate de fier, iar nouă – urmașilor ostașilor măreți – eliberatorilor – să onorăm și să ținem minte Eroismul buneilor noștri și să fim demni de Marea Victorie a umanității împotriva fascismului! 

Nimeni nu este uitat – nimic nu se uită! 

Glorie Eternă Eroilor! 

Comitetul Central al Uniunii Tineretului Comunist din Moldova
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: