Cine strigă «Prindeți-l pe hoț!»?
РУС. MOLD.
» » Cine strigă «Prindeți-l pe hoț!»?

Cine strigă «Prindeți-l pe hoț!»?

3-12-2019, 16:34
Viziuni: 4 429
  
Versiunea de tipar   
Cine strigă «Prindeți-l pe hoț!»?Igor Dodon a declarat că Andrei Năstase a avut intenția să preia schemele organizate de Plahotniuc
 
Toate popoarele fac umor pe seama hoților care se jură că nu fură. Inclusiv moldovenii. În anumite situații, ei spun că cel mai tare strigă «Prindeți-l pe hoț!» anume cei care ei înșiși fură. Fără să vrei, acest gînd îți vine auzind ultimele declarații făcute de Igor Dodon la adresa liderului formațiunii DA, Andrei Năstase.

El a declarat că Andrei Năstase a încercat să preia schemele organizate de Vlad Plahotniuc după ce a venit la conducerea Ministerului de Afaceri Interne: «Năstase intenționa să preia o parte din schemele lui Plahotniuc. Acest lucru îl știa o jumătate a orașului, mi s-a spus că există și un video cu imagini cum el ia bani… Informația nu este de la SIS. Timpul va arăta».

Reacția lui Andrei Năstase nu s-a lăsat așteptată, el a calificat aceste învinuiri drept minciună și a declarat că îl va acționa în judecată pe Dodon.

În pagina sa de pe rețeaua de socializare, Andrei Năstase afirmă că Dodon lansează în spațiul public calomnie și minciună, pentru a-l defăima, dar și pentru a diminua prin intermediul mass-media eficiența anchetelor penale referitoare la trădare de patrie și finanțarea partidului său cu milioane de dolari de către Rusia. Anterior, Năstase l-a prevenit pe Dodon că toți cei care vor face învinuiri mincinoase și neîntemeiate la adresa lui și a colegilor lui vor primi citație. El a declarat că îl va acționa în justiție pe Igor Dodon, biografia politică a căruia e plină de minciună și trădare.

La drept vorbind, nu prea avem chef să ne dumerim care hoț a furat un ciomag și de la care hoț l-a furat. Posibil, Năstase a și dorit să preia o parte din schemele lui Plahotniuc, dar vorba e că Dodon i-a luat-o înainte. Și, în general, e ridicol și, totodată, dezgustător să-l auzi vorbind despre schemele lui Plahotniuc pe un om care a primit de la acest Plahotniuc renumita geantă în carouri și care în mod umilitor cerșea tot de la acest Plahotniuc susținere financiară pentru partidul său.

Și, la urma urmelor, dacă Dodon vrea atît de mult ca toate să se facă pe dreptate, de ce n-a spus nimic despre asta mai înainte, de ce nu l-a prins de mînă pe Năstase? Nu cumva a tăcut pentru că a dorit ca acela să-i facă parte și lui?

Iar faptul că însuși Dodon preia schemele lui Plahotniuc cu a treia viteză cosmică se vede, cum se spune, și cu ochiul liber.

Să privim cu acest ochi liber la guvernul care a apărut pe lume cu binecuvîntarea lui Dodon. Cel care în mod minunat a apărut într-o clipă și tot în aceeași clipă a dat jurămînt de credință. Nu vă pare că asta seamănă foarte mult cu «învestirea nocturnă» a guvernului Filip? Parcă e una și aceeași!

Iar acum să-i vedem componența. La cîrma politicii externe a venit Aureliu Ciocoi, consilierul pentru aceste probleme al lui Igor Dodon. În fruntea Departamentului Apărării a fost numit Victor Gaiciuc, de asemenea consilier al președintelui și, pe lîngă asta, ruda lui. La respectiva funcție el a ocupat locul lui Pavel Voicu, care deținea aceleași «calități» – consilier și rudă. Și ce era de făcut cu acest Voicu, doar nu se putea să fie alungat? Soluția a fost găsită: «alesul de către întregul popor» l-a găsit potrivit pentru funcția de ministru al Afacerilor Interne. Și de ce nu, e specialist de profil larg, doar șalvarii cazacilor zaporojeni sunt mai largi?!

Alți trei consilieri ai lui Dodon — Ion Perju, Corneliu Popovici și Viorica Dumbrăveanu — au devenit, respectiv, miniștri ai Agriculturii, Educației și Sănătății. Iar Ministerul Justiției l-a luat în grija sa juristul Partidului Socialiștilor, Fadei Nagacevschi.

Oare nu după același principiu a format Plahotniuc guvernul Filip? Voi mai aminti: în fruntea cabinetului de miniștri a fost numit Ion Chicu, una din persoanele apropiate ale oligarhului fugar, care de asemenea «a staționat» un timp în administrația prezidențială.

Așa că noul cabinet a fost completat, practic, în totalitate cu oameni care, delicat vorbind, sunt loiali față de Igor Dodon și centrul de luare a deciziilor guvernului s-a mutat acum în buzunarul dodonist. Așa că acum întreaga putere se află la cheremul lui. Adică: Guvernul, Parlamentul (unde principalul om este Zinaida Greceanîi, complice în multe treburi dubioase), Curtea Constituțională și Procuratura Generală, unde în calitate de procuror general a fost desemnată tot o persoană controlată de Dodon — Alexandr Stoianoglo. Și acum să zică cineva că asta nu-i o repetare a scenariului după care a fost format guvernul Filip!

Ceea ce va urma, de asemenea sunt lucruri cunoscute pentru noi. Ce va urma? Expunem opinia expertului Vladislav Culminschi. Toate instituțiile vor fi folosite pentru răfuirea cu oponenții și stoarcerea de venituri. Pentru partenerii externi nu este cea mai bună variantă pentru a se asocia cu acest regim. Așa că, cel mai probabil, regimul se va pomeni în izolație. Și asta e greșeala globală a lui Dodon. Va începe apusul și a carierei lui, și a carierei socialiștilor. În ultimă instanță, el va fi înfruntat de o opoziție unită și puternică, care va avea un singur scop: să-l elimine din joc.

Ivan LECAREV
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: