Principala orientare în activitatea legislativă a comuniștilor rămîne cea socială
РУС. MOLD.
» » Principala orientare în activitatea legislativă a comuniștilor rămîne cea socială

Principala orientare în activitatea legislativă a comuniștilor rămîne cea socială

29-01-2016, 13:45
Viziuni: 1 474
  
Versiunea de tipar   
Principala orientare în activitatea legislativă a comuniștilor rămîne cea socialăChiar din primele ședințe ale sesiunii de primăvară a Parlamentului, fracțiunea partidului Comuniștilor din Republica Moldova va insista pe depolitizarea bugetului statului prin examinarea proiectului de lege respectiv.

 

Despre aceasta a declarat președintele fracțiunii PCRM, Ina Șupac, comunică portalul tribuna.md.

 

Șupac a subliniat că «statul trebuie să îndeplinească necesitățile stringente ale cetățenilor, indiferent de preferințele politice sau de loialitatea aleșilor locali». De asemenea, ea a menționat că un alt domeniu important ține de combaterea corupției, inclusiv a celei politice, la nivel de stat, continuarea investigației furtului miliardului, care a provocat criza bancară și financiară din țară.

 

Potrivit șefei fracțiunii parlamentare a PCRM, în pofida tuturor dificultăților, comuniștii vor continua să ceară aprobarea unui buget de orientare socială. «Vom insista să nu fie admisă închiderea instituțiilor publice și să fie sporită finanțarea școlilor, grădinițelor, alocațiile sociale etc. Oricît de dificil, statul urmează să-și îndeplinească obligațiile sociale care îi revin. Vom monitoriza implementarea proiectelor ce țin de infrastructura – pentru asigurarea localităților cu apă potabilă și servicii de canalizare, pentru reparația și edificarea obiectivelor sociale».

 

Inna Șupac a menționat că fracțiunea PCRM și în 2016 va continua activitatea legislativă în beneficiul societății și a țării. Pe lîngă cele 75 de inițiative legislative înaintate de fracțiunea PCRM în cadrul legislaturii curente, mai există și alte proiecte de legi, aflate la etapa de elaborare și înregistrare. Cealaltă parte vizează aspectul social-economic al vieții cetățenilor. În primul rînd, comuniștii vor acorda o atenție deosebită bugetului de stat pentru 2016 și politicii fiscale, pe care, în pofida cerințelor legii, autoritățile nu l-au prezentat Parlamentului spre examinare. Deputatul a menționat că PCRM va continua să combată fenomenul stat capturat.


Președintele Parlamentului, Andrian Candu a emis o dispoziție cu privire la convocarea sesiunii de primăvară-vară începînd cu data de 1 februarie. În conformitate cu această dispoziție, Parlamentul va fi convocat la propunerea Biroului Permanent după aprobarea ordinii de zi. Comisiile parlamentare de profil și-au început activitatea din 26 ianuarie.

 

La sfîrșitul anului trecut și în primele zile ale anului curent, în structura organului legislativ al țării s-au produs schimbări esențiale. Pe 21 decembrie, 14 deputați au anunțat că părăsesc fracțiunea PCRM, iar mai tîrziu s-au aliat într-o coaliție u democrații.

 

La începutul anului 2016, s-a produs o scindare și în fracțiunea PLDM în legătură cu disensiunile legate de votul pentru candidatul la funcția de prim-ministru propus de PD. În consecință, 8 deputați din cadrul PLDM au votat pentru democratul Pavel Filip în fruntea Guvernului.

 

În acest fel, Partidul Democrat, care, în rezultatul alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014, a obținut 19 mandate în Parlament, la ora actuală, controlează mai bine de jumătate din numărul total al deputaților.

 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: