Fără termen de prescripţie
РУС. MOLD.
» » Fără termen de prescripţie

Fără termen de prescripţie

22-02-2016, 10:04
Viziuni: 765
  
Versiunea de tipar   
Fără termen  de prescripţieComuniştii cer investigarea faptului uzurpării puterii de stat în Moldova


Fracţiunea Partidului Comuniştilor a înaintat un cemers pe numele Procurorului General în legătură cu uzurparea puterii în Moldova.  


În respectivul document, deputaţii comunişti au cerut Procuraturii Generale efectuarea neîntîrziată a unei investigaţii, precum şi atragerea la răspundere penală a unor persoane de răspundere, care au încălcat normele constituţionale, ceea ce a condus la uzurparea puterii în Republica Moldova.


Comuniştii constată că uzurparea puterii în Republica Moldova a început din momentul semnării în 2009 a unui protocol secret privind partajarea funcţiilor de stat în cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană. În demers se subliniază că obraznica şi făţişa mituire a deputaţilor din Par­lamentul Republicii Moldova a avut ca rezultat formarea unei structuri politice distorsionate a acelui organ legislativ al ţării, care s-a constituit după alegerile din 30 noiembrie 2014. În opinia deputaţilor comunişti, «tranfugii şi cumpărătorii lor iau în bătaie de joc organul suprem al puterii de stat, care a pierdut orice susţinere din partea alegătorilor».


În legătură cu situaţia dată şi în conformitate cu art. 22 din Legea cu privire la statutul de deputat, art. 5 din Legea cu privire la Procuratură şi art. 274 din Codul de procedură penală, fracţiunea PCRM a cerut examinarea şi urmărirea penală în baza art. 339 al Codului penal (Uzurparea puterii de stat).

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: