Suedia ne privește cu atenţie și analizează
РУС. MOLD.
» » Suedia ne privește cu atenţie și analizează

Suedia ne privește cu atenţie și analizează

6-04-2016, 11:10
Viziuni: 771
  
Versiunea de tipar   
Suedia ne privește cu atenţie și analizează Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a avut o întrevedere cu ambasadorul Regatului Suediei în Republica Moldova, Signe Burgstaller. Părţile au luat în discuţie actuala situaţie politică şi social-economică din ţară, precum şi diferite aspecte ale colaborării dintre ţările noastre.


Pe parcursul întrevederii, preşedintele PCRM a atras atenţia interlocutoarei sale asupra  serioaselor deficienţe în dezvoltarea Moldovei pe parcursul ultimilor şapte ani. În acest context, decizia Curţii Constituţionale din 4 martie curent poate fi considerată o verigă logică în lanţul unei munci sistemice, orientate spre distrugerea bazelor statului de drept. Nu e clar pînă la capăt în ce scopuri s-a făcut asta şi ce consecinţe vor urma.


Vladimir Voronin a subliniat că lipsa în ultimii 7 ani a unor careva progrese pozitive în soluţionarea problemelor social-economice e un rezultat nu doar al guvernării neprofesioniste. În primul rînd, este vorba despre o promovare conştientă în mase a ideii privind lipsa de perspectivă a existenţei Republicii Moldova ca stat independent. Există o tendinţă de a aduce poporul la o stare de mizerie insuportabilă, astfel ca el să poată fi mai uşor manipulat şi convins de necesitatea „unirii cu România”.


Afară de asta, liderul comuniştilor şi-a exprimat indignarea faţă de faptul că lupta împotriva corupţiei, anunţată cu voce tare de guvernare, în realitate nu e altceva decît o ficţiune. Corupţia prosperă la cel mai înalt nivel, inclusiv la cel parlamentar, în timp ce dosarul privind furtul miliardului rămîne fără de nici o mişcare înainte.


La rîndul său, ambasadorul Suediei a subliniat că ei analizează cu atenţie evenimentele ce derulează în Moldova şi se poziţionează pe opinia că, la adoptarea deciziilor la toate nivelurile puterii de stat, e necesar de a fi respectată supremaţia legii.

 

Serviciul de presă al PCRM

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: