Vladimir Voronin a învinuit Washington-ul, Bruxelles-ul şi Strasbourg-ul de tolerare a puterii antipopulare din Moldova
РУС. MOLD.
» » Vladimir Voronin a învinuit Washington-ul, Bruxelles-ul şi Strasbourg-ul de tolerare a puterii antipopulare din Moldova

Vladimir Voronin a învinuit Washington-ul, Bruxelles-ul şi Strasbourg-ul de tolerare a puterii antipopulare din Moldova

18-04-2016, 16:22
Viziuni: 1 438
  
Versiunea de tipar   
Vladimir Voronin a învinuit Washington-ul, Bruxelles-ul şi Strasbourg-ul de tolerare a puterii antipopulare din MoldovaDeşi Republica Moldova este monitorizată de Consiliul Europei, situaţia în ţară se înrăutăţeşte atît în plan social-economic, cît şi politic, şi chiar şi modificările Constituţiei pe care la fac partidele guvernante  nu sunt prezentate spre expertiză Comisiei de la Veneţia. Ceea ce se întîmplă în Moldova pe drept cuvînt poate fi calificat drept catastrofă, şi „această catastrofă este binecuvîntată de reprezentanţii controlori ai SUA, ai administraţiei de la Bruxelles, precum şi de conducerea APCE”.


Aceste declaraţii au fost făcute luni, pe 18 aprilie, de către preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, la conferinţa de presă desfăşurată în cadrul  participării la actuala seciune a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

 

Vladimir Voronin a caracterizat situaţia din Moldova în ultimii şapte ani ca o perioadă de guvernare a ţării de către aşa-numitele alianţe şi coaliţii proeuropene.


„Cu fiecare zi se întăreşte corupţia, mafia, neprofesionalismul, incompetenţa şi declinul pe toate direcţiile. Ţara este deindustrializată în totalitate. În ţară nu e pur şi simplu sărăcie – e mizerie. Din ţară a plecat mai mult de 60 la sută din populaţia aptă de muncă cu vîrsta între 20 şi 40 de ani. Timp de şapte ani, numărul copiilor nou-născuţi s-a micşorat de şapte ori, iar numărul persoanelor decedate a crescut de cîteva ori”, a constatat lideul PCRM.

 

Potrivit lui, principala cauză a respectivei stări de lucruri este faptul că  „Guvernarea  în ţară nu este exercitată de oameni profesionişti, Parlamentul împarte Guvernul, ministerele potrivit mandatelor acelor partide care participă la votarea Guvernului. Şi la aceste funcţii ei numesc pe cine vor”.  Iar situaţia la care am ajuns astăzi, a subliniat Vladimir Voronin, s-a constituit în Moldova pe parcursul tuturor celor şapte ani. „Înrăutăţirea situaţiei este provocată de diferite elemente. Au fost adoptate diferite documente, făcute monitorizări, analize, iar aici, la Strasbourg, audiaţi diferiţi conducători ai Parlamentului nostru şi ai altor structuri. Dar, practic, toate acestea n-au condus la nici un fel de schimbări”, a remarcat Vladimir Voronin.

 

În acest context, el a adăugat că, atunci cînd la guvernare se afla PCRM, „nu trecea nici o lună, fără ca în Moldova să nu vină să dea indicaţii reprezentanţi din Europa, ei mai că nu se amestecau în ceea ce se întîmpla atunci la noi. Şi, pînă la urmă, au obţinut ca, după alegerile din 2009, la 7 aprilie la Chişinău să fie întreprinsă o tentativă de lovitură de stat”.

 

„Bineînţeles, lor le încurcă opoziţia şi, principalul – le încurcă poporul, de care e nevoie să avem cît de puţină grijă. Dar despre popor ei îşi amintesc doar în ajunul alegerilor. Însă acesta le încurcă foarte mult. Pentru că poporului, adică oamenilor, trebuie să le plăteşti salarii, să le dai locuri de muncă. Şcolile sunt închise cu sutele, spitalele – cu zecile, nemaivorbind de alte institute sociale. E o adevărată catastrofă. Şi această catastrofă este binecuvîntată de reprezentanţii controlori ai SUA, ai administraţiei de la Bruxelles, de conducerea APCE”, a concluzionat Vladimir Voronin.

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: