Comuniștii au participat la Marșul de Comemorare ”Le ținem minte numele”
РУС. MOLD.
» » Comuniștii au participat la Marșul de Comemorare ”Le ținem minte numele”

Comuniștii au participat la Marșul de Comemorare ”Le ținem minte numele”

5-05-2016, 15:36
Viziuni: 1 007
  
Versiunea de tipar   
Comuniștii au participat la Marșul de Comemorare ”Le ținem minte numele”Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, împreună cu Uniunea Veteranilor și Mișcarea Internațională ”Moștenitorii Victoriei”, a organizat, pe 5 mai, marșul de Comemorare ”Le ținem minte numele”, dedicat împlinirii a 71 de ani de Victorie în Marele Război pentru Apărarea Patriei. 

La sfîrșitul marșului, participanții au depus flori la Focul Veșnic de la Complexul Memorial ”Eternitate”.  În timpul marșului, cei prezenți au purtat fotografii ale veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial.

 

Președintele PCRM, Vladimir Voronin, a adresat un mesaj de salut către participanți și mulțumiri pentru veterani.

 

”Acele evenimente, deși au trecut peste 70 de ani de atunci, nu pot fi date uitării.  Ele au fost foarte complicate, foarte importante, au solicitat o concentrare și forță colosală din partea întregului stat sovietic, a solicitat victime omenești colosale, prejudicii materiale. Pierderile sunt inestimabile.  Și dacă e să ne referim la prejudiciile materiale, multe lucruri au fost restabilite și chiar multiplicate, comparativ cu anul 1941. Însă, în ceea ce privește victimele omenești, evident, pierderile au fost de neînlocuit – viața unui om nu poate fi restabilită”, a declarat Vladimir Voronin.

 

De asemenea, el a atras atenția asupra faptului că ”astăzi, în lume, situația este absolut agitată, neliniștită”.  ”Chiar și prin exemplul Moldovei noastre se vede cîte probleme, cîte neplăceri, cîte evenimente negative au loc. De aceea, doar prin consolidarea tuturor  eforturilor și forțelor sănătoase din societate – pentru că anume forțele sănătoase ale societății înțeleg și conștientizează acest fapt, - dra așa vom obține rezultate în ceea ce privește dezvoltarea Moldovei noastre, îmbunătățirea calității vieții  fiecărui om în parte”, a subliniat președintele PCRM, Vladimir Voronin.

 

Liderul Partidului Comuniștilor i-a îndemnat pe toți ”să viziteze mormintele soldaților, să depună flori în memoria eroilor. Acest lucru ne amintește despre acele zile eroice, acea luptă eroică, despre Victoria pe care ne-a adus-o puterea sovietică și statul sovietic în anul 1945”.

 

”Vă felicit u ocazia acestei sărbători, să dea Dumnezeu sănătate fiecăruia, să ne bucurăm de cerul păcii – la fel de senin ca și astăzi. Să dea Dumnezeu ca pe pămîntul nostru să nu se mai repete niciodată asemenea evenimente oribile”, a menționat președintele PCRM. 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: