Moldova – Japonia: ce pune în pericol colaborarea ?
РУС. MOLD.
» » Moldova – Japonia: ce pune în pericol colaborarea ?

Moldova – Japonia: ce pune în pericol colaborarea ?

17-05-2016, 19:55
Viziuni: 1 029
  
Versiunea de tipar   
Moldova – Japonia: ce pune în pericol colaborarea ? Marți, 17 mai, președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu însărcinatul cu afaceri n exercițiu al Japoniei în țara noastră, Ritsuko Inoue.

 


Părțile au discutat situația politică și social-economică din țara noastră, de asemenea, perspectivele de dezvoltare a relațiilor bilaterale dintre Moldova și Japonia.

 

La începutul întrevederii, președintele PRM a exprimat mulțumiri părții japoneze pentru ajutorul acordat Republicii Moldova, în special, prin acordarea creditelor pentru dezvoltarea agriculturii.

 

La rîndul său, domnul Ritsuko Inoue și-a exprimat încrederea în activizarea ulterioară a relațiilor bilaterale dintre Moldova și Japonia.


De asemenea, Vladimir Voronin a comunicat despre îngrijorarea sa în legătură cu indicatorii social-economici negativi din țara noastră.  Moldova și Japonia seamănă între ele la capitolul lipsei oricăror resurse naturale importante. Una dintre cele mai importante bogății ale țărilor noastre este potențialul uman. Însă,  politica ultimilor ani, orientată spre distrugerea statalității moldovenești și lipsa profesionalismului, treptat,  ne privează și de acest fundament: peste un milion de cetățeni moldoveni au plecat peste hotare în căutarea unui loc de muncă, situația demografică este regretabilă, cu fiecare an numărul persoanelor ajunși la limita sărăciei este în creștere.

 

În același timp, președintele PCRM a atras atenția interlocutorului său asupra pericolului politicii sistematice periculoase de românizare, care se promovează în Republica Moldova începînd cu anul 2009. Majoritatea absolută a cetățenilor Moldovei  nu acceptă impunerea unei identități străine și sunt indignați de rescrierea istoriei. De asemenea, oamenii se arată nemulțumiți de încercările de a frauda datele ultimului recensămînt al populației.

 

Sursa: serviciul de presă al PCRM. 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: