Un rol în dimensiunea statului
РУС. MOLD.
» » Un rol în dimensiunea statului

Un rol în dimensiunea statului

9-07-2016, 10:47
Viziuni: 315
  
Versiunea de tipar   
Un rol în dimensiunea statuluiÎn ultimul timp, tot mai mulți oameni folosesc în vocabularul lor o expresie sugestivă: «viața în timpul comuniștilor»…

În conformitate cu hotărîrea Plenarei a XIX-ea a CC al PCRM, la Dubăsari a avut loc o plenară a comitetului raional al PCRM. Pe ordinea de zi a acesteia s-au aflat mai multe chestiuni, în particular: discuții asupra raportului liderului partidului, Vladimir Voronin, metodele de muncă propagandistică și de masă, precum și sarcinile și modalitățile de realizare a acestora ale respectivei organizații de partid, ținîndu-se cont de situația politică ce s-a creat în țară. La lucrările plenarei a participat Ion Filimon, președinte al comisiei centrale de revizie a CC al PCRM.

 

Potrivit celor relatate de prim-secretarul CR Dubăsari al PCRM, Grigore Policinschi, problema îmbunătățirii metodelor muncii propagandistice a comuniștilor în mijlocul populației trebuie să se afle pe agenda zilnică a comuniștilor atît în organizațiile primare de partid, cît și la nivel de CR, de birou al CR. El a subliniat faptul că, în condițiile de izolare, de lipsă a propriilor mijloace mediatice, îndeosebi a unui canal televizat, comuniștii trebuie, totuși, să folosească resursele de care dispun, totodată sprijinindu-se pe metodele aplicate anterior și care s-au dovedit eficiente în munca de explicație în masă în mijlocul populației.


La Plenara a XIX-ea a răsunat o critică de bună seamă întemeiată la adresa comitetelor raionale, reproșîndu-li-se că, în activitatea lor, ele nu folosesc în deplină măsură mass-media electronică. A fost menționat și faptul că nu toți comuniștii analizează materialele publicate în ziarul «Comunistul». În plus, Grigore Policinschi a amintit că, la ziua de astăzi, partidul dispune de suficiente internet-resurse, avînd în vedere și site-ul oficial pcrm.md, și site-ul ziarului, comunist.md, dar și grupele PCRM din rețelele de socializare.


Ce-l împiedică, de exemplu, pe un primar sau consilier ales pe lista PCRM ca prin rețelele de socializare să informeze populația despre activitatea puterii locale, despre situația într-o localitate sau alta, despre problemele cu care se confruntă comunitatea locală, despre hotărîri concrete luate de comuniștii din teritoriu întru binele oamenilor simpli?! Acesta e doar unul din elementele complicatei munci propagandistice, însă el nu trebuie neglijat.


Ca și pînă acum, abonarea la ziarul «Comunistul» rămîne o problemă deschisă și pentru comuniștii din raionul Dubăsari. În cadrul plenarei a fost prezentată o analiză detaliată a abonării la ziar în fiecare organizație primară de partid. Primul secretar a stabilit pentru comuniști un termen concret ca să se aboneze, subliniind că ziarul și articolele ce apar în paginile lui sunt un material gata pregătit pentru munca de agitație, rămîne doar să-l prezinți populației.


 Rezultate bune pot fi obținute chiar și în condițiile lipsei uni canal televizat. Unica armă a comuniștilor moldoveni sunt cuvîntul și realizările obținute de PCRM în perioada cînd el a guvernat țara. Oare asta nu este suficient pentru a munci în mijlocul populației? E suficient. Pur și simplu, trebuie să se muncească.


Grigore Policinschi a făcut o paralelă între ultimele alegeri și alegerile în organele locale. Cu toate că, în general, în raionul Dubăsari comuniștii au cîștigat alegerile, totuși, rezultatele ar fi putut fi mai bune. Mai ales că populația, în baza unor fapte concrete, vede ce face administrația raionului condusă de un comunist, ce fac consilierii din partea PCRM. Să obții victorie nu e lucru ușor chiar și acolo unde pare că totul e bine.


Nici oponenții politici nu le permit comuniștilor de la Dubăsari «să se relaxeze». Socialiștii din partidul lui Dodon permanent organizează schow-uri politice ieftine, îi spun electoratului povești, iar în fapt nu le pot propune oamenilor de rînd lucruri bine chibzuite, de folos și raționale.


Totodată, datorită primarilor și consilierilor comuniști, în raionul Dubăsari se implementează proiecte de infrastructură, se repară drumuri, se construiesc apeducte, se repară grădinițe de copii și școli.


Anume la aceste fapte reale trebuie să fie atrasă atenția oamenilor. Să li se amintească și despre ceea ce s-a făcut în Moldova în timpul celor opt ani de guvernare a comuniștilor, ce rezultate a obținut atunci PCRM în dezvoltarea țării. Și ce se întîmplă astăzi la nivel de stat — dezordine, degradare în toate domeniile, pericolul pierderii suveranității Moldovei.


Dar mai există o tendință care a pornit să se contureze îndeosebi în ultimii doi ani. Electoratul ca și cum a început să se deprindă cu samavolnicia, tîlhăria celor ce dețin puterea, condițiile mizerabile de viață, sentimentul de deznădejde. Față de toate acestea, poporul Moldovei începe să se comporte ca față de o realitate obiectivă, de ceva care nu poate fi evitat. Aceste dispoziții, asemănătoare cu apatia și lipsa oricărui interes pentru destinul țării, sunt foarte periculoase.


Ultimii șapte ani au demonstrat un lucru evident: în afară de Partidul Comuniștilor, nu există o altă forță politică care ar apăra interesele țării și ale poporului. Orice ar spune oponenții, politicienii autohtoni angajați și politicienii de o singură zi, comuniștii trebuie să-și conștientizeze importantul lor rol nu doar în cîmpul politic al țării, ci și în dimensiunile întregului stat. Printre altele, tot mai mulți oameni încep să folosească în vocabularul lor o expresie sugestivă: «viața în timpul comuniștilor»…
 
Pavel Marfin
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: