Confesiuni mincinoase pentru public
РУС. MOLD.
» » Confesiuni mincinoase pentru public

Confesiuni mincinoase pentru public

24-07-2016, 11:20
Viziuni: 294
  
Versiunea de tipar   
Confesiuni mincinoase pentru publicMembrul şi fost preşedinte al CEC, Iurie Ciocan, a rostit un discurs înflăcărat şi patetic despre nenorocita şi jefuita noastră Moldovă, cu istorie şi identitate falsificată, pentru care pe dumnealui tare îl doare inima. Fiţi de acord: cînd despre asemenea lucruri vorbeşte unul dintre principalii falsificatori din ţară — asta nici măcar nu este ridicol.

Logosul a fost rostit în legătură cu apropiatul jubileu de 25 de ani al independenţei Moldovei. Înecîndu-se în lacrimi şi suspine, Iurie Ciocan se văieta că, în aceşti 25 de ani, ţara lui nu a crescut, noi am rămas mici, cu toate temerile şi complexele noastre, specifice vîrstei copilăriei.

 

Domnule Ciocan, la sigur aţi încurcat ceva! Ţara dumneavoastră este Romвnia, al ei cetăţean sunteţi şi în această a dumneavoastră ţară aveţi un business pe care l-aţi tăinuit de organele fiscale din Republica Moldova. Anume acestei ţări, adică României, primind din partea ei buletin de identitate, i-aţi jurat să-i fiţi fidel, ei şi poporului romвn, să-i apăraţi drepturile şi interesele naţionale, să respectaţi Constituţia şi legile României.


Pentru Iurie Ciocan, după 25 de ani de la dobîndirea identităţii sale, Moldova rămîne societate şi stat care şi pînă acum îşi caută identitatea sa. Păi, anume dumnealui, adică Iurie Ciocan, şi alţii de teapa dumnealui i-au învăţat pe copii că nu există istorie a Moldovei, ci există doar istorie a Romвniei; că nu există limbă moldovenească, ci există doar limbă romвnă. Anume ei au schimbat patria lor pe o batere de boier pe umăr.


În opinia domnului Ciocan, cea mai importantă realizare în cei 25 de ani de independenţă este faptul că în teritoriul ţării nu a fost dezlănţuit un aşa-numit război civil. A-ha, vreţi să spuneţi, domnule Ciocan, că, în anul 1992, prietenii dumneavoastră se-au jucat la Nistru de-a «Зарницa»?


«Unui străin i-aş fi povestit că pe noi, moldovenii din Republica Moldova, ne-au jefuit în ultimii 200 de ani. Ne-au furat patrimoniul, istoria şi identitatea şi, după acest furt, ne-au impus alte pseudovalori», a declarat Iurie Ciocan.


La drept vorbind, ne-am cam săturat de această tînguială de sărăcie. Avînd o casă luxoasă, un automobil scump şi un cont în bancă, ţi se mai deschide gura să spui că ţi s-a furat ceva, da nu tu eşti cel care ai furat de la noi, moldovenii din Republica Moldova? Şi ai făcut-o nu de unul singur, ci împreună cu o sumedenie de inşi cu aceleaşi apucături de hoţ şi cu acelaşi nesaţ de bogăţie! Asta e!
 
Eugeniu Marian
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: