Partidul Comunist din China apreciază înalt experiența PCRM în procesul de dezvoltare
РУС. MOLD.
» » Partidul Comunist din China apreciază înalt experiența PCRM în procesul de dezvoltare

Partidul Comunist din China apreciază înalt experiența PCRM în procesul de dezvoltare

21-09-2016, 09:15
Viziuni: 6 529
  
Versiunea de tipar   
Partidul Comunist din China apreciază înalt experiența PCRM în procesul de dezvoltareDelegația Partidului Comuniștilor din Republica Moldova a avut o întrevedere cu conducerea Departamentului șase al Secției Internaționale a CC al Partidului Comunist din China.

Pe parcursul vizitei oficiale în Republica Populară China, delegația Partidului Comuniștilor din Republica Moldova a avut o întrevedere cu Chzao Li, director al Departamentului șase al Secției Internaționale a Comitetului Central al Partidului Comunist din China. Părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la mișcarea comunistă în lume și în Republica Moldova.

 

Una din direcțiile activității desfășurate de Secția Internațională a CC al PCC o constituie cercetarea mișcării socialiste în spațiul postsovietic. Respectiva secție, după cum s-a relevat în cadrul întrevederii, nu doar generalizează experiența și lecțiile fostei Uniuni Sovietice, ci și acordă atenție practicii construcției ideologice și de partid în partidele comuniste de tipul PCRM în noile condiții. ”Noi urmărim cu atenție inovațiile teoretice ale PCRM, faptul cum el implementează teoria în practică, cum se manifestă pe arena politică a Moldovei”, a adăugat tovarășul Chzao Li.

 

După cum a declarat pe parcursul întrevederii tovarășul Chzao Lei, după destrămarea Uniunii Sovietice, forțele de stînga au avut de parcurs o perioadă complicată, inclusiv din cauza că mijloacele de informare în masă din lume se aflau în mîinile unor grupări occidentale, care răspîndeau despre comuniști informații cu caracter negativ. Dar astăzi, potrivit spuselor dumnealui, reflectînd activitatea PCC, mass-media occidentală o face de pe poziții obiective, și asta deoarece ”China de bună seamă a obținut mari succese în dezvoltarea sa. Dar vorbind despre succesele Chinei, ele, mijloacele de informare în masă, în mod intenționat nu spun nici un cuvînt despre faptul că aceste succese au fost obținute cu ajutorul Partidului Comunist din China”.

 

Directorul Departamentului șase al SI a CC a mai relatat că ei, comuniștii din China, dau o mare importanță experienței acumulate de Partidul Comuniștilor din Republica Moldova în procesul său de dezvoltare. ”PCRM este primul partid comunist care în perioada postsovietică a venit la putere în rezultatul alegerilor. În timpul guvernării sale, partidul a obșinut mari succese în ceea ce privește ridicarea nivelului de trai al populației și al stabilității sociale. Reieșind din diverși factori, putem constata că fundalul politic în Republica Moldova s-a schimbat. Dar Partidul Comuniștilor din Republica Moldova rămîne principala forță politică în țară”, a declarat Chzao Li, șef al Departamentului șase al SI a CC.

 

În acest context, conducătorul delegației PCRM, Natalia Vîsotina, a relevat că în timpul celor opt ani de guvernare a țării de către PCRM  — din 2001 pînă în 2009,—  au fost implementate diferite proiecte care au imprimat economiei țării un impuls de dezvoltare. ”În primul rînd, este vorba despre o îmbunătățire a situației în sfera socială, în aspect demografic. A fost lichidată criminalitatea organizată, a fost înfăptuită o reformă a justiției”, a subliniat Natalia Vîsotina.

 

Autoritatea pe plan internațional a țării, a menționat conducătoarea delegației PCRM, a asigurat o creștere importantă a investițiilor străine. Dar schimbarea în 2009 a puterii în Moldova, a constatat Natalia Vîsotina, a condus la răspîndirea intensivă a modelului occidental de democrație, care, după cum a demonstrat exemplul Moldovei, timp de șapte ani ai guvernării regimului liberal-democrat, n-au adus nici un fel de schimbări spre bine în țară.

  

Membrii delegației PCRM au mai adăugat că, la toate etapele sale, capitalismul, la fel ca și oricare altă boală a societății, întotdeauna se acomodează la realități. În acest context, Valeriu Sava, prim-secretar al comitetului raional Călărași al PCRM, a subliniat că guvernarea trebuie să reacționeze la asemenea fenomene prin reforme concrete și eficiente în toate sferele. Serghei Rubțov, prim-secretar al comitetului municipal Bălți al PCRM, a menționat că și în Moldova, în 2009, la putere au venit forțele ”banului”, atrăgînd atenția părții chineze asupra faptului că, atunci, ”nu toți comuniștii au putut rezista în fața ispitei de a primi răsplată pentru trădare”.

 

Referentul CC al PCRM, Valentin Dragan, a atenționat asupra faptului că, atunci cînd lumea a aflat despre socialismul chinez, mulți au manifestat o atitudine sceptică față de respectivul fenomen. Dar, potrivit referentului, ignorarea și nedorința fostelor țări socialiste de a pătrunde în esența respectivului fenomen a generat în aceste țări apariția multor procese negative, și asta în pofida faptului că, în trecut, aceste țări se dezvoltau cu succes.

 

Directorul departamentului șase al SI a CC al PCC, tovarășul Chzao Li, a subliniat că internaționala comunistă – esența și spiritul ei – trebuie studiate încă mult timp și cît se poate de profund. El, totodată, a mai adăugat că ”spiritul internaționalei contemporane se deosebește în mod esențial de situația cînd păturile sociale se divizau în cîteva grupuri, pentru că în societatea modernă aceste pături au devenit și mai subțiri, motiv din care astăzi e greu să spui cine reprezintă clasa muncitoare, iar cine - țărănimea”.

 

Răspunzînd la întrebările tovarășilor moldoveni, șeful Departamentului șase al Secției Internaționale a Comitetului Central al Partidului Comunist din China a menționat că în situații  politice complicate atît interne, cît și externe, oricare partid comunist trebuie să depună toate eforturile ca dialogurile și programul lui să se bucure de un sprijin larg atît în interiorul țării, cît și în străinătate. Acesta, potrivit spuselor lui Chzao Li, este un obiectiv foarte important și foarte serios.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: