În contextul unității ideologice
РУС. MOLD.
» » În contextul unității ideologice

În contextul unității ideologice

5-07-2016, 09:07
Viziuni: 1 315
  
Versiunea de tipar   
În contextul unității ideologicePreședintele PCRM, Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong.


Părțile au abordat situația politică și social-economică din Moldova, perspectivele de dezvoltare a relațiilor de colaborare moldo-chineze, precum și diferite aspecte de colaborare interpartinică dintre Partidul Comunist din China și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova.

 

În cadrul discuțiilor, președintele PCRM a atras atenția Ambasadorului RPC asupra existenței factorilor serioși de risc pentru suveranitatea și independența Republicii Moldova. În primul rînd, este vorba despre tendința de degradare a situației în economia moldovenească. Oamenii din țară își pierd locurile de muncă, sunt lipsiți de sursele de existență, iar în consecință, deja, mai bine de un milion de cetățeni au plecat peste hotarele țării în căutarea unui loc de muncă. Fenomenul nu este altceva decît o catastrofă națională.

 

În același timp, Vladimir Voronin a remarcat că tor organismul de stat este paralizat de corupție. Din cîte se pare, autoritățile scontează pe faptul că, cu cît mai săraci vor fi cetățenii moldoveni, cu atît mai ușor va fi să-i manipuleze și mai simplu să-i corupă. Totodată, pînă la această oră, așa și nu a fost clarificată situația legată de miliardul furat, nu se știe, deocamdată, cine a furat și unde sunt banii. Culmea cinismului și ignorarea opiniei publice de către gruparea aflată la guvernare a fost reformatarea structurii organului legislativ al țării, posibilă în urma punerii în aplicare a schemelor coruptibile.

 

La rîndul său, Ambasadorul Chinei a subliniat că eradicarea corupției este una dintre premisele renașterii economiei naționale a statului. În timpul discuției, diplomatul a prezentat cîteva exemple despre felul în care RPC desfășoară lupta împotriva corupției.

 

De asemenea, în cadrul discuțiilor, liderul comuniștilor moldoveni a atras atenția interlocutorului său asupra intensificării activității adepților ideii unirii Moldovei cu România. Românizarea forțată a devenit, deja, de facto, ideologia neoficială a guvernării.

 

În cadrul întrevederii, Ambasadorul Republicii Populare Chineze a confirmat invitația din partea CC PCC pentru Partidul Comuniștilor de a trimite o delegație partinică în Republica Populară Chineză pentru schimb de experiență. De asemenea, părțile au făcut un schimb de opinii referitor la deplasarea delegației PCRM în China.
 
Serviciul de presă al PCRM
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: