Dangăt dodonist
РУС. MOLD.
» » Dangăt dodonist

Dangăt dodonist

19-10-2016, 18:42
Viziuni: 332
  
Versiunea de tipar   
Dangăt dodonistSocialiștii vor face tot posibilul ca să fie adoptat pachetul de legi prin care guvernarea a pus pe umerii cetățenilor simpli întoarcerea miliardului furat.

 

 

Liderul PSRM acționează atît de grosolan, încît, cu fiecare pas al său, confirmă al cărui candidat este și cui anume îi slujește – regimului oligarhic care a capturat Moldova. După cum s-a dovedit, spectacolul de circ organizat de regimul guvernant la 3 octombrie curent pentru a zădărnici examinarea moțiunii de cenzură exprimată guvernului Filip a fost doar un element al unui grandios show. Cum se spune, cine plătește, acela și comandă muzica.


Cine-i plătește pentru asta lui Dodon, este clar și fără a merge la o ghicitoare. Cu atît mai mult că Dodon și fracțiunea lui de buzunar, împreună cu întreg partiduțul, nici nu ascund participarea lor la ”corpul de balet” al puterii.


Socialiștii au făcut mare gălăgie pe seama faptului cît de impertinent conducerea Parlamentului, invocînd lipsa cvorumului, a refuzat să examineze moțiunea de cenzură exprimată cabinetului de miniștri al lui Filip (oficial, inițiativa a aparținut PSRM și a fost susținută de celelalte fracțiuni de opoziție). Săptămîna trecută această chestiune în general n-a fost inclusă pe agenda ședinței parlamentare. Și iată că PSRM-iștii, nitam-nisam, iese cu o nouă rezoluție de exprimare Guvernului a moțiunii de cenzură. Adică, este vorba despre un document nou, cu alte formulări etc. Firește, acesta e prezentat ca o nouă etapă a luptei împotriva regimului, însoțită de behăitul peseremiștilor și de chiuitul zgomotos al mulțimii de adepți, prostită încă o dată.


Acestor oameni Dodon niciodată n-o să le explice că, înaintînd o nouă rezoluție, sub alte pretexte, el pur și simplu cade de acord cu intrarea în vigoare a legilor antipopulare, pentru care guvernul Filip și-a asumat responsabilitatea. Inclusiv legea prin care guvernarea a pus pe umerii poporului întoarcerea miliardului furat.


Va recunoaște oare Dodon în fața adepților săi că, în felul acesta, fracțiunea PSRM în Parlament consideră chestiunea privind moțiunea de cenzură exprimată guvernului Filip, care așa și nu a fost examinată pînă acum de către Parlament, acesta încălcînd astfel toate procedurile legislative, drept una ”soluționată”?

Ceea ce se poate afirma cu toată certitudinea este că astăzi Dodon legalizează un precedent ilegal. Acum poți chiar și în fiecare zi să fabrici oricîte rezoluții vrei cu privire la moțiuni de cenzură exprimate fie întregului cabinet de miniștri, fie fiecărui ministru în parte – rezultatul totuna va fi nul, deoarece guvernarea de acum a experimentat un scenariu de acțiuni pentru un asemenea caz: lipsește cvorumul, nu sunt suficiente voturi, așa că…


Și Igor Dodon e absolut conștient de acest lucru. De aceea nu rămîne nici o îndoială referitor la faptul că el este un produs al actualei guvernări, proiectul ei politic de buzunar, un necesar și, principalul, docil candidat în alegerile nelegitime pe care le desfășoară tot ea, această guvernare.

 

Dar, precum în repetate rînduri a subliniat fracțiunea PCRM, nici un act legislativ nu prevede anularea votării în condiția lipsei de cvorum.


Pe acest fundal, plecarea socialiștilor din sala de ședințe parlamentare la trebuința publicului credul – chipurile, în semn de protest împotriva refuzului lui Candu de a include pe agenda Parlamentului moțiunea de cenzură – nu este nimic altceva decît o bufonadă ieftină.


Vom repeta încă o dată: exprimînd o nouă moțiune de cenzură, prin aceasta, Dodon și fracțiunea sa renunță la precedenta moțiune de cenzură exprimată cabinetului de miniștri, în loc de a insista asupra examinării ei.


Cu noua sa ”moțiune de cenzură”, Igor Dodon a ridicat trăgaciul armei la tîmpla poporului jefuit și prostit, deoarece a legalizat legile înrobitoare, adoptate prin asumare de responsabilitate. Cum s-a întîmălat de mai multe ori, astăzi Igor Dodon încă o dată salvează puterea ajunsă la impas din cauza propriilor hoții și acțiuni contrare legii.


Și ziceți că Moldova are un viitor? Cu Dodon? Vom trăi și vom vedea…

Larisa Miheeva.

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: