Apusul Guvernului Filip?
РУС. MOLD.
» » Apusul Guvernului Filip?

Apusul Guvernului Filip?

27-09-2016, 15:00
Viziuni: 1 079
  
Versiunea de tipar   
Apusul Guvernului Filip?Proiectul rezoluției cu privire la acordarea votului de neîncredere Guvernului a fost semnat de 37 de deputați din partea fracțiunilor de opoziție

Marți, 27 septembrie, practic imediat după ședința scandaloasă a Parlamentului, în cadrul căreia prim-ministrul Pavel Filip a pus deputații în fața faptului împlinit, anunțînd decizia Cabinetului său, care și-a asumat răspunderea pentru adoptarea unui șir de legi, inclusiv, obligarea cetățenilor de rînd să întoarcă miliardul furat, deputații din opoziție au întocmit un proiect de rezoluție cu privire la acordarea votului de neîncredere.
 
Așa cum scrie presa, documentul se planifică a fi înregistrat la cancelaria organului legislativ pe 27 septembrie, ora 14.30.
 
În acest fel, votul de neîncredere pentru actualul Cabinet de miniștri în frunte cu premierul Pavel Filip, în conformitate cu legislația în vigoare, poate fi examinat în cadrul uneia dintre cele mai apropiate ședințe ale Parlamentului.
 
Reamintim, astăzi, 27 septembrie, în cadrul ședinței Legislativului, prim-ministrul Pavel Filip a prezentat un pachet de legi pentru care Guvernul și-a asumat responsabilitate. Pachetul în cauză include în sine și proiectul de lege în conformitate cu care fiecare contribuabil, adică toți cetățenii Moldovei, vor fi obligați, în următorii 25 de ani, să achite în bugetul statului miliardul furat din sfera bancară. Cu alte cuvinte, Guvernul, pur și simplu, a pus pe umerii cetățenilor simpli sarcina de a restitui miliardul furat.
 
Deputații din cadrul fracțiunii PCRM au criticat dur decizia Guvernului calificînd-o drept una revoltătoare. 
 
Așa cum a subliniat deputatul PCRM, Oleg Reidman, Guvernul și-a confirmat, încă o dată, lipsa de independență și dependența de donatorii externi.
 
Ceea ce face astăzi Guvernul  este fără precedent. Guvernul demonstrează o atitudine pur și simplu disprețuitoare față de organul legislativ suprem al țării, și asta vorbește elocvent despre faptul că conducerea democratică normală a țării a fost definitiv suprimată”, a concluzionat deputatul.


”Declarația absolut  fariseică cum că totul a fost coordonat cu  FMI și cu majoritatea parlamentară demonstrează că Guvernul nu funcționează de sine stătător, ci este dirijat din exterior și îndeplinește cerințe și condiții care-i sunt dictate din afara țării noastre.  Iată de ce noi, comuniștii, în nici un caz, nu ne putem permite să susținem astfel de legi cum sunt legile adoptate astăzi cu asumarea responsabilității de către Guvern și îi vom înainta o moțiune de cenzură în termenele prevăzute de Regulament. 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: