Felicitări, PCRM!
РУС. MOLD.
» » Felicitări, PCRM!

Felicitări, PCRM!

22-10-2016, 08:08
Viziuni: 329
  
Versiunea de tipar   
Felicitări, PCRM!Adresare a  Comitetului Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova cu prilejul aniversării a 23-ea de la întemeierea PCRM

 

Stimați tovarăși comuniști! Stimați concetățeni!

La 22 octombrie 1993, la conferința de constituire, cu participarea a 179 de delegați, a fost întemeiat Partidul Comuniștilor din Republica Moldova. Partid care a devenit o forță politică de frunte în țară, care în mod consecvent și insistent apără și promovează ideea independenței statului moldovenesc, precum și interesele poporului moldovenesc. Unicul partid în spațiul postsovietic, care a reușit să ajungă partid de guvernare a țării și care de trei ori a obținut victorii convingătoare la alegerile parlamentare.


PCRM este în permanență preocupat de construcția de partid. Pe parcursul a doi ani de la întemeierea sa, au fost create organizații de partid raionale, apoi orășenești și sătești. Astăzi, PCRM este cel mai bine structurat partid din Moldova, el avînd reprezentanți în toate unitățile administrativ-teritoriale ale țării.


Datorită acestor organizații, PCRM a putut să participe chiar la primele alegeri care s-au desfășurat după întemeierea sa – alegerile locale din anul 1995. La alegerile prezidențiale din anul 1996, prim-secretarul CC al PCRM, Vladimir Voronin, se plasează pe locul al 3-lea. La alegerile parlamentare din anul 1998, partidul obține 40 de mandate din 101, la alegerile parlamentare din 2001 – 71 de mandate, ceea ce îi permite PCRM să formeze guvernul și în calitate de președinte al țării s-l aleagă pe Vladimir Voronin, prim-secretar al Comitetului Central al partidului. La alegerile parlamentare din 2005, PCRM păstrează majoritatea locurilor în Parlament – 56 de mandate, iar tovarășul Voronin este reales în calitate de președinte al Republicii Moldova cu 75 de voturi ale deputaților din Parlament.


Anii de guvernare a țării de către Partidul Comuniștilor au fost o perioadă de stabilitate, creștere economică și ridicare a nivelului de bunăstare a poporului moldovenesc.


Moștenind o țară a cărei datorie de stat alcătuia 85% din produsul intern brut, țară cu economia distrusă, cu agricultura dezorganizată, cu școli și spitale neîncălzite, cu datorii pentru multe luni la salarii, pensii, burse și indemnizații sociale, în care se simțeau minunat de bine rachetirii și bandiții, PCRM, fără a apela la credite din exterior, fără granturi a reușit să micșoreze datoria de stat mai mult decît cu 70% și să fortifice rezerva valutară a țării.


Leul moldovenesc a ajuns printre primele cinci cele mai stabile valute din lume. Datorită susținerii din partea statului, a început să se dezvolte business-ul, să renască agricultura, pămînturile consolidate erau lucrate cu tehnică modernă, ceea ce a dat posibilitate ca nivelul de venituri ale populației să crească din an în an. Programele de gazificare, de alimentare cu apă potabilă, de reparație a drumurilor, de sprijinire a instituțiilor de educație și de cultură au schimbat chipul satului moldovenesc. Anual, creștea numărul de locuri bugetare în instituțiile de învățămînt superior din țară, creștea și volumul sprijinului pe care statul îl oferea tinerilor specialiști. O deosebită atenție se acorda păstrării și protejării patrimoniului cultural și istoric al țării noastre, consolidării Ortodoxiei. Moldova a fost eliberată de criminalitate.


În prezent, partidele comuniste activează fructuos în întreaga lume. Astăzi, în perioada unei acute crize social-economice, influența forțelor de stînga crește simțitor. PCRM face parte din componența partidelor europene de stînga și din cea a UPC-PCUS. Activitatea de făurire plină de succes a PCRM a fost un exemplu extrem de convingător al spiritului creativ și constructiv al partidelor de stînga, de aceea adversarii ideii comuniste și-au concentrat toate forțele la micșorarea influenței și la nimicirea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova. Cetățenii și-au confirmat încrederea sa în PCRM și în aprilie 2009, cînd le-au oferit comuniștilor posibilitatea să obțină la alegeri a treia victorie, ei cucerind 60 de mandate în Parlament. Sub pretextul contestării legitimității alegerilor parlamentare, opoziția a organizat acțiuni de protest, care s-au transformat în tulburări de masă, în nimicirea simbolurilor statalității moldovenești, și a boicotat alegerile președintelui, provocînd alegeri parlamentare anticipate. Ca rezultat al acestora, a fost formată Alianța pentru Integrare Europeană, iar Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a trecut în opoziție.


Perioada de timp din 2009 pînă în prezent a devenit perioada decăderii statului moldovenesc, perioada în care țara este condusă de oameni necompetenți, de cumetrism și corupție, iar toate ramurile puterii au fost capturate de un regim mafiot-oligarhic. 96 la sută din populație duce o viață la limita sărăciei, doar 2% din ea are încredere în organele de stat, mai mult de o treime din cetățenii țării au părăsit Moldova. Din vistieria statului a fost furat un miliard de dolari, iar restituirea lui a fost pusă pe umerii poporului. Constituția nu mai este Lege Fundamentală, Curtea Constituțională a devenit un birou de comandă, Guvernul a ieșit de sub controlul Parlamentului.


Pentru Partidul Comuniștilor, aceasta a fost o perioadă de organizare a unor acțiuni de protest cu un număr fără precedent de participanți și o perioadă de presiune fără precedent asupra partidului – prin blocada informațională, fiind închis postul de televiziune al companiei NIT, prin diverse constrîngeri ale membrilor partidului, prin coruperea aleșilor poporului din partea PCRM.


Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a fost și rămîne fidel scopurilor sale programatice de construire a unui stat social, de renovare economică a statului, de deschidere integraționistă, de securitate a țării și de unitate națională.


Astăzi, doar PCRM se ridică în apărarea normelor constituționale, împotriva încălcării drepturilor omului și a xenofobiei. Partidul Comuniștilor din Republica Moldova este unicul partid care n-a acceptat să participe la jocurile mafiotice și a îndemnat la boicotarea alegerilor prezidențiale nelegitime din anul 2016.


Temelia partidului o constituie organizațiile primare de partid. Forțele partidului le constituie comuniștii din orașele și satele țării, oameni care toate puterile sale, toată convingerea, activitatea politică și obștească, precum și poziția activă de viață o consacră unui singur scop al PCRM – consolidarea și dezvoltarea statului moldovenesc și a cetățenilor lui.


Comitetul Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova vă felicită pe toți dumneavoastră, – comuniști și adepți ai partidului nostru –, cu prilejul aniversării întemeierii PCRM, vă mulțumește pentru încredere, convingeri, pentru sprijin și vă dorește multă sănătate și succese!


Trăiască Partidul Comuniștilor din Republica Moldova!скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: