Cu sinceritate și adevăr
РУС. MOLD.
» » Cu sinceritate și adevăr

Cu sinceritate și adevăr

18-11-2016, 13:48
Viziuni: 250
  
Versiunea de tipar   
Cu sinceritate și adevărÎmpreună cu Partidul Comuniștilor, împreună cu tot poporul Moldovei — pentru prezentul fericit și viitorul luminos

 

Secretarul CR PCRM Șoldănești, Ana Cuceinic deseori își aduce aminte că atunci cînd la începutul anilor 90 comuniștii moldoveni au rămas fără partid, de fiecare dată cînd se întîlneau spuneau cu speranță că formațiunea trebuie să renască.

 

Asemenea putere, asemenea ideologie fundamentală nu puteau să dispară fără nicio urmă. Și a renăscut ! Adevărații comuniști au tins spre nucleul partidului, au creat o nouă formațiune politică cu idealurile de odinioară — Partidul Comuniștilor din Republica Moldova. Parte a acestui tot întreg a devenit și Ana Cuceinic.

 

Ana Iliinicina s-a născut în satul Cobîlea din raionul Șoldănești. După absolvirea școlii s-a înscris la școala tehnică din Țaul unde a obținut profesia de agronom. Ana și-a dedicat tinerețea comsomolului. Era o tînără activă și ambițioasă cu caracteristici clare ale unui lider. Activista dinamică a fost observată de fostul secretar al organizației de partid, regretatul Ivan Egorovici Suhostavschii, care i-a și recomandat să adere la partid. În 1979 ea a devenit membru a PCUS. A activat în calitate de șef al sectorului contabil în comitetul raional Șoldănești a Comsomolului. În acea perioadă, comsomoliștii reprezentau cea mai activă parte a societății și numărul lor era mare. Viața fierbea pur și simplu…

 

În 1988, Ana Iliinicina s-a înscris la Școala Superioară de Partid din Odessa, însă … la începutul anilor 90 instituția a fost închisă, iar studenții au fost transferați care și pe unde. Ana Cuceinic a absolvit filiala din Odessa a Academiei «Mecinikov» de unde a ieșit politolog licențiat, însă, partidul care a trimis-o la studii nu mai exista. Ea s-a angajat în comitetul executiv raional în departamentul tineretului și sportului, apoi a lucrat în cadrul oficiului stării civile, iar în 2000 a fost aleasă în calitate de secretar al primăriei Cobîlea.

 

În 2003, sătenii au ales-o pe Ana Iliinicina în calitate de primar. Toată lumea din sat cunoștea care sunt capacitățile sale organizaționale. A ocupat această funcție timp de două mandate — pînă în anul 2011. Timp de un an și jumătate a activat în calitate de secretar al comitetului raional PCRM. După care, din nou, experiența sa a fost necesară la primăria din Șoldănești, unde, inițial, a activat în calitate de secretar, iar acum îndeplinește funcția de inginer funciar. Timp de opt ani la rînd ea este deputat în consiliul raional, în cadrul ultimilor alegeri locale, ea a fost aleasă în calitate de consilier în primăria Șoldănești.

 

În consiliul raional, Ana Cuceinic face parte din comisia economie, finanțe și educație. Din păcate, raionul Șoldănești nu a fost ocolit de reforma în educație, mai exact de optimizarea instituțiilor de învățămînt. În raion au fost închise circa zece școli, iar fostul șef al direcției educație a primit pentru asta distincție de stat și a plecat la pensie cu sentimentul datoriei îndeplinite.

 

În raionul Șoldănești, organizația Partidului Comuniștilor cuprinde circa 200 de persoane. Oamenii vin, pleacă, de aceea cifra este permanent în schimbare. Acum, însă, cetățenii Moldovei pleacă mai des ca oricînd. Oamenii din sate sunt dezorientați, se rătăcesc în situațiile politice, nu mai știu în cine să creadă. Totodată, mulți comuniști afirmă: foarte corect că PCRM nu a participat la jocurile politice denumite alegerile prezidențiale.

 

Uneori, secretarul comitetului raional își amintește cu indignare cum au încercat democrații să o cumpere. Atunci, cinci foști consilieri comuniști au trecut în altă tabără. S-au grăbit să o includă pe Ana Cuceinic în acea listă rușinoasă, au sperat că o vor convinge, o vor cumpăra. Dar nu toți oamenii se pot cumpăra aseminea unor mărfuri… Ana Iliinicna conduce organizația teritorială Șoldănești a Uniunii Femeilor din Moldova. Își amintește despre întîlnirile cu Galina Balmoș, care rostea vorbe corecte. Unde a dispărut sinceritatea și adevărul ei? Pentru cîți arginți a vîndut toate acestea?

 

Ana Cuceinic este o femeie bogată și fără de pomana democraților, bogăția ei sunt cei doi fii, care i-au făcut cadou 6 nepoți. Mai des fiii ei muncesc peste hotare, iar Ana Cuceinic rămîne cu nurorile, cu care se împacă bine și pe care le iubește ca pe propriile ei fiice. Dar mama și bunica își dorește ca fiii ei să fie alături de familiile lor, iar nepoții să aibă parte de copilărie fericită și viitor luminos. Anume pentru asta luptă ea împreună cu Partidul Comuniștilor, împreună cu tot poporul Moldovei.
 
Ana Vetrova
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: