Nu mai putem trăi așa în continuare!
РУС. MOLD.
» » Nu mai putem trăi așa în continuare!

Nu mai putem trăi așa în continuare!

5-12-2016, 09:15
Viziuni: 1 233
  
Versiunea de tipar   
Nu mai putem trăi  așa în continuare!Este timpul să se ridice problema alegerilor parlamentare anticipate, așa cum cer comuniștii, pentru ca tot poporul să măture de la putere actuala guvernare blestemată

 

Actuala guvernare din Republica Moldova, care, încă o dată, a reușit să se mențină la putere pentru că a călcat în picioare Constituția, desfășurînd alegeri prezidențiale ilegale, își continuă activitatea orientată spre lichidarea statalității Moldovei, spre transformarea țării într-un județ al României, iar locuitorii acesteia — în cetățeni de categoria a treia în statul respectiv.

 

Drept dovada acestui fapt putem aduce exemple cu privire la înregistrarea partidelor și organizațiilor obștești pro-românești, neadoptarea măsurilor în vederea respectării Legii cu privire la partidele politice în raport cu formațiunile deja existente.

 

Respectiv, conform art.3 din legea sus menționată: «partidele politice care, prin statutul, programul şi/sau activitatea lor, militează împotriva suveranităţii, integrităţii teritoriale a ţării, valorilor democratice şi ordinii de drept a Republicii Moldova, utilizează, pentru realizarea scopurilor lor, mijloace ilegale sau violente, incompatibile cu principiile fundamentale ale democraţiei sînt interzise».

 

În același articol, punctul 6: «constituirea şi activitatea partidelor politice în baza discriminării pe criterii de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, avere sau origine socială sînt interzise».

 

Respectiv, apare întrebarea — Ministerul Justiției știe oare despre existența acestei Legi? Și dacă știe, atunci, de ce o ignoră? De ce nu a fost exclus din campania electorală ilegală, la solicitarea comuniștilor, și, în general, de ce nu a fost pînă acum interzis Partidul Liberal, care pledează pentru lichidarea statalității moldovenești? De ce la noi în țară sunt înregistrate organizații neofasciste? De ce nu este atrasă la răspundere doamna Sandu, unul dintre pierzanții cursei ilegale pentru fotoliul de președinte, pentru declarațiile și acțiunile ei antistatale, care a încalcat nu doar Legea cu privire la partidele politice, dar și Legea cu privire la învățămînt? De ce nu sunt atrași la răspundere directorii, profesorii și pedagogii instituțiilor de învățămînt care au scos în stradă elevii minori, studenții colegiilor și universităților în susținerea Maiei Sandu și a ideilor ei aberante? De ce într-o țară cu model parlamentar de guvernare, ordinile și dispozițiile anumitor instituții sunt puse mai presus de lege, iar Guvernul își asumă răspundere pentru legile profitabile lor? Asemenea exemple sunt o sumedenie.

 

Dar sunt și alte exemple. Potrivit art.6 din Legea cu privire la partidele politice, punctul 2: «cetăţenii Republicii Moldova au dreptul să se asocieze liber în partide politice, să participe la activitatea acestora şi să iasă din componenţa lor. Nici o persoană nu poate fi constrînsă să adere sau să nu adere la un partid politic». Dar ce se întîmplă în realitate? Cum se formează la noi în țară structura funcționarilor publici și angajaților în cadrul instituțiilor de stat? Fie că aderi la acest partid, fie — îți pierzi locul de muncă, fie — nu treci concursul pentru ocuparea funcției vacante — iată în așa fel se creează partidele de la guvernare.

 

Așa este conducerea țării noastre, care nu ne-a fost adusă nouă de pe Lună, ci pe care noi singuri am pus-o stăpînă peste noi. O guvernare care scuipă pe poporul țării și interesele lui, scuipă pe păstrarea independenței, integrității și neutralității Moldovei, pe dezvoltarea economiei statului. În capul mesei la ei stau interesele personale. De ce să dezvolte economia, care va da posibilitatea de a soluționa problemele sociale ale țării, din moment ce funcționarii din cadrul ministerelor, deputații din Parlament au nișa lor pe dimensiunea importului și primesc onorarii solide pentru promovarea intereselor exportatorilor străini, fie că este vrba despre mărfuri industriale, aparataj și utilaj, produse alimentare, băuturi alcoolice și produse agricole. În condițiile dezvoltării ramurii corespunzătoare în țară, ei își pierd afacerea bazată pe speculații, care acum se numesc — antreprenoriat. Așa sunt distruse pînă și rămășițele industriale ale țării, așa s-a distrus agricultura — care era cîndva cea mai modernă din lume. La ce bun le trebuie toate astea? Din moment ce pînă și pătrunjelul poate fi adus din Turcia, din moment ce pot fi cumpărate pe bănuți terenurile agricole părăsite, care, ulterior, să fie revîndute viitorilor proprietari străini. Nu în zadar ei promovează atît de intens în Parlament Legea cu privire la comercializarea pămîntului persoanelor străine.

 

Ei bine, dar cum rămîne cu noi, masa principală a populației țării? Noi cedăm din nou în fața «bomboanei» ambalate frumos de genul «alegerilor prezidențiale directe», suntem cumpărați din nou cu lozinci ieftine și promisiuni tari, păstrăm această guvernare banditească — iar, iar și iar. Apoi începem să ne mușcăm coatele și murmurăm încet, consolîndu-ne pe noi înșine și pe cei din jur cu logica robească: «mai rău să nu fie» sau decidem să fugim din țară în căutarea unei alte «fericiri».

 

Și cît va continua această situație? Poate că ar fi, deja, timpul să ne conștientizăm în calitate de popor — stăpîni în țara noastră. Poate că ar fi timpul să ridicăm, într-o singură voce, problema alegerilor parlamentare anticipate, așa cum cer comuniștii, pentru ca, împreună, să măturăm această guvernare blestemată și să-i trimitem la prelucrare multianuală în beneficiul poporului. Și, totodată, să confiscăm tot ce au furat. Este timpul să ne trezim și să ne eliberăm de dependența robească de clica proaspeților bogătani impertinenți.

 

Moldova este țara noastră. Noi înșine trebuie să decidem cum o edificăm, cu cine legăm prietenii și cu cine lucrăm. Acest drept ne este garantat de Constituție. Iar noi suntem obligați să facem uz de el, dacă ne dorim un viitor demn pentru copiii, nepoții și strănepoții noștri. Dacă ne dorim ca ei să trăiască în Patrie, să o dezvolte și să apere interesele ei, dar să nu fugă prin toată lumea pentru a îmbogăți alte state. Timpul nu stă pe loc. Nu se mai poate de trăit așa.
 
Oleg Mantorov
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: