Nițel gravizi
РУС. MOLD.
» » Nițel gravizi

Nițel gravizi

2-12-2016, 15:09
Viziuni: 729
  
Versiunea de tipar   
Nițel graviziÎn cadrul întrevederii de la Bruxelles cu premierul nostru Pavel Filip, secretarul general NATO — Jens Stoltenberg a declarat că Moldova, chipurile, este un partener important pentru această organizație, însă, va rămîne, în continuare, un stat neutru.

Se pare că logica lui Jens Stoltenberg este oloagă de ambele picioare. Pentru că, una din două: or că Moldova este un partener important, or — stat neutru. Deoarece, nicidecum nu poți fi «nițel gravid».

 

Stoltenberg a mai adăugat că anul viitor la Chișinău va fi deschis oficiul Alianței Nord-Atlantice. «Va fi un oficiu civil mic, ci nu o bază militară», a explicat el.

 

Și din nou, o întrebare logică: la ce bun un oficiu NATO în Moldova dacă țara rămîne să fie neutră? La ce bun sunt aplicațiile comune cu cei de la NATO, dotarea cu tehnică militară, vizitele membrilor de rang înalt ai NATO la Chișinău? Ah, NATO scrie noua Constituție a Republicii Moldova!

 

În contextul neutralității am vrea să-i vedem și să-i auzim pe vecinii noștri de peste Prut, care, samavolnic, și-au asumat rolul de ghizi ai Moldovei în paradisul european. Acum cîteva zile, președintele României, Klaus Ioannis s-a exprimat în felul următor: «Scopul nostru strategic este integrarea europeană a Republicii Moldova». Iar România este membru NATO și pe teritoriul ei sunt amplasate sisteme PRO. Așa că «integrarea europeană a Moldovei» în stil românesc înseamnă nimic altceva decît transformarea țării noastre într-un satelit al Alianței Nord-Atlantice și instalarea bazelor militare între rîurile Prut și Nistru.

 

Evident, premierul Pavel Filip a pledat cu ambele mîini pentru declarațiile lui Stoltenberg. Un argument greu împotriva deschiderii oficiului poate servi bucuria ministrului Apărării — Anatol Șalaru. Iar noi știm cu toții că ministrul epidemiolog nu se poate bucura de ceva bun.

 

Consider că voi exprima, în continuare, opinia majorității absolute a populației, dacă voi spune că locuitorii Moldovei nu vor să participe în jocurile geopolitice. Ei își doresc ca Moldova să fie un stat neutru, să-și păstreze independența nu doar din punct de vedere militar, dar și din punct de vedere politic și economic.
 
Eugeniu Marian
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: