Privilegii pentru tăcere
РУС. MOLD.
» » Privilegii pentru tăcere

Privilegii pentru tăcere

9-12-2016, 12:35
Viziuni: 1 632
  
Versiunea de tipar   
Privilegii pentru tăcereAșa-numita majoritate parlamentară a elaborat o inițiativă, conform căreia ex-președintelui Moldovei, Nicolae Timofti, după expirarea mandatului său, pe contul statului, pentru viitorii patru ani, îi va fi pus la dispoziție un automobil, un oficiu și un ajutor personal. Asta pe lîngă «modesta» pensie lunară în mărime de 38 mii de lei.

Acest proiect de lege pornește de la președintele Parlamentului, Andrian Candu, de la deputații Sergiu Sîrbu, Igor Vremia și Ștefan Creangă. În el este indicat că în respectivul oficiu foștii președinți de țară se vor întîlni cu delegații străine și cu persoane oficiale sosite în țara noastră, pentru a purta acolo discuții prolifice cu privire la destinele lumii.


După cum a menționat Andrian Candu, acesta va fi un singur oficiu și un singur ajutor pentru toți foștii președinți ai țării, de care ei vor beneficia conform principiului de rotație. Să-mi fie cu iertare, cine va fi folosit conform principiului «rotației»? Ajutorul președintelui? Sărmanul ajutor!


Așadar, «leguma Timofti» i-a plăcut atît de mult găștii din actuala guvernare, încît ea nu vrea să se despartă de el. Ar fi interesant să știm cu cine și cum va sta de vorbă în acest oficiu domnul Timofti, odată ce, în timpul aflării sale în fotoliul de președinte al țării, cam rar deschidea gura să spună ceva și, în general, nu-i prea plăcea să aibă întrevederi cu cineva?


Autorii afirmă că respectivul proiect de lege a fost elaborat pentru a spori eficiența colaborării cu fostul președinte, a cărui experiență nu trebuie neglijată. Pe cînd se pare că anume acesta e cazul cînd experiența acestui președinte poate fi nu numai neglijată, ci chiar și aruncată (experiența) în canalul de scurgere.

 

Cheltuielile pentru momîie, pentru servitorul și pentru automobilul oferit ei vor fi achitate din contul mijloacelor financiare și materiale ale Cancelariei de Stat, precum și ale aparatului președintelui, acestea fiind prevăzute în bugetul de stat. Cu alte cuvinte, și de data asta vor fi folosiți mult pătimiții contribuabili. Și de ce, mă rog? Doar nimeni n-a rugat despre asta! Și, la urma urmelor, dacă domnilor Candu, Sîrbu, Vremia și Creangă ex-președintele li-i atît de scump, să trăiască în casele lor, conform principiului de «rotație»!


Ar fi interesant să știm ce zice despre asta însuși domnul Timofti? Probabil, ceea ce a mai spus o dată. Țineți minte? O adunătură de cuvinte lipsite de sens, de parcă le-ar fi spus un om lipsit de logică și pe care a încheiat-o cu fraza «asta e minunat!».


În ultimii patru ani, rareori s-a întîmplat să fim de acord cu ceea ce, din cînd în cînd, binevoia să spună Președintele Timofti.
 
Și dacă, în cazul dat, ar repeta această adunătură de cuvinte și ar încheia-o cu aceeași frază «asta e minunat!», nu am fi de acord cu, el nici de data asta.
 
Eugeniu Marian
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: