Parlamentul, controlat de democrați, a fost demascat că ”cheltuiește nedemocratic” sursele bugetare
РУС. MOLD.
» » Parlamentul, controlat de democrați, a fost demascat că ”cheltuiește nedemocratic” sursele bugetare

Parlamentul, controlat de democrați, a fost demascat că ”cheltuiește nedemocratic” sursele bugetare

8-12-2016, 11:37
Viziuni: 240
  
Versiunea de tipar   
Parlamentul, controlat de democrați, a fost demascat că ”cheltuiește nedemocratic”  sursele bugetareBugetul Parlamentului, președintele căruia este pusul Partidului Democrat – Andrian Candu, se cheltuiește, cel puțin, ”nedemocratic”. Spicherului i s-a indicat acest fapt de către președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin.

În cadrul ședinței plenare, liderul PCRM a declarat că, anul trecut,  40 la sută din sursele prevăzute pentru deplasările deputaților, au fost cheltuite pentru deplasările de serviciu a doar trei legislatori. Voronin a specificat că în 2015, acești bani au fost cheltuiți pentru voaiajurile de peste hotare a deputatului transfug din PLDM – Valeriu Ghilețchi, vicepreședintelui Parlamentului – Liliana Palihovici și a deputatului socialist – Andrei Neguța.

 

”Domnule Candu, atunci cînd la ședința precedentă noi am părăsit plenul în semn de protest, dumneavoastră, făcînd declarații n fața presei, ați declarat că ne veți pedepsi. Și noi suntem de acord să suportăm pedeapsa, însă, doar după ce ne veți explica aceste cheltuieli imense pentru deplasările de anul trecut a trei deputați: pe primul loc este Ghilețchi cu 500 de mii de lei, pe locul doi – Palihovici, pe locul trei – Neguța. În 2016, deja pentru 7 deputați, din suma de 2,5 milioane de lei prevăzută pentru deplasări, s-a cheltuit circa 70 la sută. Vă rog să ne răspundeți, oare misiunea acestor deputați este mai importantă decît a celor care se află astăzi în această sală ? Dumneavoastră, în general, controlați acest proces ?”, s-a adresat Vladimir Voronin președintelui Parlamentului.

 

Spicherul Andrian Candu nu a identificat un răspuns la acuzațiile care i-au fost aduse.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: