Cu lucrurile — la ieşire!
РУС. MOLD.
» » Cu lucrurile — la ieşire!

Cu lucrurile — la ieşire!

13-05-2016, 12:56
Viziuni: 1 984
  
Versiunea de tipar   
Cu lucrurile — la ieşire!Fracţiunea Partidului Comuniştilor a cerut să fie revocat în regim de urgenţă mandatul deputatului transfug Boris Golovin


În cadrul şedinţei de joi, 12 mai, a organului legislativ al ţării, şeful fracţiunii PCRM, Ina Şupac, a informat plenul cu privire la faptul că, la 28 aprilie 2016, Comisia Naţională de integrităte a recunoscut că deputatul Boris Golovin — unul din cei 14 deputaţi care au părăsit fracţiunea PCRM la sfîrşitul anului trecut — a încălcat regimul de incompatibilitate a funcţiei de deputat cu oricare altă funcţie.

 

«Comisia a constatat că mandatul deputatului Boris Golovin trebuie să fie revocat la 31 ianuarie 2016. Atrageţi atenţie asupra faptului că, de acum timp de patru luni, Parlamentul încalcă legislaţia. Miercuri, 11 mai, preşedintele Parlamentului a confirmat că organul legislativ a primit hotărîrea oficială a comisiei respective, şi noi, în legătură cu aceasta, cerem să fie executate în regim de urgenţă toate măsurile necesare, pentru ca respectivul mandat să fie anunţat vacant», a declarat deputatul Ina Şupac.


La rîndul său, spicherul Andrian Candu a confirmat că Parlamentul a primit hotărîrea oficială a Comisiei Naţionale pentru supravegherea integrităţii, care a fost expediată pentru examinare Comisiei parlamentarede profil, relatînd că decizia corespunzătoare privind problema în cauză va fi luată conform procedurii.


De asemenea, pe parcursul şedinţei Parlamentului, fracţiunea PCRM a comunicat că miercuri, 11 mai, pe numele preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, a fost expediată o adresare în care fracţiunea cere să fie iniţiată în regim de urgenţă procedura de întrerupere a mandatului şefului Curţii de Conturi, Serafim Urechean, deoarece termenul împuternicirilor lui, care, conform legislaţiei în vigoare, e de 5 ani, a expirat.

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: