Extremele – de nedespărțit
РУС. MOLD.
» » Extremele – de nedespărțit

Extremele – de nedespărțit

2-03-2017, 13:45
Viziuni: 1 185
  
Versiunea de tipar   
Extremele – de nedespărțitSocialiștii le ajută liberalilor să perturbeze activitatea Consiliului Municipal Chișinău și contribuie la înflorirea corupției și fărădelegii
Sub conducerea primarului liberal Dorin Chirtoacă,  activitatea Consiliului Municipal Chișinău s-a transformat, demult, într-o farsă. Ședințele – fie că nu sînt convocate, fie că sînt amînate, fie că sînt întrerupte.   Or nu se prezintă la serviciu consilierii liberali, or, socialiștii angajați să se revolte  părăsesc sala de ședințe.  

Consilierii din partea PSRM și-au format tradiția de a oferi  primarului cadouri ambalate în vorbe frumoase și, nu știu de ce, permanent, în debutul ședințelor, nu la sfîrșit. Fără îndoială, acest primărel merită cadouri sub forma cupelor cu noroi. Însă, atît  timp cît el, în replică, se apucă să polemizeze pe marginea acestui fapt, timpul trece.  Numărul problemelor cu care se confruntă orașul este în creștere.

Orașul nu are timp să aștepte. Capitala se scufundă în mizerie, problemele gospodăriei locativ-comunale se acutizează, continuă construcțiile ilegale, sînt modificate rutele de microbuz, justificat și nejustificat se defrișează arborii.  Iar în ceea ce ține de drumuri, în general, vorbim de o întreagă epopee.

Despre activitatea Consiliului Municipal Chișinău a vorbit, în cadrul emisiunii ”Glavnoe” de la postul TVC 21, consilierul municipal din partea fracțiunii Partidului Comuniștilor și celor independenți, Natalia Vîsotina.   

- ”Într-adevăr, în Chișinău sînt foarte multe probleme și ele continuă să se acumuleze de la o ședință la alta.  Acest lucru nu poate să nu ne îngrijoreze și să nu ne revolte, pentru că noi trebuie să ținem minte că orășenii ne-au încredințat voturile.  Noi trebuie să lucrăm în fiecare zi, să îndeplinim acele promisiuni pe care le-am făcut în perioada campaniei electorale”, a subliniat alesul local.  

Potrivit consilierului din partea PCRM, situația care s-a creat în CMC, trezește  îngrijorare nu doar pentru consilierii municipali, dar și pentru reprezentanții societății civile și chiar pentru cetățenii de rînd.

- ”Aș vrea să numesc motivele de bază care vin să împiedice activitatea Consiliului Municipal Chișinău. Aceste motive sînt, cu adevărat, foarte serioase.  Unul dintre motive – lipsa unei majorități în CMC. Sîntem nevoiți să constatăm faptul  că, astăzi, asistăm la un antagonism, o reglare de conturi între două grupuri politice distincte – reprezentanții Partidului Liberal, pe de o parte, și consilierii socialiști, de cealaltă parte. Sînt două extreme ale politicii moldovenești, care, cu toate acestea, își fac jocul unei alteia.  Poziția fracțiunii noastre – consilierilor PCRM și cei independenți, constă în faptul de a pune, totuși, în capul mesei interesele orășenilor și a orașului. În  activitatea  noastră noi încercăm să susținem toate proiectele care vizează soluționarea problemelor stringente ale cetățenilor de rînd din municipiul Chișinău. Încercăm să desfășurăm o activitate reală, lipsită de PR și demagogie. La fiecare ședință venim cu inițiative”, a remarcat Natalia Vîsotina.

În legătură cu acest fapt, ea a reamintit consilierilor care blochează activitatea CMC, că, în conformitate cu amendamentele operate la noua Lege a municipiului Chișinău, s-a determinat cadrul de desfășurare a ședințelor. Și anume – o ședință nu poate dura mai mult de o lună de zile.

Potrivit Natalei Vîsotina, ședința în curs a CMC durează deja de două săptămîni. Cu toate acestea, nicio chestiune inclusă pe ordinea de zi nu a fost soluționată.  Inclusiv, din cauza confruntărilor rituale  dintre liberali și socialiști. Între timp, numărul problemelor a crescut pînă la peste 200. ”Săptămîna viitoare este plină de sărbători și consiliul nu va lucra. Ce putem face noi timp de o săptămînă ?”, s-a indignat consilierul fracțiunii PCRM.

Natalia Vîsotina a atras atenția asupra faptului că ”pe rafturile birourilor din Primărie se prăfuiesc, în adevăratul sens al cuvîntului, mai bine de două mii de proiecte care-și așteaptă soluționarea. În același timp, ședințele CMC sunt întrerupte, inclusiv, și din cauza indignării cetățenilor, care, pur și simplu, blochează activitatea Consiliului Municipal Chișinău și șantajează aleșii locali. Însă, dacă există anumite contradicții, ele trebuie să fie soluționate în cadrul instanțelor de judecată”, a menționat consilierul. Natalia Vîsotina a mai adăugat că, în caz contrar, nici nu poate fi vorba despre eficienta consilierilor municipali în Chișinău.

* * *
Dacă e să completăm opinia Nataliei Vîsotina cu unele observații ale cetățenilor, putem ajunge la următoarea concluzie simplă. Cu cît mai multe probleme sînt incluse pe ordinea de zi, cu atît mai puține șanse există că ele vor fi examinate, mai ales dacă examinarea trebuie să fie extinsă. De aceea, deseori, chestiunile se examinează în grabă și, într-un final, se adoptă decizii care  sînt în favoarea primarului și slujitorilor lui.  

Și este evident că aleșii socialiști îi ajută, în acest sens, pe liberali. Cu cît mai multe ședințe deturnează, cu atît mai puține chestiuni se examinează, respectiv, cu atît mai ușor este de a promova interesele cuiva.  

Ceea ce au învățat bine socialiștii – este să adune un grup de cetățeni nemulțumiți, care sînt gata să dea jos și Primăria numai să reușească să strige cît îi ține gura despre problemele cu care se confruntă.  Iar pentru ca orășenii să aibă cît mai multe probleme, Dorin Chirtoacă ”muncește” din greu deja pentru al treilea mandat. Deoarece, cu cît mai mare este gălăgia, cu atît mai ușor este furat.

De aici și reiese că cei care se afișează în fața oamenilor drept opozanți înrăiți la ședințele Consiliului Municipal Chișinău, în realitate, sînt, de fapt, parteneri.   Liberalii oferă socialiștilor masele nemulțumite, din contul cărora PSRM își face PR, acumulînd, în acest fel, bonusuri suplimentare, dar care nu aduc oamenilor nici un beneficiu. Iar socialiștii, la rîndul lor, îi ajută pe liberali să întrerupă ședințele, contribuind, în acest fel, la înflorirea corupției și fărădelegii în Chișinău. Iar capitala, demult, a obosit să mai aștepte schimbări …

Ana Vetrovaскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: