Construcţie cu gîlceavă
РУС. MOLD.
» » Construcţie cu gîlceavă

Construcţie cu gîlceavă

26-02-2016, 13:32
Viziuni: 1 432
  
Versiunea de tipar   
Construcţie cu gîlceavăLiberalii din conducerea primăriei i-au asmuţat pe constructori asupra Consiliului Municipal al Chişinăului


Şedinţele Consiliului Municipal tot mai mult şi mai mult încep să semene cu un teatru de bîlci. 


Joi, pe 25 februarie, la 20 de minute de la începerea şedinţei, în sală a dat buzna un grup de constructori indignaţi de introducerea unui moratoriu la lucrările de construcţii, ceea ce a făcut să fie oprită înălţarea blocului cu multe etaje de pe strada Andrei Doga, 32/2, unde, pe locul terenului sportiv, compania «D&D Companie», afiliată deputatului din partea Partidului Liberal, Iurie Dîrda, efectuează, cu numeroase încălcări, lucrări de construcţie.


În sala de şedinţe vorbeau concomitent, mai bine zis, se indignau în gura mare toţi cei prezenţi. Totuşi, pînă la urmă, s-a clarificat că, aşa precum afirmă muncitorii, moratoriul de interzicere a lucrărilor de construcţii a fost stabilit în mod ilegal, din care cauză cîteva sute de oameni au rămas fără lucru. Despre faptul că această construcţie este ilegală, ei sau că nu ştiu, sau că trec sub tăcere respectivul fapt. Beneficiarul nu dispune de nici un fel de drepturi asupra terenului de pămînt pe care se defăşoară lucrările de construcţie, deoarece a obţinut avizul primăriei în mod ilegal.


Moratoriul asupra lucrărilor de construcţii a fost introdus la şedinţa precedentă a Consiliului Municipal. Dar asta nu l-a oprit pe beneficiar. Constructorii continuau să distrugă terenul sportiv, în al cărui spaţiu se presupune că va fi înălţat un bloc cu 11 etaje. Locatarii din blocurile învecinate sunt indignaţi de acţiunile beneficiarului, dar acesta nu reacţionează în nici un mod la protestele disperate ale orăşenilor. Şi e clar de ce. Interesele respectivei companii de construcţii sunt apărate cu multă grijă de conducerea liberală a oraşului. Iar cînd în spate ai un apărător ca stăpînul Dorin Chirtoacă, nici de necurat nu ţi-i frică, mite de nişte bieţi orăşeni...


Liberalii au hotărît să-i asmuţe asupra Consiliului Municipal pe constructorii rămaşi fără de lucru. Chipurile, oamenii suferă, las’ să lupte chiar ei pentru locurile lor de muncă. Desigur, nu poţi să nu-i compătimeşti pe constructori. Nu este însă la mijloc un şantier al secolului. Orice lucrări de construcţie, mai devreme sau mai tîrziu, iau sfîrşit.


Plus la toate, în pofida faptului că lucrările de construcţie au fost oprite, liberalul Dîrda a încercat să înregistreze la BIT două sute de apartamente de pe strada Doga, 32/2, care, chipurile, sunt de acum vîndute. În felul acesta, liberalii încearcă să influenţeze Consiliul Municipal şi ameninţă că îl va acţiona în judecată.


Cu ce liberalii se mîndresc în mod deosebit — e faptul că au reuşit să schimbe denumirile a două străzi din capitală. Despre aceasta cu mîndrie în glas a comunicat Ion Ciobanu, preşedinte al fracţiunii Partidului Liberal în Consiliul Municipal. Vom aminti că, anterior, sub egida PL şi personal a vicepreşedintelui partidului, primarul Chişinăului Dorin Chirtoacă, în capitală au fost rebotezate două străzi — strada pietonala Alexandr Diordiţa a devenit strada Eugen Doga, iar strada Cosmonauţilor a început să poarte numele unui odios jurnalist, adept al intrării Moldovei în componenţa României — Constantin Tănase.

 

Ana Vetrova

 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: