Primarul ambuteiajelor
РУС. MOLD.
» » Primarul ambuteiajelor

Primarul ambuteiajelor

27-11-2015, 12:52
Viziuni: 862
  
Versiunea de tipar   
Primarul ambuteiajelor Oraşul Chişinău se sufocă în ambuteiaje. Nervii şoferilor sunt întinşi la maxim, se întrec în jargoane ruseşti şi moldoveneşti… Mai pe scurt, acoperă primarul capitalei cu sudalme obscene.


Trebuia să gîndeşti mult ca să decizi să faci şantier pe cîteva străzi centrale concomitent. Unde mai pui că au început şi ploile, iar drumarii frămîntă fără nici un sens murdăria în şanţurile săpate deja. Nici îngheţurile nu sunt departe…


Oficial, lucrările de reparaţie pe bulevardul Negruzzi au început în luna iulie. Mai exact aşa afirmă funcţionarii. În realitate, aici, săpăturile au demarat încă în martie-aprilie. Iniţial au speriat comercianţii din piaţa de vechituri de lîngă Gara feroviară, după care au început să sape sub calul lui Kotovski. Începînd cu luna iulie, au demarat lucrările grandioase care, practic, au paralizat una dintre arterele principale ale oraşului. S-au prelungit şi lucrările de reparaţie şi pe strada V. Alecsandri. Mai pe scurt, în plin centrul capitalei, 6-7 străzi sunt în construcţie. Autorităţile locale au promis să încheie lucrările pe bulevardul Negruzzi, pînă pe 15 noiembrie. După care termenul a fost prelungit pînă la sfîrşitul lunii. Cauza — apariţia circumstanţelor neprevăzute şi condiţii meteorologice nefavorabile. Şi iată că suntem, deja, la sfîrşitul lunii noiembrie. Ce facem în continuare? Condiţiile meteo nu se îmbunătăţesc.

 

La drept vorbind, ambuteiajele din oraş nu sunt generate doar de lucrările de reparaţie a drumurilor. În ultimul an, edilul capitalei experimentează în baza microbuzelor de linie. Nu doar microbuzele, dar şi troleibuzele şi-au modificat, deja, de cîteva ori, itinerariile. La moment, transportul public circulă în aşa fel, încît, oamenii trebuie să schimbe două unităţi ca să ajungă la serviciu. În justificarea acţiunilor sale, Dorin Chirtoacă a bolmojit ceva despre optimizarea traficului rutier, chipurile, ambuteiaje vor fi mai puţine. De facto, însă, ambuteiaje sunt şi mai multe, iar cheltuielile pentru transport ale cetăţenilor practic s-au dublat. Mai mult decît atît, oamenii sunt derutaţi de zvonurile, care au început să circule, despre scumpirea inevitabilă a călătoriilor cu transportul public. Populaţia este în panică.

 

De asemenea, ambuteiajele se formează şi din cauza şoferilor care-şi parchează maşinile de-a lungul carosabilului. Asemenea parcări neautorizate pot fi văzute pe mai multe străzi. În special, din această cauză este îngreunat transportul pe strada 31 August. În linii generale, problema este destul de gravă. Se pare, însă, că primarului îi face plăcere să se cureţe zilnic de diareea verbală din partea cetăţenilor scoşi din sărite.

 

Natalia Ustiugova 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: