Principiul Figaro
РУС. MOLD.
» » Principiul Figaro

Principiul Figaro

6-11-2015, 11:34
Viziuni: 1 081
  
Versiunea de tipar   
Principiul Figaro Renato Usatîi a părăsit, din nou, țară 

De această dată, motivul este următorul: liderul de partid și primarul de Bălți — Renato Usatîi a comunicat că trebuie să facă, urgent, investigații medicale. Moare frate, cere supă…

 

Cică doctorii hotărîți l-au tîrît de mîini și de picioare, l-au smuls din activitățile publice, a explicat Usatîi pe pagina sa de Facebook. «Circumstanțele, într-adevăr, nu-mi permit să rămîn. Așa mi-au spus medicii», a spus el. «Sunt obligat să mă recuperez în ciuda lor tuturor (a dușmanilor — E.M.)… Sper foarte mult că voi reveni curînd», a scris Usatîi.

 

Grija mimată a edilului

 

Poate nu face? Parafrazînd clasicul, poate mai bine venim noi la Kolîma? La urma urmei, dacă e să ne gîndim bine, care este beneficiul aflării lui Usatîi în Moldova? De exemplu, să analizăm ultima lună de zile. Toate realizările lui le putem număra pe degetele de la o singură mînă: a răsturnat fecale pe o stradă din centrul Chișinăului, a propus mulțimii să-l prindă pe Filat, care, de altfel, nu fugea, a realizat un auto-arest publicitar, a postat în internet un video «delicat» cu participarea lui Filat. După care s-a ascuns în tufiș, a plecat la Moscova. Acționînd în baza «principiului Figaro» — cînd aici, cînd acolo. Lăsîndu-și, din nou, adepții în voia sorții. La fel cum a făcut în noiembrie 2014. (Recenta plecare-sosire nu se ia în calcul pentru că face parte dintr-o acțiune de PR cu genericul «uneori am zăcut în pușcării»).

 

Mei-mei-mei, dar cum rămîne cu «îmi dau viața», «pînă la ultima picătură de sînge», «cauza comună» («obşceak» sau ce?) și altă terminologie specifică utilizată concentrat de primarul de Bălți, care nu se mai dă prins? Ce va face acum poporul Moldovei fără luptătorul principal pentru drepturile muncitorilor, săracilor și asupriților?


Totul este foarte simplu. Transformîndu-se din palavragiu în idolul Usatîi, oamenii vor spune că ticăloșii de liberali l-au alungat din țară și nu l-au lăsat să muncească. Deși, de fapt, nimeni nu l-a încurcat să lucreze. Totuși, mor de curiozitate să știu cîte zile s-a aflat Usatîi în biroul lui de primar al «capitalei nordului»? Două? Trei? Patru — cel mult probabil.

 

Clisma eșuată

 

Ce să mai zici, orașul Bălți s-a ales cu un primar șic! Chiar dacă va bea verde de briliant cu gălețile (se știe că este bună contra durerilor de cap) și se va recupera, cred că situația în acest oraș nu se va schimba absolut deloc.

 

Adică, găurile din asfalt vor rămîne la locul lor, nu vor dispărea intersecțiile aglomerate, iar piața centrală și gara de nord vor rămîne la fel de strîmtorate. Apropo, de ce primarul de Bălți nu s-a adresat după ajutor la spitalul municipal din oraș, acolo unde merg și alegătorii lui? El doar este corect, alături de popor, unde mai pui că și puterea este în adevăr. Și dacă consideră că medicina la Bălți este de proastă calitate, de ce nu se preocupă de această problemă? Există bugetul local, există legea cu privire la organele puterii locale, are împuterniciri. Ce-i încurcă să soluționeze o problemă în beneficiul cetățenilor?

 

Aceeași problemă — mai bine să urle în centrul capitalei și să critice adversarii inexistenți, ca un Grivei ce chinuie cușma în loc să facă o treabă cu folos. Mai ales dacă nici nu știe să facă ce i s-a pus în sarcină.

 

Eugeniu Marian

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: