Este mai ușor să fii curcan
РУС. MOLD.
» » Este mai ușor să fii curcan

Este mai ușor să fii curcan

18-05-2017, 13:35
Viziuni: 2 511
  
Versiunea de tipar   
Este mai ușor să fii curcanIgor Dodon a recunoscut că el nu a reușit să devină ”președintele tuturor”, așa cum a promis, dar că nici nu se consideră vinovat de acest lucru
Această mărturisire a răsunat n eterul unui post privat de televiziune, în văzul tuturor – cum se spune. Foarte corect: în public a mințit, tot n public să se lepede de cuvintele sale.  Însă, s-a constatat că vinovat de acest fapt nu se face Igor Nicolaevici, ci... însuși poporul moldovenesc.

”Este foarte greu”, s-a necăjit ”alesul de tot poporul”. ”Pentru a deveni președintele tuturor cetățenilor trebuie să fii mut, nu trebuie să ai propria poziție”. Mai în scurt, nu sînt eu de vină...

Totodată, cred că lui Dodon nu i-ar fi deloc greu să fie ”președintele întregii țări” dacă și-ar îndeplini promisiunile preelectorale.  Cel puțin următoarele: ”să obțin alegeri parlamentare anticipate, să reunesc țara și să opresc unionismul”. Îmi aduc aminte că Dodon promitea să facă toate aceste lucruri n primele 100 de zile ale mandatului său.

Dar iată că a trecut un termen mult mai mare, iar alegeri anticipate așa și nu avem.  Dimpotrivă, Dodon a încheiat o nouă înțelegere cu Plahotniuc în ceea ce privește schimbarea sistemuli electoral; liderul Transnistriei – Vadim Krasnoselski l-a trimis într-o excursie erotică captivantă; unioniștii – serbează Ziua Europei foarte lejer.
 
Igor Nicolaevici a mai promis să caute miliardul furat și să pedepsească dur vinovații. Nu timp de 100 de zile, dar într-un termen ceva mai mare. Însă, după ce inițiativa legislativă a socialiștilor privind anularea legii hoțești care pune miliardul furat pe umerii cetățenilor, a eșuat în Parlament, Dodon a muțit la acest subiect. ȘI, din cîte se pare – pentru totdeauna, or, cel puțin – pînă la următoarele alegeri.  Iar a răbda, înseamnă – ”foarte greu”...

Acum, Igor Dodon -  care a fost ales ilegal în funcția de președinte, se ocupă doar de intrigile politice. Iată asta nu este complicat pentru el. Dar dacă te îngrijești doare de tine, cum poți fi din partea ”tuturor”? Pînă și Nicolae Timofti stătea în liniște la reședința sa și nu-și făcea publicitate din funcția de președinte. Și nici nu cerșea lacrimile cetățenilor vizavi de poziția sa complicată, nu se complăcea auzului și nici nu dădea promisiuni generoase dar irealizabile.

Și dacă nu-i iese să fie ”președintele tuturor”, nu-i rămîne decît să fie ”președintele unora”. Spre exemplu, președinte pentru apropiații săi, pe unul dintre care intenționează să-l promoveze la funcția de primar al Chișinăului. Președinte pentru judecătorii corupți, pe care-i numește cu hurta. Iată pentru ei, cu siguranță este președinte. Este bine să fii președinte, chipurile, pentru toți găgăuzii, însă, de facto, pentru bașcanul Irina Vlah și mediul ei cu care împreună se învîrtesc afaceri.
 
Dar, cel mai important – Igor Dodon poate fi președinte pentru toți democrații, cărora le-a venit în ajutor de fiecare dată cînd au avut nevoie. Spre exemplu, în 2012, atunci cînd ”testarea” lui Nicolae Timofti de către Igor Dodon și cele trei voturi decisive ale grupului său, au dus la desemnarea unui președinte unionist. Acest fapt a salvat alianța criminală, i-a oferit timp să se consolideze și să fure miliardul de la popor. Desigur, după asta a fost greu de cărat geanta în carouri, da ce să-i fac, a trebuit...

În 2016, nu i-a fost greu să trădeze protestatarii și să alerge la funcția de șef al statului, în pofida Constituției.  Nu-i este greu, la voința lui Plahotniuc, să schimbe sistemul electoral.  Și, în general, să fii curcan este foarte ușor. Nu-i cum ai fi președinte...și încă unul ”pentru toți”.

Dmitri Crîmovскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: