Să învingem psihologia de rob
РУС. MOLD.
» » Să învingem psihologia de rob

Să învingem psihologia de rob

12-06-2017, 10:16
Viziuni: 1 303
  
Versiunea de tipar   
Să învingem psihologia de robÎn paralel cu divizarea societății, actuala guvernare îi aduce pe oameni la limita sărăciei, și în aceasta conducîndu-se de principiul că «pe cei flămînzi este mai ușor să-i conduci»
 
În actuala situație din Moldova, — în care majoritatea guvernantă, în mod consecvent și conform unui obiectiv bine determinat, activează pentru a dezorganiza societatea, pentru a stimula confruntarea între cetățenii cu spirit prorus și cei cu spirit proeuropean, promovînd politica «împarte și stăpînește», cînd principalul ei scop este nu bunăstarea oamenilor și chiar nici stabilitatea statalității Moldovei, ci interesul personal de a se menține la putere, — activitatea comuniștilor în teritoriu capătă un sens deosebit și întîmpină anumite greutăți.

Iată în această privință comuniștii trebuie să ducă în teritoriu o muncă zilnică. Noi avem în față o misiune complicată, însă realizabilă: de a preschimba psihologia de rob a oamenilor, de a-i convinge că nu mai are rost să spere că unii guvernanți sau «eroi» vor schimba situația din țară și-i vor aduce bunăstare.

Noi trebuie să scoatem din ființa oamenilor disperarea, ideea «de n-ar fi mai rău decît acum». Dar poate fi oare și mai rău? Trebuie să le insuflăm oamenilor gîndul că nu este corect să trăiască doar cu ziua de azi. Noi avem copii, nepoți și strănepoți. Ce viață vor duce ei, cînd noi nu vom mai fi? Doar datoriile pe care le fac astăzi nenorociții de guvernanți vor trebui să le plătească ei și copiii lor! Și, în general, va exista oare atunci țara care astăzi se numește Republica Moldova?! Ce lăsăm noi în urma noastră?

Noi avem ce le spune oamenilor și avem cu ce compara. Trebuie să le amintim mai insistent faptul că, potrivit Constituției, suveranitatea statului ne aparține nouă, cetățenilor țării, ci nu inventatei elite politice, care vrea tare mult să se numească așa. Noi, locuitorii Moldovei, le dăm guvernanților dreptul să conducă țara. Și ei nu sînt nici un fel de elită, ei sînt slugile noastre — slugile poporului. Și noi avem dreptul să-i întrebăm ce au făcut și să le cerem să îndeplinească în fapt acele povești frumoase pe care ni le-au spus de fiecare dată înainte de alegeri.

Noi trebuie neîncetat să le demonstrăm oamenilor că în țară există doar un singur partid cu adevărat al poporului — Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, care nu în vorbe, ci în fapte și-a dovedit dreptul de a se considera un asemenea partid. Nu este vorba nici de propagandă și nici de autoreclamă. Acest lucru poate fi demonstrat și trebuie demonstrat oamenilor în baza unor exemple concrete și apropiate lor.

Aflîndu-se la guvernare, Partidul Comuniștilor niciodată nu s-a considerat pe sine elită politică, comuniștii pur și simplu au lucrat întru binele țării și al oamenilor. Ei n-au luat credite pentru a achita datoriile la salarii și pensii și nici nu au furat credite. Ei au întors datoriile făcute de aceiași bandiți și oameni corupți, care acum din nou se află la cîrma Moldovei. Comuniștii au restabilit uzine și fabrici, atrăgînd în acest scop investiții străine și locale. Astfel, au apărut noi locuri de muncă și oamenii plecați peste hotare au început să se întoarcă acasă, la familiile lor. Comuniștii au consolidat terenurile de pămînt după implementarea dezastruosului program «Pămînt» și au adus în țară mii de unități de tehnică agricolă. Statul majora an de an subvențiile pentru agricultură, stimula plantarea viilor și a livezilor, compensa cheltuielile pentru irigare și pentru carburanți necesari tehnicii agricole. În timpul guvernării comuniștilor, am avut o piață stabilă de desfacere a producției noastre agricole atît la Est, cît și la Vest.

Pot fi aduse încă multe alte exemple, inclusiv de nivel local. Este vorba despre gazificarea satelor și orașelor țării, despre repararea și construirea unor noi școli și grădinițe de copii, despre restaurarea caselor de cultură. Toate acestea s-au făcut, cum se spune, sub ochii oamenilor și în localități concrete din țară. Ceea ce încă și încă o dată confirmă faptul că, aflîndu-se la guvernare, Partidul Comuniștilor a muncit pentru țară și pentru locuitorii ei.

Ce avem acum? Unde sînt subvențiile pentru agricultură? Unde sînt uzinele și fabricile care au început să funcționeze anume în timpul guvernării comuniștilor? Unde este piața de desfacere pentru mărfurile producătorilor noștri agricoli? Unde sînt școlile și grădinițele deschise și reparate de comuniști? Unde sînt pensiile și salariile bugetarilor, care, în timpul guvernării comuniștilor, erau majorate cu regularitate și în mod simțitor? Exemple de acest gen există foarte multe, inclusiv la nivel local.

Și ce concluzie apare de la sine, vorbind în acest context despre actuala guvernare? Spre deosebire de comuniști, tot ce fac ei — fac împotriva oamenilor, împotriva statalității Moldovei. Cei de la guvernare au un singur scop: cu orice preț, să se mențină la putere, pentru a continua să jefuiască poporul și să fure ceea ce n-au reușit pînă în 2001. În asta constă «politica» lor, această fiind însoțită de declarații zgomotoase despre integrarea europeană și «istoria de succes».

Totodată, ei trec sub tăcere faptul că de Moldova săracă nu are nevoie nimeni în Uniunea Europeană. Că, în situația în care se află, ea ar putea deveni membru al ei doar ca o regiune a României vecine și nicidecum ca un stat de sine stătător. Lor nu le pasă deloc de asta. Ei s-au asigurat pe sine și continuă să se asigure nu numai pe sine, ci și pe urmașii lor — bineînțeles, pe seama noastră. Pe dînșii nu-i îngrijorează că Moldova își poate pierde statalitatea. Și asta pentru că tot ce au ei se află nu în Moldova, ci în afara hotarelor Moldovei.

Iar noi le privim pe toate în tăcere. Și chiar de se întîmplă să ne indignăm, o facem la un pahar de vin sau la o halbă de bere. Iar celor de la guvernare tocmai asta le convine.

Dar poate a venit timpul să ne amintim de drepturile noastre constituționale și să le aplicăm în practică, declarînd hotărît un «Nu!» acestei guvernări banditești, antistatale?! Iar pe lîngă asta, să cerem și alegeri parlamentare anticipate!

Oleg Mantorov, președinte al comisiei de partid de pe lîngă CC al PCRMскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: