Menţinem poziţiile!
РУС. MOLD.
» » Menţinem poziţiile!

Menţinem poziţiile!

6-11-2015, 11:13
Просмотров: 834
  
Версия для печати   
Menţinem poziţiile!PCRM îşi menţine poziţia: pentru neutralitate, consolidarea independenţei şi statalităţii 

Duminica trecută, membrii organizaţiei primare a Partidului Comuniştilor din Căuşenii Vechi au organizat o şedinţă de dare de seamă în cadrul căreia s-a făcut bilanţul activităţii şi s-au trasat planurile de viitor.


La ora actuală, din componenţa organizaţiei primare de partid fac parte 58 de persoane. Este vorba despre una dintre cele mai mari organizaţii primare. Deşi acum doi ani, situaţia nu era tocmai optimistă. Potrivit secretarului organizaţiei primare de partid, Igor Ivanov, aceste rezultate au fost obţinute doar datorită lucrului intensiv cu populaţia. Iar însuşirea distinctivă a organizaţiei este adevărul.


Trăsătura distinctivă – adevărul


În ultimii şase ani, ţara noastră trece prin cea mai grea perioadă din istoria sa. Autorităţile centrale au lăsat Moldova în voia sorţii. De aceea, aşa cum a menţionat secretarul organizaţiei primare, Igor Ivanov, mulţi cetăţeni găsesc că unica soluţie de a ieşi din situaţia creată este să plece la muncă peste hotare. Disperarea şi deznădejdea predomină în toate raioanele Republicii Moldova.

 

Potrivit secretarului Comitetului Raional Căuşeni al PCRM, Veaceslav Nigai, cele două campanii electorale nu au fost deloc uşoare pentru raion. Din componenţa acestei organizaţi raionale de partid fac parte 813 comunişti. În pofida situaţiei politice complicate, comuniştii nu au lăsat mîinile în jos, au implicat în alegerile parlamentare şi locale toate resursele umane şi au mers la oameni cu adevărul.

 

«Noi am promis oamenilor proiecte reale în cazul în care am fi cîştigat alegerile: reconstrucţia şi reparaţia drumurilor, iluminarea străzilor. În cadrul întîlnirilor, oamenii ne adresau o mulţime de întrebări, înaintau propuneri. Însă, după noi veneau aşa-numiţi oponenţi politici, care le propuneau oamenilor cu totul alte argumente — sub forma  de salam şi vin. În consecinţă, fotoliul de primar a fost ocupat de candidatul democraţilor», a remarcat prim-secretarul.

 

Forţa luptătoare

 

Succesul oricărei organizaţii este bazat pe regulă şi disciplină. Potrivit comuniştilor din organizaţia primară de partid, doar datorită acestor calităţi rîndurile organizaţiei au fost completate cu oameni tineri. Iar acum, activităţile organizaţiei primare vor fi şi mai energice - se arată convinşi ei.

 

Respectiv, acest lucru va spori influenţa comuniştilor, va influenţa pozitiv calitatea lucrului cu cetăţenii, de asemenea, va spori lupta pentru apărarea drepturilor oamenilor. Pentru PCRM acest lucru este deosebit de important, pentru că fiecare cetăţean al Moldovei trebuie să ştie că doar acest partid poate pretinde că activează, cu adevărat în numele poporului şi pentru popor.

 

Prin intermediul membrului Comitetului Central al PCRM, deputatul Maria Postoico, participanţii la şedinţă rugat reprezentanţii organelor de conducere ale PCRM să vină la ei mai des pentru a le explica oamenilor care este situaţia politică actuală. Pentru că informaţiile pe care le primesc oamenii din presă, de cele mai multe ori, sunt distorsionate şi nu au nimic în comun cu situaţia reală din ţară.

 

Participanţi la şedinţă au făcut o paralelă între actuala perioadă şi perioada dramatică a anilor 90. Cît de greu munceau, atunci, oamenii pentru un salariu mizer care era achitat în macaroane, prafuri sau săpun. Profesorii şi-au amintit cum, în urmă cu 20 de ani, elevii îşi făceau temele la lumina lumînării. Despre faptul cum răbdau şi-şi pierdeau încrederea în viitor …

 

Şi-au amintit şi despre acea încredere în viitor, care a renăscut în popor odată cu accederea Partidului Comuniştilor la putere în 2001. Indicatori economici erau în creştere, agricultura se revigora din nou, salariile şi pensiile creşteau treptat. Într-un cuvînt, Moldova se ridica din genunchi. Odată cu venirea la putere a alianţei, Moldova a fost aruncată, din nou, în dezastrul anilor 90 ai secolului trecut.

 

Unul dintre participanţii la şedinţă, a comparat PCRM cu un «glonţ de luptă». El a declarat că, astăzi, partidul nostru, mai mult ca niciodată, are nevoie de  o pregătire ideologică şi psihologică clară. Acest lucru trebuie să devină acel «praf de puşcă», care va oferi putere maximă activităţilor de partid.

 

«Oponenţii nu au această putere, pentru că adevărul şi sinceritatea nu le sunt caracteristice, doar gîlceava şi fumul ţine de ei», a declarat activistul din Căuşenii Vechi.

 

Limita fină

 

Maria Postoico, membrul Comitetului Executiv al CC PCRM, deputat în Parlament, a remarcat că la nivel de conducere a partidului, se acordă o atenţie deosebită întîlnirilor atît cu membrii formaţiunii, cît şi cu oamenii simpli. Pentru că anume în cadrul unor asemenea reuniuni ies la iveală problemele legate de activitatea organizaţională şi ideologică, de asemenea, doar aşa se poate cunoaşte despre situaţia social-economică reală în teritorii. Situaţia politică care persistă în ţară nu face decît să complice problemele oamenilor. Şi pentru că informaţia obiectivă lipseşte, cetăţenii sunt privaţi de dreptul de a evalua real situaţia. Iar asta înseamnă că ei, oamenii, pot fi uşor manipulaţi, ceea ce şi fac politicienii lipsiţi de scrupule, care-i atrag pe oameni în aventurile lor politice fără să se gîndească la consecinţe.

 

Fiind întrebată despre votul de neîncredere acordat Guvernului, mai exact: de ce anume acum a fost necesară moţiunea de cenzură? — Maria Postoico a explicat că decizia a fost adoptată reieşind din ceea ce va pierde ţara şi ceea ce o aşteaptă în viitor.

 

«Noi înţelegeam că PCRM îşi asumă o responsabilitate enormă, întîi de toate în faţa alegătorilor. Indiscutabil, atunci cînd eşti la putere poţi face orice evaluări, poţi întreprinde paşi concreţi. Însă, fiind în opoziţie, trebuie să simţi acea limită fină şi să înţelegi ce este în beneficiul poporului şi ce ar putea genera consecinţe serioase. Însă, un Guvern cufundat în corupţie nu poate fi un beneficiu pentru ţară. Asemenea «şefi» nu au dreptul să guverneze o ţară întreagă, să gestioneze banii statului. De aceea, Streleţ şi cabinetul său de miniştri au fost demişi», a răspuns Maria Postoico.

 

Moldova trece printr-o perioadă de criză. Însă, potrivit deputatului din partea comuniştilor, PCRM se menţine pe poziţii şi optează pentru neutralitate, consolidarea independenţei şi statalităţii. Să rămînă o forţă unită şi puternică, un partid capabil să păstreze aceste valori. În acest sens, lucrul cu alegătorii trebuie să fie o prioritate pentru organizaţiile primare de partid, a subliniat Maria Postoico. Anume aşa comuniştii vor reuşi să se menţină ferm pe poziţii de dragul ţării, de dragul generaţiilor viitoare, s-a arătat convinsă Maria Postoico. 

 

Noi vom învinge!


Organizaţia de partid Căuşenii Vechi este una dintre cele mai de succes organizaţii din oraş, puternică şi tînără. Comuniştii din organizaţia primară, întotdeauna, au mers cu capul sus. «Noi avem forţe, avem adevărul - ceea ce este important. Suntem convinşi că la viitoarele alegeri, cu siguranţă, vom obţine victorie. Credem că, într-o zi, oamenii vor înţelege că nu trebuie să-şi dea votul pentru un pahar cu vin, ci pentru următorii patru ani de prosperitate a satului, oraşului şi ţării», a subliniat Igor Ivanov, reales în funcţia de secretar al organizaţiei primare de partid din Căuşenii Vechi.

 

Marina Țurcan

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: