Muncă de perspectivă
РУС. MOLD.
» » Muncă de perspectivă

Muncă de perspectivă

27-11-2015, 11:02
Просмотров: 1 293
  
Версия для печати   
Muncă de perspectivăAlina Palii: «Munca permanentă în mijlocul alegătorilor constituie temelia ordinii de zi a fiecărei organizaţii primare».


În rîndurile Partidului Comuniştilor vine să se încadreze tot mai mult tineret. E faptul care vorbeşte cel mai elocvent că partidul trăieşte, întinereşte, iar tineretul progresis vede în PCRM unica forţă politică de astăzi căreia îi poate fi încredinţat viitorul ţării noastre.


El are potenţial, are sarcini şi scopuri, are soluţii concrete, e nevoie doar de atît – să ne apucăm de muncă. Comuniştii organizaţiei primare nr. 45 din sectorul Buiucani al capitalei niciodată nu au dat înapoi în faţa greutăţilor. Ţinînd cont de rezultatele obţinute în perioada de dare de seamă, ei şi-au corectat şi planurile pentru perspectiva imediată.


Tineretul progresist alege PCRM


Pe parcursul recentei adunări de dare de seamă şi alegeri, Alina Palii, secretar al OPP nr.45, a subliniat faptul că, la ziua de astăzi, în rîndurile acestei organizaţii primare se află la evidenţă 10 comunişti, vîrsta medie a lor fiind de 26 de ani. «Nu demult, din organizaţia noastră, pentru a consolida o altă OPP, mică din punct de vedere numeric, au fost transferaţi cinci tineri comunişti cu spirit activ. Bucură faptul că, în ultimul timp, rîndurile PCRM vin să le completeze tot mai mulţi tineri. Tineri activi, cu o viziune progresistă, care nu sunt indiferenti faţă de viitorul ţării noastre. Care doreşte ca anume în Republica Moldova să se dezvolte, să muncească, să fie siguri de ziua de mîine şi să-şi crească în patria lor copiii».


S-a mai menţionat de asemenea că, în perioada de dare de seamă, comuniştii din OPP nr.45 au participat activ la toate acţiunile organizate de comitetul raional, precum şi la cele de nivel republican, iniţiate de Comitetul Central al PCRM.


«Perioada de dare de seamă a fost una complicată, deoarece am avut pe seama noastră două campanii electorale: a alegerilor parlamentare şi a alegerilor în organele puterii locale. Toţi membrii organizaţiei primare s-au încadrat în munca de agitaţie, precum şi în munca la secţiile de votare în cadrul coaliţiei «Controlul cetăţenilor — alegerile 2014», a subliniat secretara.


Pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile în organele puterii locale, comuniştii OPP nr.45 au desfăşurat întîlniri cu alegătorii, au participat la repartizarea materialului informativ de agitaţie.

 

Resetarea


La adunare, pentru munca lor productivă în mijlocul studenţilor, au fost remarcaţi Nicolae Sabadaş şi Elena Barbacari, Ecaterina Culceac şi Vasile Mîndresu, care sunt studenţi ai ULIM-ului şi ai Universităţii de Cultură Fizică şi Sport.


Comuniştii acestei organizaţii au participat activ şi la organizarea marşului festiv de la 9 Mai, precum şi la un şir de alte acţiuni menite să-i susţină pe veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Printre altele, ajutorarea veteranilor este organizată aici în mod permanent.

 

În perioada de dare de seamă, au fost desfăşurate două adunări deschise de partid şi patru lecţii politice. La aceste măsuri ale OPP nr.45 s-au făcut totalurile participării la acţiunile lansate de PCRM, au fost soluţionate probleme privind munca în perioada campaniei electorale în perioada alegerilor în organele puterii locale, s-au pus în discuţie acţiunile fracţiunii PCRM în Parlament şi în Consiliul Municipal.


Dar secretara n-a ocolit să vorbească şi despre părţile negative ale activităţii din această organizaţie primară. Potrivit spuselor Alinei Palii, «Trebuie să recunoaştem că nu toţi dintre noi au muncit cu un randament deplin în sectorul nostru electoral, nu am reuşit să comunicăm direct cu fiecare alegător, în plus, nu am îndeplinit decizia adunării trecute de dare de seamă şi alegeri ca fiecare membru al organizaţiei noastre să se aboneze la ziarul "Comunistul”».


În final, pentru intensificarea spiritului activ al muncii comuniştilor, s-a propus un nou grafic — lunar — de şedinţe ale organizaţiei. În opinia comuniştilor din OPP nr.45, asta va ajuta să fie scoase la iveală în mod operativ şi soluţionate problemele curente apărute la secţia de votare pentru care este responsabilă organizaţia.

 

Comuniştii au mai propus să fie alcătuit un grafic de întîlniri regulate cu alegătorii, la care să participe deputaţi din fracţiunea PCRM în Parlament şi consilieri municipali. Alina Palii, secretară a OPP nr.45, a fost realeasă în această funcţie în mod unanim, iar activitatea ei în calitate de secretar în perioada de dare de seamă a fost apreciată ca satisfăcătoare.

 

Larisa Miheeva

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: