Credit de încredere
РУС. MOLD.
» » Credit de încredere

Credit de încredere

4-12-2015, 11:13
Просмотров: 1 624
  
Версия для печати   
Credit de încredereComuniştii din sectorul Centru: «Doar împreună vom reuşi să învingem toate dificultăţile».

Experienţa desfăşurării adunărilor generale de dare de seamă şi alegeri a fost preluată şi de organizaţiile primare de partid din sectoul Centru al capitalei. Vinerea trecută, asemenea adunări au avut loc în organizaţiile primare nr.nr. 42 şi 34. Pe parcursul lor, comuniştii au luat în dezbatere rapoartele secretarilor, şi-au expus părerea cu privire la actuala situaţie economică şi politică din ţară şi au schiţat un plan de lucru pentru următoarea perioadă de activitate.

 

Verificare la eficienţă

 

În fruntea organizaţiei primare de partid nr. 42 se află tînărul comunist Augustin Volconovici. Această circumscripţie electorală este una dintre cele destul de complicate. Alegătorul de aici, potrivit spuselor secretarului, este unul agresiv proromân, ceea ce influenţează foarte mult atît activitatea de partid, cît şi rezultatele alegerilor. La începutul lui 2015, în această organizaţie se aflau la evidenţă 34 de comunişti. Dar, în virtutea dificilei situaţii social-economice din Moldova, care afectează fiecare familie, mulţi din ei au plecat peste hotare la cîştig.


«Totuşi, în acest răstimp, organizaţia s-a completat cu doi membri, acum numărul comuniştilor ei fiind de 17. Cu regret, formula «1+1» nu s-a soldat cu succes. Probabil, nu am fost suficient de activi. Pe viitor, vom depune toate eforturile ca să schimbăm spre bine respectiva situaţie.Vom acorda mai multă atenţie muncii în cadrul instituţiilor de învăţămînt din sectorul nostru — vom activa mai mult în mijlocul absolvenţilor, al studenţilor. Anume ei ne pot completa rîndurile», a spus Augustin Volconovici.


Vasile Laur, secretarul OPP nr. 34, şi-a amintit cum în 2001 a întemeiat organizaţia de partid, pe care de mulţi ani o conduce împreună cu veteranul partidului, tovarăşul Vasile Iovv, care de asemenea este membru al ei. Pe parcursul acestor ani, rîndurile organizaţiei au crescut în mod considerabil — pînă la 70 de comunişti. Totuşi, a constatat el, în ultimul timp, nivelul activităţii reale a scăzut, deseori lipsindu-i caracterul de convingere. Ca rezultat, rîndurile organizaţiei de partid pe care o conduce s-au redus, mai întîi pînă la 37 de membri, iar acum — pînă la 16. «În schimb, în organizaţie au rămas oamenii cei mai devotaţi partidului, a subliniat secretarul acestei OPP. Din planurile noastre pe viitor face parte concentrarea asupra muncii în mijlocul tineretului. O atenţie deosebită vom acorda creării în sectorul nostru a unei organizaţii comsomoliste şi a unei organizaţii pioniereşti».

 

Dîrji, curajoşi, cei mai buni


În cadrul dezbaterilor, comuniştii s-au străduit să dea o apreciere obiectivă activităţii lor. Veteranul PCRM, Vasile Iovv, membru al OPP nr. 32, a menţionat că, în pofida faptului că organizaţia s-a micşorat, ritmurile activităţii ei nu au scăzut. Dar principalele sarcini puse în faţa comuniştilor de congres, în opinia dumnealui, nu au fost îndeplinite pînă la capăt.

 

«Este necesar ca la fiecare secţie de votare să fie întărită o organizaţie primară de partid. De asemenea e necesar de a munci permanent întru soluţionarea principalei probleme — creşterea rîndurilor partidului», a subliniat Vasile Iovv.


Comuniştii au vorbit şi despre faptul că, din diferite cauze, membrii ambelor organizaţii nu au fost activi şi convingători ca altădată. Au constatat cu amărăciune că pe mulţi dintre adepţii PCRM, căzuţi pradă reclamei socialiştilor încleiată abundent în întreg raionul, pe care conducerea partidului era prezentată într-o fotografie cu preşedintele rus, nu au reuşit să-i convingă la timpul cuvenit că acesta este un fals şi nu trebuie să-i dea crezare.


Totodată, comuniştii nu se eschivează de responsabilitate, de greşeala comisă, crezînd că poporul îşi va da seama el însuşi că este manipulat. Ultimile alegeri locale au scos în evidenţă cultura politică scăzută a populaţiei, de aceea este necesar de a revedea conceptual principiile de muncă în mijlocul alegătorilor. Ce înseamnă «conceptual»? A-i selecta în mod mai responsabil pe agitatori, a duce un control strict al muncii de agitaţie, care trebuie să fie efectuată în permanenţă.


Comuniştii ambelor organizaţii primare nu fără mîndrie au remarcat faptul că, în aceste timpuri grele, în partid au rămas cei mai dîrji, cei mai curajoşi, cei mai buni.


S-a mai subliniat că principalul accent trebuie să fie pus pe educarea generaţiei în creştere. Tinerii comunişti şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că tînăra generaţie este afectată de influenţa politicienilor necinstiţi. Este necesar ca tinerii alegători să fie informaţi mai mult şi mai detaliat cu privire la evenimentele ce se produc în ţară. Pentru asta e nevoie să se discute cu ei în permanenţă. Altceva e că apare întrebarea: cum să se facă acest lucru în situaţia în care tineretul alege nu ziarele şi nu emisiunile televizate, ci Internet-ul?! În opinia comuniştilor, soluţia e să-şi concentreze atenţia la munca în mijlocul tinerilor prin intermediul reţelelor de socializare.

 

Nu prin vorbe, ci prin fapte


Vladimir Voronin, preşedintele Partidului Comuniştilor, care timp de mulţi ani este membru al OPP nr. 34, a subliniat că, pe parcursul multor ani, activitatea partidului în permanenţă este obiectul unor lovituri din toate părţile: şi în sălbaticii ani ’90, cînd organizaţia abia-abia s-a înfiripat, şi în anii cînd PCRM s-a aflat la guvernare. În opinia liderului comuniştilor moldoveni, acest fapt lasă o anumită amprentă atît asupra activităţii PCRM în ansamblu, cît şi şi asupra fiecărui membru al lui în parte, care a decis, în aceste complicate timpuri, să-şi lege soarta, poziţia sa de viaţă cu Partidul Comuniştilor. «Anume acesta şi este acel mare credit de încredere, de mare responsabilitate a fiecăruia dintre noi. Îndeosebi acum, cînd partidul se află în opoziţie. Uitaţi-vă ce paradoxuri se întîmplă. Timp de şase ani, s-au schimbat patru guverne, şi toate patru au fost schimbate la iniţiativa PCRM. Pentru că noi vedem mai mult, cunoaştem mai mult în ceea ce priveşte organizarea activităţii statale. Astăzi este imposibil să-ţi imaginezi formarea unui guvern fără participarea comuniştilor. În actuala situaţie, rolul PCRM doar creşte. Comuniştii au demonstrat nu o dată potenţialul lor. Comuniştii au demonstrat că ei sunt capabili să conducă ţara, sunt capabili să organizeze activitatea ei vitală. Comuniştii au ridicat ţara din genunchi, i-au dat Moldovei un stimulent spre dezvoltare», a subliniat Vladimir Voronin.


În pofida faptului că în ţară avem o mulţime de mijloace de informare în masă, alegătorul rămîne dezorientat. Ce ar mai trebui să facem pentru cetăţeanul nostri, ca el, în sfîrşit, să înţeleagă că, în situaţia ce s-a creat în ţară, schimbarea ei spre bine depinde doar de el însuşi?! Depinde cum va proceda în ziua alegerilor cu buletinul de vot care-i va fi înmînat. Cu alte cuvinte, căruia dintre partide îi va da votul, pe cine îl va alege să conducă Moldova. De asta depinde cum va fi viaţa lui de mai departe — la fel de mizerabilă ca pînă acum sau cu adevărat democratică, altfel spus, cu drepturi egale pentru toţi şi cu posibilităţi de a munci acasă, alături de familie, şi a avea un trai decent. Totul depinde de alegerea cetăţenilor. Ei sunt obligaţi să conştientizeze că alegerea făcută de ei ulterior are consecinţe politice serioase pentru ţară, deci, şi pentru poporul ei.


«Trezeşte o mare îngrijorare şi nelinişte tendinţa deosebit de pronunţată în ultimii ani — românizarea. Pentru Moldova, pierderea statalităţii sale este un lucru îngrozitor. Cînd organismul este slăbit, el este mai puternic afectat de diferite atacuri. Şi, în afară de PCRM, nu există o altă forţă politică ce ar lupta pentru păstrarea statalităţii şi neutralităţii ţării. Doar comuniştii sunt capabili de o asemenea luptă. Situaţia de astăzi este de bună seamă extrem de dificilă, însă noi, comuniştii, nu avem de gînd să ne cedăm poziţia. Principala noastră sarcină e munca permanentă în mijlocul alegătorilor. Noi niciodată pînă acum nu am cumpărat alegătorul şi nici pe viitor nu-l vom cumpăra. Noi întotdeauna am demonstrat nu prin promisiuni, ci prin fapte că merităm sprijinul şi încrederea cetăţenilor: prin majorarea pensiilor şi salariilor, prin construcţia sau reparaţia şcolilor, prin tratament calitativ şi spitale înzestrate cu tot necesarul, printr-o politică tarifară echilibrată la serviciile comunale, printr-un sistem stabil de protecţie socială a fiecărei familii», a spus în concluzie preşedintele PCRM, Vladimir Voronin.

 

Pentru perspectivă


În hotărîrea adoptată, comuniştii OPP nr.nr. 42 şi 34 au apreciat activitatea organizaţiilor sale ca una satisfăcătoare şi au aprobat planul de activitate pentru viitoarea perioadă de dare de seamă. Printre sarcinile trasate este îmbunătăţirea muncii de partid organizatorice şi ideologice, atragerea în rîndurile PCRM a unor noi membri de partid, intensificarea muncii în mijlocul alegătorilor. Secretarii nou-aleşi (OPP nr. 42 — Augustin Volconovici, OPP nr. 34 — Vasile Laur) au fost îndemnaţi să acorde o atenţie deosebită pregătirii calitative a comuniştilor şi desfăşurării mai multor adunări cu caracter explicativ privind stituaţia curentă din ţară. În plus, membrii acestor organizaţii primare de partid şi-au expus opinia că este necesar de a se informa, în primul rînd, din publicaţia partidului, ziarul «Comunistul», obligîndu-se cu toţii s-o aboneze şi la anul viitor.

 

Marina Țurcan

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: