Palat pentru cîini și aromă de gaze
РУС. MOLD.
» » Palat pentru cîini și aromă de gaze

Palat pentru cîini și aromă de gaze

10-12-2017, 10:03
Viziuni: 93
  
Versiunea de tipar   
Palat pentru cîini și aromă de gazeLocuitorii Chișinăului vor fi obligați să plătească impozite pentru cîini. Acesta va avea o mărime de 120 de lei anual. Dacă e să luăm în calcul numărul destul de mare de patrupezi pe care-i întrețin chișinăuienii, prin acest impozit va putea fi adunată o sumă destul de frumușică. Și ea de acum e inclusă în proiectul bugetului municipal pentru anul viitor.
 
Chișinăuienii, la rîndul lor, se întreabă: și pentru ce, adică, ar trebui noi să punem în mîna municipalității acești bani? Nu cumva el ne oferă în mod gratuit pentru prietenii noștri patrupezi vaccinurile necesare, hrană la prețuri reduse ori careva servicii pentru îngrijirea cîinilor?!

Clar lucru, vestea a dat naștere unui val de indignare în rețelele de socializare. Numitorul comun al nemulțumirii generale poate fi exprimat în următoarea întrebare: «Pentru ce să-i plătim municipiului, odată ce ne întreținem noi înșine cîinii noștri?!». Întrebare, desigur, naivă. Pentru că numeroșii consilieri municipali vor și ei să mănînce în fiecare zi, și să mănînce binișor!

Doar această decizie a fost aprobată anume de Consiliul Municipal Chișinău. Iar în acest consiliu majoritatea o alcătuiesc socialiștii. Da, da, da, Cebanii, Bătrîncii, Lebedinschii, Vartaneanii — cei care zilele trecute au ridicat mare zarvă, anunțînd un protest care nu-i decît unul populist în legătură cu tarifele înalte la gaze.

Ei au găsit de cuviință să uite că actualii conducători ai companiei «Moldova-gaz» și ai ANRE — Vasile Botnari și Tudor Copaci — au fost numiți cu cea mai nemijlocită participare a socialiștilor și a lui Igor Dodon.

Printre altele, pseudoapărătorii intereselor poporului, deși au declarat că tarifele la gaze sunt exagerat de mari, nu au cerut scăderea lor. Ei s-au limitat doar cu cererea ca ele să fie «înghețate» la nivelul lor actual.

În schimb, legea privind impozitul pentru întreținerea cîinilor a fost adoptată imediat. În acest context, le ofer socialiștilor din Consiliul Municipal o idee pe gratis — să introducă și un impozit pentru taracani. Cîte 120 de lei pentru fiecare din ei! O să adune la bănărit, de n-o să știe ce să facă cu atîția lei!

Povestea pe care, pentru a se îndreptăți pentru acest impozit, o spun socialiștii chișinăuienilor e următoarea: chipurile «leii pentru cîini» vor fi folosiți într-un scop nobil, și anume — în capitală se va construi un local special, mai că un palat, în care vor fi adăpostiți cîinii vagabonzi. Dar să lăsăm povestea la o parte și să revenim la varianta că acești bani vor da mai mult folos la întreținerea consilierilor municipali socialiști. Pentru că pe undeva, să zicem, pe la Londra, cîinele e prietenul omului. Iar pe la noi prieten al omului este socialistul.

Eugeniu Marian
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: