Raionul Soroca apără limba moldovenească
РУС. MOLD.
» » Raionul Soroca apără limba moldovenească

Raionul Soroca apără limba moldovenească

11-12-2017, 08:01
Viziuni: 489
  
Versiunea de tipar   
Raionul Soroca apără limba moldovenească Comuniștii raionului Soroca îndeamnă cetățenii să-și consolideze eforturile în apărarea limbii moldovenești și istoriei multiseculare a țării noastre și cu toții, împreună, să ne opunem planurilor trădătoare ale unioniștilor.
 
Despre aceasta se menționează în Adresarea locuitorilor raionului Soroca, adoptată în cadrul celei dea XIII-a Conferințe de dare de seamă și alegeri a Comitetului Raional PCRM din Soroca, care s-a desfășurat pe 10 decembrie. Adresarea vine după ce Curtea Constituțională a decis, pe 31 octombrie curent, că Parlamentul poate modifica denumirea limbii din ”moldovenească” în ”română”.  

”Această decizie a Curții Constituționale este încă o încercare obraznică și trădătoare a unioniștilor, susținuți de grupările mafiot-oligarhice, care au capturat Moldova, de a distruge  statul moldovenesc, de a priva poporul țării de rădăcinile și sanctitățile  lui”, se menționează în adresare.

Localnicii din Soroca indică asupra faptului că ”mai bine de 500 de ani, Cetatea Soroca păzește granițele Moldovei, iar memoria despre marele domnitor moldovenesc Ștefan cel Mare, care a ctitorit-o, trăiește în inimile noastre”.

”Cine, dacă nu noi, va apăra  astăzi Moldova ?! Cine, dacă nu noi, va păstra limba moldovenească?!”, se adresează comuniștii raionului Soroca concetățenilor pe care-i îndeamnă să fie demni de memoria strămoșilor noștri.

”Jos trădătorii Moldovei! Să ne păstrăm Patria – să ne păstrăm pe noi înșine !”, îndeamnă localnicii din Soroca.
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: