Așteaptă-l, îl vor întoarce…
РУС. MOLD.
» » Așteaptă-l, îl vor întoarce…

Așteaptă-l, îl vor întoarce…

2-03-2018, 14:30
Viziuni: 362
  
Versiunea de tipar   
Așteaptă-l, îl vor întoarce…Care este cel mai important lucru în așteptare? Important este ca așteptarea să ia doar o frîntură din viața noastră, dar nu toată viața. Se pare că ministrul Justiției, binecunoscutul Alexandru Tănase, nu este de acord cu acest lucru. El ne propune să așteptăm restituirea miliardului furat pînă la sfîntul așteaptă.
 
«Din păcate, am ridicat nivelul așteptărilor noastre mult prea mult crezînd că o atare fraudă poate fi anchetată în 24 de ore, iar banii să se întoarcă în țară», afirmă fostul șef al fărădelegii constituționale.

Vreau să știu mai exact la cine se referă Tănase atunci cînd zice «noi». Oare nu-și confundă el propria blană cu cea a statului? În al doilea rînd, nu cred că așteptările au fost mult prea mari. Potrivit lui Tănase, reiese că nu este nevoie de prea mult timp să furi niște bani din bancă și să pui datoria pe seama poporului. Însă iată să pedepsești vinovații și să restitui banii — necesită o veșnicie.

Drept «dovadă», ministrul invocă un caz cu o oarecare bancă română, iar dreptatea a triumfat abia peste 15 ani. «Toate persoanele care au fost implicate la falimentarea acestei bănci au fost atrase la răspundere. Eu nu pun la îndoială faptul că același lucru se va întîmpla și în Republica Moldova», a spus el. Păi da, în 15 ani... moare măgarul, profesorul sau padișahul.

Doar că în raportul Consiliului UE pentru afaceri externe, publicat zilele acestea, se menționează că anchetarea fraudei bancare trebuie să continue, iar vinovații — atrași la răspundere. Și asta se leagă direct de acordarea asistenței macroeconomice pentru Moldova. Fapt despre care a și declarat înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Federica Mogherini.

La acest capitol, autoritățile (ministrul Justiției, inclusiv) stau cu adevărat în fața unei sarcini complicate: fie că primești ajutor pentru «împărțirea» lui ulterioară, fie găsești vinovații de «jaful secolului», sau, pur și simplu, niște «țapi ispășitori».

Iar noi, domnule Alexandru, vrem miliardul înapoi. Și nu vrem să așteptăm jumătate de veac. Or, cel mai plăcut lucru este atunci cînd nu mai aștepți să se întîmple ceva bun... și hop... se întîmplă.

Eugeniu Marian
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: