Pedeapsă fără crimă
РУС. MOLD.
» » Pedeapsă fără crimă

Pedeapsă fără crimă

15-03-2018, 14:20
Viziuni: 9 570
  
Versiunea de tipar   
Pedeapsă fără crimăPreședintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi a devenit încă o victimă a represiunilor politice ale regimului
 
Procuratura Anticorupție, bîta represivă a regimului dictator de la guvernare, a raportat despre încheierea «anchetei» și transmiterea în instanță a dosarului penal pe numele președintelui raionului Dubăsari, Grigore Policinschi.

Nu trebuie să fii mare jurist pentru a constata: toate capetele de acuzare sînt supte din deget de către procurori, iar dosarul este cusut cu ață albă. Nu încape îndoială, procurorii au mai executat o comandă politică împotriva liderului local cumsecade și cu autoritate, care a îndrăznit să demonstreze cumsecădenie, convingere — ceea ce înseamnă perseverență criminală. El nu a dorit să îngenuncheze în fața puterii. Anume din acest motiv el riscă, astăzi, 16 ani de închisoare.

Judecați și singuri. Unul dintre capetele de acuzare spune că Policinschi a dat indicații «ilegale» în vederea premierii angajaților. Dar cine dacă nu președintele raionului este abilitat să facă acest lucru? Salariile angajaților administrației publice locale sînt atît de mizere încît fără alte stimule suplimentare, ei, pur și simplu, vor pleca. Acest lucru este știut foarte bine de către reprezentanții majorității parlamentare formate în rezultatul corupției politice. Oare este pentru cineva secret că pe lîngă «contribuția inițială» la trădare, ei primesc, cu regularitate, bani în plicuri? Or, poate președintele Parlamentului sau prim-ministru sau oricare alt ministru nu semnează ordine în vederea premierii colaboratorilor lor? Poate că Procuratura Anticorupție ar trebui să înceapă cu ei? Cheltuielile pentru buchetele de flori ale reprezentanților puterii centrale depășesc cu mult mai mult cheltuielile raionului Dubăsari pentru premiile angajaților. Și nu-i nimic!

Mai departe. Încă o «crimă oribilă» depistată de procurori în activitatea lui Grigore Policinschi se referă la faptul că el, în calitate de președinte de raion, a trimis angajații în deplasări peste hotare. Evident, «ilegal». Interesant, oare de cînd președintele raionului nu are dreptul să-și trimită angajații în deplasări? Și de ce este ilegal acest lucru? Mai ales pe fonul plimbărilor interminabile ale reprezentanților puterii centrale — de la deputați, care judecînd după postările lor în rețelele de socializare, în general, stau puțin pe-acasă, așa numitul președinte și membrii aparatului său, pînă la miniștri, viceminiștri și clericii de rînd din Guvern.

De la Europa și SUA pînă la țările exotice din Orientul Apropiat, unde, pentru Moldova au apărut, brusc, «interese strategice». Cheltuielile de milioane sînt puse pe seama bugetului de stat. Însă, nimănui nici prin cap nu-i trece să anuleze, cu scopul de a economisi, aceste deplasări, în mare parte, absolut inutile fără niciun rezultat pentru țară și, cu atît mai mult, să-i atragă pe călători la răspundere penală.

De asemenea, «activitatea criminală» a lui Policinschi se manifestă și prin faptul că el a încheiat contracte cu anumite companii de prestare a serviciilor. Inclusiv, companii juridice. Ce coșmar! Cum de a îndrăznit! Oare locuitorii raionului Dubăsari au nevoie de servicii?! Desigur, pentru asta el trebuie să facă pușcărie! Dacă legislația ar prevedea condamnarea la moarte — să fie condamnat, la dracu!

De ce companii străine? Pentru că nici pe departe întotdeauna autoritățile locale pot oferi servicii de calitate reieșind din propriile posibilități. Iar dacă este vorba despre consultații juridice, spre exemplu, în instanțele de judecată, aproape întotdeauna cheltuielile pentru companiile juridice sînt o investiție în economisirea propriilor resurse. Acestei acuzații i se mai atașează una: Policinschi a mai organizat tendere pentru achizițiile publice. Da, pentru așa ceva, cu siguranță trebuie împușcat, dar mai întîi — spînzurat.

Ce mai este acolo? Conform anchetei, el a aprobat majorarea salariului său și a adjunctului lui cu 1200 și, respectiv 1100 de lei, conducîndu-se de condițiile remunerării muncii prevăzute pentru raioane cu o populație de peste 50 de mii de oameni, deși în raionul Dubăsari locuiesc 35 de mii.

Iar faptul că acest raion cu statut special, aflat în partea stngă a Nistrului, în apropierea zonei de securitate, care intersectează parțial teritoriul său, acest lucru nu oferă dreptul la majorări salariale mizere?»Dauna» descoperită de procurori a constituit 2,5 mii de euro. Alți conducători din umbră ai țării cheltuiesc acești bani în circa 10 secunde luînd în calcul cheltuielile generale pentru întreținerea sistemului corupt al puterii.

Și, în sfîrșit, «bomba»: Policinschi a oferit pentru șapte colaboratori ai aparatului președintelui raionului, direcțiilor și departamentului consiliului, accesul la secretul de stat majorîndu-le salariile.

Aici nu este vorba despre o simplă ignoranță. Aici miroase a trădare de stat. Iată cum Iurie Bolboceanu, care a îndrăznit să părăsească Partidul Democrat, a fost condamnat la 14 ani de pușcărie în baza acestui articol. Dacă nu ar fi plecat din partid, nu ar fi stat la răcoare. Iar faptul că în ministerele noastre stau «consultanți» români în epoleți și au acces liber la secretul de stat — nu incomodează pe nimeni?

Iar faptul că majoritatea funcționarilor noștri de stat, precum și colaboratorii Ministerului Apărării și SIS-ului sînt, oficial, cetățeni ai României și au depus jurămînt acestui stat — nu-i nimic? Spre deosebire de ei toți, Grigore Policinschi a fost, este și va rămîne un patriot adevărat al Republicii Moldova. Oare la ce taine strașnice au avut acces colaboratorii administrației raionului Dubăsari încît pot fi bănuiți de ceva rău? Oare nu cumva aceste taine se referă la categoria celor, să zicem, «rețeta» mămăligii?

Toată această istorie amintește despre dosarul penal intentat, în baza acelorași aiureli, împotriva unui alt reprezentant al PCRM, primarul de Taraclia — Serghei Filipov. «Crimele» lui au constat în faptul că a defrișat cîțiva copaci uscați. Aici, nu s-au putut abține nici măcar protectorii regimului — reprezentanții UE și SUA, care, în cazul dat, au vorbit direct despre caracterul politic al anchetei împotriva lui Filipov. Iar instanța a recunoscut nevinovăția lui absolută.

«Ești vinovat prin faptul că eu vreau să mănînc», scria în basmul său renumit despre lup și ieduț, Ivan Krîlov. Policinschi, este vinovat cu siguranță. Vinovat că a fost reales în repetate rînduri în această funcție fiind reprezentant al Partidului Comuniștilor, pentru că este o autoritate. Aceasta este o adevărată provocare pentru guvernarea ilegală detestată de oameni.

El mai este vinovat și de faptul că timp îndelungat nu a cedat presiunilor. Dacă ar fi plecat din PCRM și ar fi trecut la Partidul Democrat, nu ar fi existat niciun fel de dosare penale. Exclusiv sub această presiune el a fost obligat să plece nu doar din funcția de prim-secretar al Comitetului Raional al Partidului Comuniștilor, dar și să scrie cerere de retragere din rîndul formațiunii.

La fel ca și alți zeci de consilieri locali, primari, viceprimari, șefi de direcție, vicepreședinți de raion. Cei care nu au cedat, au rezistat, au fost demiși, lipsiți de sursele de existență.

Acestea sînt adevărate represiuni politice din partea Partidului Democrat. S-a declanșat un adevărat război politic împotriva Partidului Comuniștilor. Împotriva opoziției reale. Un război căruia, neapărat, trebuie să-i rezistăm și să învingem. 
 
Eliberarea Moldovei de dictatură, de cei care nu mai au pic de rușine, nu sînt adecvați și legitimi.

Considerăm că este logic ca această informație și lista reprezentanților PCRM, aleși în organele publice locale și care sînt persecutați de guvernare și Partidul Democrat, să fie cunoscută de reprezentanții organizațiilor internaționale acreditate în Republica Moldova, precum și ambasadelor țărilor membre ale Uniunii Europene.

* * *

Lista reprezentanților administrațiilor publice locale din partea Partidului Comuniștilor supuși presiunilor politice și șantajului pentru a-i determina să treacă la Partidul Democrat 

POLICINSCHI Grigore – președintele consiliului raional Dubăsari; sub presiune a depus cerere de plecare din PCRM.  


Vicepreședinți de raioane demiși din funcție pe motive politice, dar care au rămas în PCRM: 

MUDUC Valeriu (Fălești),  

SAVA Valeriu (Călărași), 

ȚUGULEA Ivan (Nisporeni), 

BIVOL Ștefan (Ialoveni). 


Șefi de direcții ai consiliilor raionale demiși din funcție pe motive politice: 

JURAVEȚ Nina (Dondușeni) – șeful direcției educație (sub presiune a trecut la PDM, însă, oricum a fost demisă), 

CROITORU Marin (Drochia) – șeful departamentului pentru atragerea investițiilor (a rămas în rîndurile PCRM). 


Primari, aleși în consiliile locale aleși în baza listelor PCRM, care au trecut, sun presiune, la PDM


Bălți: 

BALȚAT Pelagheia, primar s. Elizaveta, 

BUZURNÎI Sergiu, primar s. Sadovoe 

BUCEATSCHI Pavel, consilier municipal, 

POVONSCHI Vitalie, consilier municipal, 

CIORNÎI Andrei, consilier municipal. 


Briceni: 

CHIRNIȚCHI Petru, consilier raional. 

Dondușeni: 

MITITIUC Victor, consilier raional. 


Drochia: 

MACOVEȚCHI Chiril, primar s. Gribovo, 

MARANCEAC Tudor, primar s. Șalvirii Vechi, 

NICU Anatolie, consilier raional, 

BELINSCHI Veaceslav, consilier raional.  


Dubăsari: 

OPREA Sergiu, primar s. Corjova. 


Edineți: 

GORAȘCO Andrei, primar s. Cepeleuți, 

ROȘCA Alexandru, primar s. Lopatnic. 


Cantemir: 

ABABII Sergiu, primar s. Enichioi,  

NICOLAENCO Mihail, primar s. Antonești, 

CIUBACIUC Roman, primar s. Cantemir. 


Căușeni: 

CUȚARI Afanasie, primar s. Copanca, 

TALPA Vasilie, consilier raional. 


Soroca: 

PALAMARI Vasile, primar s. Bădiceni. 


Sîngerei: 

ORLOVSCHI Ivan, primar s. Biliceni Noi.  


Taraclia: 

CHIRNEV Vladimir, primar s. Salcia. 


Șoldănești: 

BONARI Alexandru, consilier raional. 

VIDRAȘCU Ion, consilier raional. 

Serviciul de presă al PCRM
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: