Românii să țină minte pentru totdeauna: Noi sîntem Moldova, nu Basarabia!
РУС. MOLD.
» » Românii să țină minte pentru totdeauna: Noi sîntem Moldova, nu Basarabia!

Românii să țină minte pentru totdeauna: Noi sîntem Moldova, nu Basarabia!

29-03-2018, 12:30
Viziuni: 387
  
Versiunea de tipar   
Românii să țină minte pentru totdeauna: Noi sîntem Moldova, nu Basarabia!Comuniștii din raionul Ungheni: Menirea noastră este să-i unim pe cetățeni în fața pericolului «unirii»
 
Tema unionismului ca pericol pentru stabilitatea și independența Republicii Moldova a fost subiectul luat în discuție de către comuniștii din raionul Ungheni în cadrul Plenarei a II-a a comitetului raional al PCRM.

La lucrările plenarei au luat parte membrii comitetului raional — practic, în componență deplină, precum și secretarii organizațiilor primare de partid, reprezentanți ai organizațiilor obștești din raion, activiști și oameni fără de partid, adepți ai Partidului Comuniștilor. Comitetul Central a fost reprezentat în cadrul forului raional de către secretarul CC al PCRM, Oleg Reidman.

În fața participanților la plenară a prezentat un raport prim-secretarul CR Ungheni al PCRM, Haralampie Chirilov. Acest raport a trezit un viu interes al celor prezenți și reacția lor a demonstrat că ei conștientizează pe deplin pe cît este de real și amenințător fenomenul unionismului pentru statalitatea țării noastre. Ceea ce e deosebit de important, deoarece fiecare cetățean cu judecată sănătoasă din Moldova trebuie să-și dea seama că acestui pericol trebuie să-i fie opusă o rezistență din partea întregii societăți. Iar asta e posibil doar cu condiția ca în lupta contra unionismului să-și unească eforturile toți patrioții Republicii Moldova.

Drept confirmare pot servi și luările de cuvînt ale comuniștilor în cadrul dezbaterilor.

Efim Medvițchi, membru al biroului CR de partid, secretar al OPP Hîrcești:

«Problema pusă în discuție e foarte serioasă. Noi trebuie să explicăm oamenilor cît de periculoasă este acțiunea inițiată de unioniști — așa-numita «unire». Cei mai în vîrstă cunosc viața moldovenilor sub ocupația română. Oamenii din satele comunei Hîrcești sînt categoric împotriva unirii. Ei sînt indignați de situația mizerabilă în care ne aflăm, de pensiile mizerabile, de lipsa locurilor de muncă. Satele rămîn pustii. Guvernanții nu întreprind nimic pentru a schimba lucrurile în bine. Au furat miliardul și acum ne tot spun că nu sînt bani pentru popor. Ei încalcă Constituția RM, încalcă drepturile omului. Trebuie să ne unim, să cîștigăm parlamentarele, și atunci vom schimba situația».

Ion Gherman, secretar al OPP Boghenii Noi:

«Stimați tovarăși, țara e în pericol. Sărăcia și dezmățul hoinăresc prin satele noastre. Guvernanții ne-au închis postul nostru de televiziune — NIT, iar la posturile de televiziune care le aparțin lor se tot laudă cu istorii de succes. Eu mă mir de obrăznicia lor. Ne fură subvențiile — cele 630 milioane de lei prevăzute pentru dezvoltarea agriculturii. De acești bani se folosesc doar «rechinii». Peste 50 % de pămînturi sînt lucrate în mod individual. Țăranii nu au tehnică, semințe de calitate, pesticide ș. a. Unioniștii promit că, în cazul «unirii», vom avea pensii și salarii mari. Ei nu spun oamenilor adevărul — că pămîntul în România se vinde și peste noapte noi putem să rămînem fără pămînt. Oamenii nu cunosc istoria, nu cunosc realitatea. Menirea noastră este de a ne întîlni cît mai des cu ei, de a le explica pericolul «unirii». Noi avem potențial, trebuie doar să-l valorificăm».

Igor Bondarenco, membru al biroului comitetului raional, secretar al OPP nr. 8 din Ungheni:

«Vreau să aduc un exemplu din viața noastră, care arată cît de necuviincioasă este atitudinea față de noi a așa-numiților frați de peste Prut. Asta s-a întîmplat în ziua cînd a avut loc «podul de flori», cînd, la sfîrșitul acestei manifestații, după ce românii au consumat destul de mult alcool și treceau peste pod pe teritoriul nostru. Atunci i-am auzit pe unii dintre dînșii strigînd că va veni timpul și moldovenii din nou vor sluji lor. În mod deosebit mi s-a întipărit în memorie fraza rostită de unul dintre dînșii: «Voi încă o să ne spălați picioarele!». Aceste lucruri ne fac să tragem concluzia că ei nu mai țin minte cum în luptele pentru Stalingrad trupele lor au luat bătaie de la armatele sovietice, cum în anul 1944 rugau cu lacrimi în ochi ca aceste armate să nu le bombardeze satele și orașele române. Ei se asociază pe sine ca o națiune de stăpîni. Tot ceea ce v-am povestit mai sus trebuie să ne dea de gîndit. Noi, toți cetățenii moldoveni, mai ales tinerii care au nimerit sub influența miturilor unioniste despre binele cu care ne-am ales în urma a ceea ce astăzi e numit «Unirea-1918», e timpul să ne dăm seama că nu trebuie să permitem trădătorilor «proeuropeni» ai statalității moldovenești să realizeze noile lor planuri criminale de tipul «Unirea-2018». Să nu le permitem!».

Gheorghe Ciocan, secretar al OPP Costuleni:

«Eu sînt consilier în consiliul local Costuleni. La noi s-a făcut o încercare de a pune în discuție declarația de unire după ce s-a terminat o ședință a consiliului. Dar s-au găsit doar 4 liberali «deștepți» gata pentru o asemenea discuție, ceilalți consilieri au fost categoric împotrivă, și, în felul acesta, am stricat repede planurile lor. Unii oameni și acum își mai aduc aminte de «plăcerile din timpul românilor». Majoritatea locuitorilor satului nostru sînt categoric împotriva unirii.
 
Noi trebuie să explicăm oamenilor care este riscul unirii și cît de important este pentru noi toți să păstrăm suveranitatea și integritatea statului nostru — Republica Moldova. Comuniștii din organizația primară de la Costuleni, 22 la număr, avem misiunea de a-i consolida pe cetățenii din sat și nu a-i dezbina, deoarece mulți au copii, frați, rude în țările Uniunii Europene, dar nu mai puțini îi au și în Federația Rusă. Deci, să ne unim eforturile, să ne întîlnim cît mai des cu alegătorii și să discutăm cu ei despre situația reală, și atunci victoria neapărat va fi de partea noastră».

Făcînd totalurile discuției și în legătură cu tragica dată a centenarului ocupației române a Moldovei, participanții la plenara comitetului raional Ungheni al PCRM au adoptat o adresare către revanșarzii români, care din nou, ca și acum o sută de ani, visează să ia în captivitate Patria noastră.

COMUNIST.MDскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: