Ziua Europei sau Ziua Victoriei?
РУС. MOLD.
» » Ziua Europei sau Ziua Victoriei?

Ziua Europei sau Ziua Victoriei?

10-05-2018, 12:47
Viziuni: 122
  
Versiunea de tipar   
Ziua Europei sau Ziua Victoriei?Chiar și două Zile ale Europei nu pot submina incontestabila Zi a Victoriei
 
…În acele zile de mai ale lui 1945, pe teritorii imense de la Volga pînă la La Manshe, mirosul prafului de pușcă, armelor și cauciucurilor arse a fost înlocuit cu mirosul florilor de liliac. În Europa s-a făcut pace.

Mașina militară hitleristă a fost devastată, regimul politic al celui deal Treilea Reich a suferit înfrîngere completă. Luptele au încetat definitiv pe 9 mai. Printre ruinele orașelor, tehnica militară lăsată de hitleriști, oamenii din zeci de țări se debarasau de frica bombardamentelor, împușcăturilor și propagandei obsesive ale unui dintre co-plăsmuitorii celui de-al Doilea Război Mondial, Dr. Goebbels...

Mostra propagandei Goebbels în stil nou?

S-ar părea că cu cît mai departe sînt acele zile semnificative pentru continentul european, cu atît mai multă conștientizare și onoare ar trebui să fie manifestată pentru ziua încetării luptelor în mediul cercurilor oficiale ale Europei deja unite astăzi. Dar și din partea celor care sînt reprezentanți ai generațiilor ce au primit dreptul la viață grație devastării nazismului hitlerist și sateliților săi.

Straniu însă, nici respect și nici omagiu în memoria celor care au obținut Marea Victorie cu sîngele lor nu prevalează, astăzi, în estimarea și acțiunile unui șir de politicieni de frunte din țările europene, la fel ca și celor ce tind să obțină «prietenia» birocrației europene — așa numiții guvernanți de coaliție din țara noastră Moldova.

S-ar părea că nimeni nu contestă importanța și măreția Zilei de 9 Mai, poate doar unioniștii semi-adecvați — admiratorii mareșalului Antonescu. Dar, din barei motive, de fiecare dată în ajun de 9 Mai se ridică iar și iar problema sărbătoririi așa numitei Zile a Europei în locul Zilei Victoriei sau marcarea lor concomitentă.

Totodată, viclenia este evidentă. Scopul este ca încet, încet, an de an, de a reduce din importanța Zilei Victoriei substituind-o cu sărbătorirea unei oarecare unități simbolice a europenilor. Vom spune direct — ajunge cu acest agiotaj primitiv! Nedemn și pervers. Este evident pentru toți cei care nu tratează evenimentele istorice în favoarea vectorilor geopolitici — fără 9 Mai 1945 nu ar fi existat niciun fel de Europă contemporană, cum este ea astăzi.
 
Fanteziile în stil «thrash» — se poate, deși, nici asta nu este tragedia noastră. Și totuși, dacă se întîmpla să cîștige Hitler și șaica sa, Europa nu ar fi fost înconjurată de autostrăzi și linii electrice comune, ci de sîrmă ghimpată în două rînduri și turnuri de control cu mitraliere.

«Fabricile morții» ar fi dublat și triplat «indicatorii» pentru perfecționarea «subumanilor» la săpun pentru necesitățile celui de-al Treilea Reich. Multe popoare, pur și simplu, și-ar fi încetat existența. Asupra tuturor acestor orori ar fi fost arborat steagul cu svastică, iar din difuzoare, «Dr. Goebbels» ar fi vorbit despre domnia de mii de ani a rasei supreme. Nebunie totală!

De ce oare astăzi, oameni cu studii superioare, tot felul de spicheri, președinți de comisii și comitete, analiști cu viziuni rătăcitoare, în loc de modestie respectuoasă ne propun de 9 Mai o mostră a propagandei Goebbels în stil nou?

Răspunsul este simplu: în tendința lor de a se menține la putere și pentru a-și umfla la infinit propriul buzunar, pot călca în picioare și o sfîntă sărbătoare — Ziua Victoriei. De altfel, dacă nu au existat confuzii și interpretări diferite ale datelor simbolice menite să demonstreze unitatea popoarelor europene, băieții noștri ipocriți din coaliția de guvernare, nu ar fi putut «jongla», atît de ușor, cu contextele de sens.

Toată problema este în Schumann

Reamintim, istoric, Consiliul Europei a fost creat pe 5 mai 1949 și, respectiv, logic și justificat această zi a fost aleasă de către fondatorii Consiliului continentului european pentru a fi marcată Ziua Europei. Mai ales că ziua de 5 mai a fost declarată oficial sărbătoare în anul 1964.

De unde atunci s-a iscat acest atac agresiv împotriva zilei de 9 Mai? Toată problema este în Schuman. Dar nu cel care a fost compozitor-romantic în Germania secolului XIX, cunoscut prin afecțiunile psihice de care suferea, și care au influențat creația lui Robert Schumann.

Un alt Robert Schumann, deloc romantic, ci pragmatic al marelui business, un optimist cu psihică rezistentă, ministru al afacerilor externe din Franța în 1950, de 9 mai a ținut un discurs semnificativ. Acest discurs a fost numit drept «Declarația Schumann» și în baza concluziilor acesteia s-a propus unirea industriei oțelului și cărbunelui din Franța și Germania ceea ce, în consecință, a și dus la crearea Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului (prima Comunitate europeană). Europa se îndrepta spre unire prin realizarea intereselor grupurilor industrial-financiare cointeresate în crearea pieții comune.

În ceea ce privește simbolica nu a fost simplu. Vom spune direct, ce fel de simbolică dacă mințile erau ocupate de supraprofit, venituri de miliarde! Dar fără simbolică cumva nu se cuvine! Și iată, în 1985, la Milano, Consiliul Europei a aprobat, din nou, ziua de 9 Mai drept ziua drapelului UE.

Haos total! Aveți și Ziua Europei din 5 mai, și Ziua Drapelului Europei, și ziua «Declarației Schumann»... cam miroase a afecțiune cu caracter psihic. Toate de-a valma! Operă cacofonică în stilul acelui romantic — schizofrenicului Schumann... O nenorocire, nu alta!

Toate ar fi fost puse la locul lor de Constituția UE. Aceasta, așa cum i se și cuvine unei constituții, trebuia să consfințească juridic toate simbolurile europene. Dar pentru că aceasta așa și nu a fost aprobată, utilizarea tuturor acestor date și simboluri, la ora actuală, se face doare de facto, fără conținut juridic, adică semioficial.

În alternativa constituției europene există Acordul de la Lisabona, care conține declarația a 16 membri ce susțin simbolistica și datele UE. Parlamentul European doar a accentuat neclaritatea atunci cînd, în octombrie 2008, a recunoscut ziua de 9 mai sărbătoarea Europei unite. Cu toate acestea, data de 5 mai nu a fost anulată de nimeni! În consecință, într-un șir de state europene, spre exemplu, în Italia, în continuare se marchează ziua Europei pe 5 mai, subliniind, în acest fel, rolul Consiliului Europei în democrația parlamentară și supremația legii.

Ziua Europei — 5 Mai, Ziua Victoriei — 9 mai

Așa cum spunea la vremea lui renumitul politician italian, Silvio Berlusconi: «Spre deosebire de această zi (5 mai 1949), cînd a fost creat Consiliul Europei, Declarația Schumann reprezintă doar propunerea de a uni oțelul și cărbunele francez și german. În afară de aceasta, 9 Mai coincide cu Ziua Victoriei la sfîrșitul celui de-al Doilea Război Mondial pe teritoriul Fostei Uniuni Sovietice!».

Însă, Berlusconi nu este edict pentru funcționarii noștri! Sarcina uzurpatorilor puterii din Moldova se vede, cum se spune, cu ochiul liber: de a substitui Ziua Victoriei cu ziua unității popoarelor europene.

Încurajează un lucru: prăbușirea puterii hoților de diferită factură este inevitabilă. Forțele sănătoase, odată ce vor veni să schimbe actuala putere din Republica Moldova, le vor pune pe toate la locul lor: Ziua Europei — 5 mai, Ziua Victoriei — 9 Mai.

Așa este corect și așa este legal! Felicitări cu ocazia Zilei Victoriei!

Mihail Lupașcoскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: