Suntem învingătorii!
РУС. MOLD.
» » Suntem învingătorii!

Suntem învingătorii!

8-05-2016, 13:02
Viziuni: 1 437
  
Versiunea de tipar   
Suntem învingătorii!Atunci, cu 71 de ani în urmă, în primăvara lui 1945, întreaga lume ştia cine a învins în cel mai cumplit război din istoria omenirii


Poporul sovetic a fost cel care a suportat toate greutăţile Marelui Război pentru Apărarea Patriei, patru dintre cei mai îngrozitori ani ai celui de Al Doilea Război Mondial.


Anume în ţara sovietică a fost oprit mersul cotropitor al celei mai puternice din lume maşini militare. Anume ostaşul sovietic a alungat-o înapoi în bîrlogul ei pe fiara fascistă, eliberînd Europa de ciuma neagră.

 

Rolul principal în victoria asupra Germaniei naziste în mod necondiţionat şi fără de nici o excepţie îl recunoşteau toţi şefii statelor din Coaliţia antihitleristă. Atunci, în 1945, ei nu încercau să opună importanţa celui de Al Doilea Front contribuţiei adusă de Uniunea Sovietică în eliberarea continentului.Mai mult decît atît, chiar ei subliniau că anume fapta eroică a oamenilor sovietici, care, într-o luptă pe viaţă şi pe moarte, au imobilizat principalele forţe ale hoardelor hitleriste, nu i-au permis nazismului să se răspîndească şi pe alte continente. Părea că acest adevăr, cunoaşterea acestuia, sunt indiscutabile.


Dar astăzi adevărul despre război şi despre Victorie are nevoie să fie apărat. Cu vreo două decenii în urmă, nouă nici prin gînd nu ne-ar fi trecut că ţara noastră, Moldova, una din cele 15 republici care, în unitatea lor, alcătuiau puternica Uniune Sovietică, va fi atribuită părţii care a pierdut în lupta forţelor luminii împotriva forţelor întunericului, a umanismului împotriva barbariei — Al Doilea Război Mondial. Dar asta s-a întîmplat, şi, după cît se pare, nu fără participarea urmaşilor celor care în Al Doilea Război Mondial au luptat împotriva fascismului alături de buneii noştri. E şi mai rău că ideea legăturii Moldovei cu «partea care a pierdut» a fost preluată de unii dintre compatrioţii noştri — oameni lipsiţi de memorie şi mîndrie pentru trecutul eroic al străbunilor noştri.


Şi, totuşi, majoritatea o constituie cei care declară ferm: Noi suntem învingătorii! Moldova noastră e printre ţările care a biruit fascismul! Memoria despre eroii noştri nimeni nu o va putea umbri şi nici şterge! Noi nu vom admite asta!

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: