Încă o șansă
РУС. MOLD.
» » Încă o șansă

Încă o șansă

10-06-2018, 11:07
Viziuni: 833
  
Versiunea de tipar   
Încă o șansăSoarta oferă Moldovei o șansă, poate o șansă unică pentru a restitui țării reputația de pace, bunătate și ospitalitate
 
Nouă, cetățenilor Moldovei ni se mai oferă o șansă pentru a ne simți cetățeni cu drepturi depline și utili Patriei noastre. Șansa de a întoarce viața normală și stabilă în conviețuirea reprezentanților tuturor națiunilor, așa cum era pe timpul guvernării Partidului Comuniștilor din Republica Moldova.

Anume Partidul Comu¬niștilor, sub conducerea lui Vladimir Voronin a reușit să oprească fărădelegea, haosul și neonazismul român — vinovat pentru declanșarea războiului de pe Nistru. Partidul Comuniștilor a demonstrat că este posibilă edificarea unui stat de drept și prosper. Iar partenerii externi ai Moldovei s-au convins, atunci, de acest lucru.

Ce nu ar striga actualii «integratori europeni» cu privire la «succesele democrației» în Moldova, cum nu ar ponegri Partidul Comuniștilor, însă, cele mai sesizabile rezultate în lupta pentru combaterea corupției au fost obținute pe timpul lui Voronin. Spre deosebire de actuala situație, cînd majoritatea parlamentară — amețită de putere — fură și minte poporul, cînd jurnaliștii de buzunar cîntă ode guvernării care distruge ceea ce a mai rămas din democrație și promovează ideologia anti-moldovenească la indicația stăpînilor lor de peste Prut.

Poporul, noi cu toții, am obosit de fărădelege, de funcționari, avocați și judecători corupți, de intimidări, de această atitudine față de noi, ca față de oameni de «sortul doi».

Totul se poate schimba! Însăși soarta de oferă șansa de a ne debarasa de jugul trădătorilor, idioților, ipocriților, jonglatorilor politici și hoților de toate culorile. Da, ei creează noi partide, se asociază în noi alianțe, însă, natura lor rămîne aceeași: jegoasă și misantropică. Nu trebuie să-i credem, ei și-au arătat sufletul.

Să ne manifestăm voința și să ne salvăm de această guvernare antipopulară! Trebuie să înțelegem cu toții acest lucru, să deschidem, în sfîrșit, ochii pentru a vedea unde este minciună și unde este adevăr. Iar adevărul, întotdeauna, în ciuda persecuțiilor și presiunilor, a fost dus tuturor cetățenilor de către Partidul Comuniștilor.

Iar adevărul constă în faptul că noi sîntem demni să trăim pe pămîntul natal, să-i multiplicăm bogățiile, să prețuim istoria, tradițiile strămoșilor noștri și să nu trădăm identitatea noastră moldovenească.

Nouă ni se mai oferă o șansă să demonstrăm Europei și lumii întregi că Moldova este capabilă să construiască de una singură adevărata fericire. Cu mîinile muncitorilor onești, dar nu cu mîinile robilor — așa cum își doresc, astăzi, uzurpatorii puterii din Moldova.

Succesul nostru pe această cale depinde de fiecare dintre noi. Urmează alegerile parlamentare. Haideți să analizăm bine situația și să facem alegerea corectă. Alegerea pentru noi, copiii și nepoții noștri. Nu de dragul pomenilor și promisiunilor șarlatanilor politici, ci la îndemnul inimii să venim la alegeri cu dorința de a construi în Patrie o adevărată viață fericită.

Concetățeni, nu ratați această șansă unică! Poate că o altă șansă nici nu vom mai avea.

* * *
…Actualii guvernanți «proeuropeni» a Moldovei, în nebunia și obscurantismul lor, se pare că vor să meargă mai departe decît naționaliștii teribililor ani 90 — și atunci se promova intoleranța pentru cultura rusă, populația vorbitoare de limba rusă, care au spus «nu!» distrugerii statului moldovenesc și transformarea acestuia într-o anexă a României. Noi știm care a fost rezultatul unei asemenea politici.

Se pare, însă, că actualii «euro-integratori» nu sînt capabili să învețe din lecțiile trecutului. Dorința lor nestăpînită de a legaliza naționalismul — supremația unei națiuni asupra alteia — la nivel constituțional este încă un exemplu în acest sens.

Doar că, domnilor guvernatori-pacoste au uitat că anume grație limbii ruse și culturii ruse s-a îmbogățit și dezvoltat cultura noastră moldovenească. Așa cum a spus poetul Nicolae Costenco, «limba rusă a fost pentru noi mediatorul dezinteresat in cunoașterea culturii mondiale».

Însă regimul naționalist-oligarhic de la noi, cel mai probabil, scuipă și pe cultura mondială și pe legislația europeană care condamnă formele de xenofobie și discriminare rasială. Fiind în euforie, guvernatorii zboară pe aripile naționalismului românesc. Altfel nici nu poate fi numit acest lucru — cînd se fac îndemnuri deschise la conflicte internaționale, interetnice. Patria noastră este un stat multietnic, iar în asemenea condiții, confruntările nu pot fi evitate.

Cel mai strașnic lucru este faptul că persoanele, care se consideră oameni de știință și cultură, s-au implicat în acest proces murdar de căutare a «dușmanilor» și «ocupanților». Să le ajute Dumnezeu să-și vină în fire și să judece despre urmările care pot fi generate de renașterea teoriei «purității rasiale». Acum, toată societatea moldovenească progresivă trebuie să conștientizeze pericolul în care s-a pomenit Moldova noastră — pașnică și prosperă cîndva.

Noi avem nevoie de o viață liniștită și prosperă la noi acasă, fără blocuri militare, fără NATO, fără «unire». Și de dragul unei asemenea vieți vom continua lupta, pentru ca nazismul să rămînă doar în manualele de istorie.

Dmitri Latîșev
or.Soroca
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: