Cu capul în vînt
РУС. MOLD.
» » Cu capul în vînt

Cu capul în vînt

30-11-2018, 13:30
Viziuni: 1 366
  
Versiunea de tipar   
Cu capul în vîntConștientizînd că eșecul este aproape, în mare disperare, socialiștii aruncă cu pietre și noroi în oponenții politici
 
Partidul Socialiștilor pierde alert încrederea populației. Fapt demonstrat în cadrul alegerilor desfășurate în două orașe mari din Moldova — Chișinău și Bălți. Lor le este frică. Le este frică să se gîndească la faptul că în cadrul viitoarelor alegeri parlamentare ar putea să o dea în bară. Și atunci — adio treucă!

Nu le rămîne decît să se liniștească pe ei înșiși cu comentariile triumfaliste pe rețelele de socializare ale trolilor angajați și cu «sondajele» farse în rîndul populației. Recent, a fost publicat un asemenea «sondaj» realizat de Asociația sociologilor și demografilor din Republica Moldova. Conform rezultatelor acestuia, pragul parlamentar de 6 % va fi depășit de Partidul Socialiștilor, PDM, partidele Maiei Sandu și Andrei Năstase și atît. Evident, Partidul Socialiștilor ocupă poziția de lider în acest «sondaj». Tot aici a fost publicat ratingul politicienilor. Cum lesne putem să ne dăm seama, pe primul loc se află Igor Dodon.

Ei și cum să nu folosești această ocazie! În luptă s-a aruncat consilierul municipal din Chișinău din partea PSRM, Gaic Vartanian. El a făcut mai multe postări pe paginile sale de socializare esența generală a cărora se rezumă la un singur gînd: ce rost are să votezi pentru PCRM, partidele lui Șor și Usatîi dacă ele nu trec pragul electoral. Voturile oferite acestor formațiuni sînt voturi aruncate în vînt. De aceea, votați pentru noi — socialiștii. Pentru ca voturile voastre să nu fie redistribuite pentru partidele de dreapta. Proporțional.

Pentru început, aș vrea să-l întreb pe Vartanian, Vanea Megafon, Țurcan și altă șaică socialistă din cadrul CMC: cînd, în sfîrșit, veți înceta să compuneți postări și comentarii în internet și vă veți preocupa de obligațiunile voastre directe — asigurarea ordinii în oraș?

Ei, dar cine trece și cine nu — este prematur de spus, cu atît mai mult — în baza sondajelor nici de doi bani. (Apropo, de cînd oare PDM a devenit unul «de trecere» în baza listelor de partid?). Voi aminti cuvintele regelui francez Ludovic al XI-lea: «Atunci cînd încrederea în sine merge înainte, ea este urmată de rușine și mari necazuri».

Și de ce ar trebui să-și dorească socialiștii ca oamenii să-și schimbe convingerile în favoarea statisticii la comandă? Clar lucru, asta le stă în firea lor de șacali — să se lingușească pe lîngă cei care, la ora actuală, sînt mai puternici. Dar nu le-ar încurca să lucreze cu propriul lor electorat, să-i convingă pe indeciși și să nu-și bage nasul în «borșuri» străine. Pentru că nu va mai fi o altă cocoașă. Care cocoașă? Putem reaminti dacă vă înșală memoria.

În cadrul alegerilor parlamentare din 2014, voi, socialiștii ați obținut nu mai mult de 6 % din voturi. Grație excluderii din cursa electorală a partidului lui Usatîi voi ați primit voturile alegătorilor acestuia, care depășea de patru ori resursa voastră. În afară de asta, o parte din voturile eșichierului de stînga vi s-a oferit pe tava de junta de la guvernare, care a înregistrat partidul clonă PCRM a escrocului politic Ruslan Popa, unde mai pui că nici voi nu v-ați rușinat să furați brandurile Partidului Comuniștilor. De această dată, însă, va trebui să depuneți efort personal.

Și nu va fi ușor. Ce vorbesc replicile la postările lui Vartanian. Iată cîteva dintre ele:

— «nu va mai fi hăleală, cetățenii s-au făcut mai deștepți după șirul trădărilor și declarațiilor seci ale socialiștilor»;

— «mai bine să dăm votul în vînt decît să votăm pentru voi»;

— «aha, ciobanul vostru a cîștigat deja primăria... desenați miraje de bucurie pentru voi, vom vedea după alegeri»;

— «ratingul președintelui PSRM, Zinaida Greceanîi și ideologului partidului Ion Ceban este mai mic de 5 %, iar ratingul formațiunii — 44 %. Puteți explica cum a ieșit astfel?»;

— «mîna mea s-a ridicat o singură dată să votez pentru voi. Dar nici acela nu a fost vot pentru voi, ci împotriva lui Chirtoacă. Mai mult nu se va ridica. Pentru că pînă și astăzi mi-i rușine de mine însumi».

Judecînd după toate, oamenii conștientizează perfect că votînd pentru socialiști, ei votează pentru opțiunea de a continua să trăiască într-un stat capturat. În acest caz, este mai rațional votul din start pentru Partidul Democrat, evitînd intermediarii. Ei bine, așa cum a mai răspuns încă un comentator autorului postării și tuturor socialiștilor:

«De tot rahatul... dar, deocamdată, distrați-vă...».

Eugeniu Marian
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: