Este timpul să întoarcem țara pe calea dezvoltării și creării!
РУС. MOLD.
» » Este timpul să întoarcem țara pe calea dezvoltării și creării!

Este timpul să întoarcem țara pe calea dezvoltării și creării!

23-02-2019, 10:04
Viziuni: 1 642
  
Versiunea de tipar   
Este timpul să întoarcem țara pe calea dezvoltării și creării!Doar comuniștii pot face față acestei sarcini. În mod clar demonstrează acest lucru Platforma electorală prezentată de Partidul Comuniștilor din Republica Moldova
 
Partidul Comuniștilor nu oferă cetățenilor bani, bomboane și concerte. PCRM este gata să-și asume responsabilitatea pentru salvarea Moldovei și poporului țării de corupție și sărăcie. Noi, comuniștii, am făcut acest lucru în perioada 2001–2009. Noi știm cum să realizăm acest lucru și acum.

Stimați alegători!

La aceste alegeri parlamentare, Partidul Comuniștilor își trasează cele mai ambițioase sarcini. Noi reieșim din idei foarte simple: din momentul retragerii comuniștilor în opoziție au trecut 10 ani. În această perioadă, societatea moldovenească a încercat diverse variante a configurației puterii. Au fost și alianțe multipartinice, și guvernarea minorității, și majoritate monopartinică coruptă. Rezultatul este bine cunoscut și foarte trist.

În acești zece ani, a degradat dramatic sfera socială a țării, economia s-a prăbușit, a fost furat miliardul, corupția a pătruns în toate sferele sociale și structurile statului. Astăzi, migrația populației apte de muncă se aseamănă mai mult cu o deportare organizată premeditat de autorități.

Se disting foarte clar toate indiciile dictaturii și genocidului. S-a adeverit în totalitate diagnoza pe care noi, comuniștii, am pus-o regimului în 2012 — «Moldova este un stat capturat». Capturate sînt toate structurile statului: Parlamentul, Guvernul — care șochează prin incompetența lor; Procuratura, judecătoriile — care intentează dosare, condamnă și grațiază exclusiv la comanda din oficiul Partidului Democrat — care a și acaparat puterea în țară; Curtea Constituțională care a transformat cîmpul juridic al Republicii Moldova într-o «malină» criminală; de asemenea, toți acești acaparatori din instituții, agenții, întreprinderi de stat, care nu doar că au devenit sursele lor de îmbogățire, dar și apărători înrăiți ai regimului. Astăzi, urmărim o hiper concentrare a puterii în mîinile unui singur partid politic.

Dar apare o întrebare absolut logică — la ce le trebuie această putere? Pur și simplu să se îmbete cu ea și să urmărească cum sărăcește poporul, cum mor sate întregi din cauza exodului, cum Moldova își pierde alert scopurile și perspectivele? De ce oare se comportă așa? Pentru că le lipsește cu desăvîrșire gîndirea statală. Acești diletanți neprofesioniști au și dus Moldova la marginea prăpastiei, la limita pierderii statalității.

Poate că noi, comuniștii și părtașii noștri trebuie să ne împăcăm cu asta? Desigur că NU! Evident, acest proces distructiv trebuie să fie oprit. Și cine dacă nu noi, comuniștii, va putea face acest lucru? Noi avem tot dreptul să declarăm acest lucru și să ne asumăm, din nou, responsabilitatea pentru țară.

Amintiți-vă! În 2001, situația era la fel de dramatică, însă, după ce am primit toată încrederea cetățenilor și am creat o echipă din oameni profesioniști dar nu politicieni, am reușit să stîrpim criminalitatea, să lichidăm majoritatea schemelor de corupție și, cel mai important — să întoarcem cetățenilor încrederea că guvernarea-i protejează și acționează în numele așteptărilor lor. Scimbările care s-au produs în perioada anilor 2001–2009 au pus un fundament sigur la dezvoltarea țării, creșterea autorității sale pe plan internațional, creșterea calității vieții oamenilor.

În 2009, noi le-am lăsat noilor autorități un stat puternic cu instituții de stat și democratice eficient lucrative, cu un sistem bancar sigur, care a rezistat în fața crizei economice mondiale, cu o dinamică demografică pozitivă, politică externă normală și balansată. Timp de zece ani de zile, toți acești «new-democrați», iar în esență, corupți și acaparatori — au furat și au vîndut tot ce s-a putut. Ceea ce înseamnă că Vine, din nou, Timpul Nostru.

Timpul de a salva Moldova de consecințele distrugerilor și distrugătorilor din ultimul deceniu.

În Manifestul nostru preelectoral de bază, cu care am venit la alegători, sînt determinate principalele direcții prioritare. Este vorba despre eliberarea Moldovei și tuturor instituțiilor de stat de sub controlul uzurpatorilor. Este lupta împotriva corupților. Este revenirea la politica socială agresivă, eliberarea businessului de presiunea funcționarilor și ratchetului de stat. Este vorba despre crearea de noi locuri de muncă. Revenirea la politica externă bazată pe interesele naționale ale Republicii Moldova. Reluarea politicii de restabilire a unității civice și integrității teritoriale a țării. Repet: pentru noi nu este nimic nou. Noi știm cum să facem acest lucru în termeni restrînși. Noi am demonstrat acest lucru în timpul celor două mandate de guvernare a țării — din 2001 pînă în 2009. Noi vom reuși din nou! Noi vom reîntoarce Moldova pe calea dezvoltării și vom asigura cetățenilor o viață normală.

Nouă, comuniștilor, ne este foarte neplăcut să urmărim acest iarmaroc al promisiunilor goale pe care l-au organizat politicanii discreditați, hoții, corupții. Ei promit, din nou, oamenilor munți de aur. Doar că nimeni nu i-a încurcat să majoreze salariile, pensiile, să deschidă noi locuri de muncă, să deschidă dar să nu închidă școli și spitale. În schimb, ei au ales să meargă pe calea criminală.

Partidul Comuniștilor le propune alegătorilor, întregii societăți moldovenești un program bine calculat și echilibrat al măsurilor pentru scoaterea țării din criză. Acest program nu conține nimic ieșit din comun. Programul nostru se bazează pe experiența practică de guvernare a țării, pe planurile de perspectivă ce vizează dezvoltarea tuturor sferelor și domeniilor vieții, pe disciplină și responsabilitate necondiționată a oamenilor pe care-i vom înainta în funcții de conducere.

Voi numi doar cîțiva parametri ce determină creșterea economică și calitatea vieții a concetățenilor, pe care-i garantăm populației Moldovei.

— Salariul mediu va depăși permanent cota minimului de existență în creștere — de la două la trei ori;

— Pensiile vor fi indexate anual cu cel puțin 20 %;

— Vom restabili cota zero pentru profitul reinvestit;

— Impozitarea investițiilor pentru regiunile rurale va fi preferențială. În acest fel vom reuși atragerea investițiilor;

— Vom reduce de două ori impozitul funciar pentru terenurile agricole consolidate;

— Contractele de stat pentru dezvoltarea obiectelor de infrastructură vor fi încredințate doar firmelor moldovenești;

— Medicina va deveni accesibilă pentru toți cetățenii țării. Vom restabili și moderniza instituțiile medicale care au fost lichidate.

— Vom restabili controlul statului asupra prețurilor la medicamente;

— Remunerarea muncii lucrătorilor medicali din sectorul public va depăși de cel puțin două ori creșterea salarială în alte domenii;

— Vom restabili calitatea de altă dată pentru toate treptele sistemului de învățămînt;

— Vom proteja rîurile Nistru și Prut de catastrofa ecologică.

Stimați alegători!

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova este unica formațiune care, în toți anii de Independență, a reușit să asigure o creștere economică stabilă și dezvoltare socială, să asigure dezvoltarea infrastructurii țării. Noi, fiind la guvernare, nu doar că am îndeplinit, dar am supraîndeplinit toate programele noastre electorale. Așa va fi și de această dată.

Atunci cînd faceți alegerea, comparați concurenții care vă cer votul, aduceți-vă aminte de perioada în care comuniștii erau la guvernare și faceți o alegere conștientă. Și nu veți greși!

Votați Partidul Comuniștilor din Republica Moldova!
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: