Ultima șansă
РУС. MOLD.
» » Ultima șansă

Ultima șansă

16-02-2019, 12:04
Viziuni: 1 007
  
Versiunea de tipar   
Ultima șansăConcetățeni! Fiți atenți, nu ratați șansa de a salva Moldova!
 
Mult stimați concetățeni — alegători! De fiecare dată, înaintea alegerilor parlamentare, în fața noastră, a tuturor apare întrebarea: pentru cine să votăm, pentru care partid, și de această dată — încă și în baza sistemului mixt. Și de fiecare dată, mulți alegători greșesc, fapt pentru care restul trebuie să-i înjure pe cei care nu au votat cu capul, dar cu altă parte a corpului.

Cu mare probabilitate putem presupune că și de această dată în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie va fi la fel. În primul rînd, poporul nu este informat, iar partidele care s-au înscris în cursa electorală prostesc electoratul la maxim, promițîndu-le oamenilor viață paradistiacă. Se aplică în plin toi șantajul, intimidarea și coruperea alegătorilor. Se oferă orice — orez, macaroane, bomboane, scutece, vodcă și, evident, bani. Pentru prima dată, această metodă murdară a fost aplicată înaintea alegerilor din 2009. De atunci, în preajma alegerilor, chiar și fără conspirații, această metodă se aplică cu mult succes, este adevărat, că de fiecare dată cu o amploare tot mai mare.

Să reamintim doar cîteva exemple care au fost reflectate, în repetate rînduri, în presă. Partidul Democrat se poziționează pe primul loc după numărul de încălcări a legislației Republicii Moldova. De ce și cu ce scop i-a trebuit Partidului Democrat și personal lui Plahotniuc să cumpere deputați ajunși în Parlament pe listele a diferite partide, inclusiv, 15 deputați din cadrul Partidului Comuniștilor? În anul 2014, în urma alegerilor parlamentare, Partidul Democrat a obținut 19 mandate, iar la ora actuală deține 42. Cred că aici comentariile sînt de prisos.

Pe parcursul ultimilor doi ani, în rezultatul intimidărilor, șantajului și coruperii primarilor din sate și orașe, peste 700 de primari din Moldova au devenit «democrați». Iată cum sînt respectate principiile democratice în țara noastră. Și cum putem afirma că guvernarea luptă împotriva corupției dacă asemenea lucruri se produc chiar în Parlament?

Un alt exemplu. Pînă și elevii știu deja cine este Șor. Păi iată, acest Șor este un penal și demult trebuia să stea după gratii. Pentru că el este unul dintre principalii figuranți în dosarul ce vizează furtul miliardului și spălarea banilor. Însă, de parcă nimic nu s-ar fi întîmplat, el a reușit să meargă în multe raioane și sate ale țării, unde, prin coruperea alegătorilor, și-a creat propriul partid și a fost înregistrat cu succes în calitate de candidat la parlamentare. Poporul este foarte indignat și se convinge de faptul că procuratura și judecătoriile din Republica Moldova lucrează după indicațiile «de sus».

Cît ține de Partidul Socialiștilor, de rînd cu multitudinea de încălcări legislative admise la întrevederile cu alegătorii, trebuie să mai menționăm că programul lor preelectoral este copiat întru totul din programul Partidului Comuniștilor. Atunci cînd a plecat în Partidul Socialiștilor, Dodon a furat, pur și simplu, ideile PCRM. Așa procedează trădătorii. Evident noi cu toții știm și ținem minte acest lucru. Este altceva — ce a făcut el pentru îndeplinirea programului său pe care l-a promis înaintea alegerilor prezidențiale? Oare poporul nostru a uitat cîte s-au promis? Dar ce s-a făcut?

Da, noi sîntem de acord cu declarațiile sale precum că trebuie să avem relații bune cu Vestul și cu Estul (apropo, aceste cuvinte aparțin lui V. N. Voronin). Cu toate acestea, poporul nu a văzut nimic decît plimbările lui Dodon prin țări străine. Reprezentanții Uniunii Europene, SUA, precum și alți oaspeți de peste hotare, care vin în Republica Moldova, urmăresc cu mare interes evoluția campaniei electorale. Ei au depistat, deja, un șir de încălcări din partea Partidului Democrat, socialiștilor și partidului Șor. Evident, aceste încălcări nu vor rămîne fără atenție, pe final de alegeri li se va oferi estimări.

Mult stimați concetățeni alegători, noi am fost în multe raioane și sate și cunoaștem ce cred oamenii nu din auzite. Cu toții își doresc schimbări la nivelul conducerii țării. Însă, pentru ca acest lucru să se întîmple, în cadrul alegerilor parlamentare ce urmează trebuie să votăm corect și cu cap. Oriunde ne-am întîlnit cu alegătorii, oamenii au spus că atunci cînd la guvernare erau comuniștii nu exista această dezordine în țară.

De aceea, astăzi, fiecărui alegător îi este absolut clar că cea mai mincinoasă, hoață și nedemocratică guvernare este guvernarea PDM și a aliaților săi socialiști. Ceea ce înseamnă că aceste partide, acest regim, nu mai au crezare.

În situația care s-a creat în Moldova — o situație critică și insuportabilă — trebuie să ne fie absolut clar pentru cine trebuie să votăm. Unica soluție pentru depășirea acestei situații — votul pentru Partidul Comuniștilor, noi nu avem alternativă. Și, ceea ce este cel mai important — în ciuda tuturor dificultăților, Partidul Comuniștilor este gata să-și asume responsabilitatea pentru salvarea țării noastre comune — Moldova.

Fără comuniști la guvernare, Moldova noastră va dispărea. Se distruge totul, se închid școli, instituții medicale, se vinde totul, se privatizează pe copeici. Concetățeni! Fiți atenți, nu ratați șansa da a salva Moldova!

BOBOC V., BOJANEAN M.
(or. Călărași)скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: